Astalo Astalo lyö takaisin.

Kaikki blogit puheenaiheesta Parisuhdeväkivalta

Miss RealHelsinki

Missikisat kiinnostavat kuin kasa kiviä, eikä tämä merkintä kerrokaan varsinaisesti misseistä.

Vaivaton menetelmä

Viimeaikainen raiskausten yleistyminen ja kansalaisten entisestäänkin herkistyminen asialle luonnollisesti antaa enemmän tilaa naisten väkivaltaisuudelle. Jos nainen on esimerkiksi tyytymätön aviomieheensä, hän voi matkalla baarista kotiin pahoinpidellä tämän muutamalla tanakalla potkulla sääreen ja lähteä juoksemaan pakoon. Mies keräilee itseään ja hölmistystään hetkisen ja lähtee hieman ontuen lönköttelemään perään. Voi olla että jotain huutelee.

Raiskaukset jäävät edelleen valtaosin piilorikollisuudeksi

 

YLE:n viranomaislähteistä kokoamien tietojen mukaan  mahdollinen raiskaaja voi olla iältään 20-vuotias tai keski-ikäinen, opiskelija tai eläkeläinen eli raiskaajia ei voi yksiselitteisesti profiloida tiettyjen sosioekonomisten tai ikävaikutteista ominaisuuksien perusteella :

 

Miten välttyä väkivaltaiselta suhteelta

Naisten Linjan fb-seinän kautta löysin Viola ry:n jo pari vuotta sitten kirjoitetun blogimerkinnän, joka mielestäni on uudelleen syytä nostaa blogosfäärin loppukäyttäjien tietoisuuteen.

Intimate terrorism

Parisuhdeterrorismi on lähisuhdeväkivallan kaikkein eniten huomiota saanut muoto, jonka erityispiirteitä ovat kontrolloiva vallankäyttö, puolison toiveiden ja mielipiteiden väheksyntä sekä hänen elämänpiirinsä väkivaltainen rajoittaminen.

Lyön sinua koska rakastan sinua

Olen valitettavasti seurannut muutamaa parisuhdeväkivaltatapausta hyvin läheltä. Kyseisissä tilanteissa oikeutus väkivaltaisen osapuolen teoille on aina löytynyt hyvin helposti. Syyt vaihtelevat ”olin niin ärsyttävä ettei sillä ollut muuta mahdollisuutta kuin lyödä” ja ”oli minussakin vikaa”-akselilla.

Parisuhdeväkivalta uhritutkimuksen valossa

On ollut jonkin verran puhetta perhepiirissä esiintyvästä väkivaltaisesta käytöksestä ja sen sukupuolierityisistä piirteistä - miksi Jeppe juo ja lyö -tyyliin ja vähän muustakin perspektiivistä.

 

Siksi suomalainen mies ei hakkaa vaimoaan

Päätin laajentaa Nelli Baranille pelkäksi kommentiksi tarkoitetun tekstinpätkän omaksi julkaisukseen. Ihailen suuresti hänen rohkeuttaan hänen tuoreen kirjoituksen osalta. En tosin siksi, että hän olisi uskaltautunut nostamaan keskusteluun jonkin suuren tabun. Jatkuvastihan perheväkivallasta puhutaan – hieman eri painotuksin tosin.

Kuuma hellesää lisää selvästi väkivaltariollisuutta

Kriminologiassa on tutkittu jo pitkään sään vaikutusta rikollisuuteen. Tämän päivän lämpötilat alkavat olla juuri siinä kohdassa, jolloin väkivaltarikoksia tapahtuisi eniten. 27 – 32 Celsiusastetta näyttäisi tilastojen mukaan olevan väkivaltaisin lämpötila. Jos ilma muuttuu tästä kuumemmaksi, niin rikokset alkavat jälleen vähenemään. Vaikutus on melko selkeä: Dallasissa tehdyssä tutkimuksessa todettiin, että kuuma ilma nosti väkivaltarikosten määrää kolmanneksen.

MARAK-hanke osoittanut toimivuutensa

Viranomaisten ja järjestöjen moniammatillinen yhteistyöverkosto väkivaltakierteen katkaisemiseksi parisuhteissa on osoittautunut pilottihankkeen ja sen laajennetun kokeilun myötä onnistuneeksi toimintamuodoksi, kertoo aina valpas verovaroin toimivan Yleisradion uutistoimituksen kotimaan osasto :

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä