*

Astalo Astalo lyö takaisin.

Kaikki blogit puheenaiheesta Konservatismi

Ilouutinen kaikille puheenvuorolaisille :)

Minä itse en ole aikeissa :

 

i)  siirtyä Sininen tulevaisuus rp:n jäseneksi

ii) lopettaa blogikirjoittamista

 

Perusteluista voin mainita sen verran lyhyesti, että ei ole ilmennyt akuuttia eikä kroonistakaan tarvetta muuttaa hyviksi koettuja käytänteitä...

 

 

 

 

 

Niin?

Sanojen turhasta sukupuolittamisesta on luovuttava

Viime päivinä julkisessa keskustelussa niin YLE:n, erilaisten yksityisen julkjaisujen kuin somenkin puolella on käyty vääntöä siitä, kuinka sanojen sukupuolittuneisuuden purkamiseen tulisi suhtautua. Tästä ei oikeastaan voi sanoa muuta fiksua kuin, että aika aikansa kutakin. Se että jotkin sukupuolittuneet käsitteet ovat vakiintuneet käyttöön, ei ole mikään argumentti sen puolesta, että asioiden tulisi olla niin jatkossakin. Siitä mitä on, ei voi päätellä sitä, kuinka asioiden tulisi olla. 

Ajantasaista tietoa Yhdysvalloista ilman värittäviä välikäsiä

Matkustan huomenna Conservative Political Action Conference –konferenssiin (CPAC), joka pidetään Washington DC:ssä, Yhdysvalloissa. Pääpuhujina ovat Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja varapresidentti Mike Pence.

Solmin suhteita republikaaneihin ja muihin konservatiivivaikuttajiin. Tilaisuudessa ovat myös läsnä muun muassa brittiläinen euroskeptikko Nigel Farage ja presidentin kiistanalainen päästrategi Stephen Bannon.

Hiljainen enemmistö valitsi Trumpin presidentiksi

Ennustin puoli kuuden aikaan aamuyöstä, että Donald Trump on Yhdysvaltain seuraava presidentti. Olin oikeassa. Republikaaneille tulee enemmistö sekä edustajainhuoneeseen että senaattiin. Näin ollen presidentti Trump saa vahvan mandaatin toteuttaa hallintonsa politiikkaa. Yhdysvaltain hiljainen enemmistö on puhunut. Käsitettä ”hiljaisesta enemmistöstä” käytti presidentti Richard Nixon puheessaan 3. marraskuuta 1969. Tänään hiljainen enemmistö huutaa ”Make America great again”.

Feminismin vihaajista

Yle julkaisi 7.4. kahden nimettömänä pysyttelevän helsinkiläisen kolmekymppisen naisen ajatuksia feminismistä. Jutun otsikon mukaan he vihaavat sitä.

Luvassa peruskonservatiiviset neljä vuotta

Neljän suuren puolueen vaalipuheet sekä toiveet kolmen suuren hallituksesta näyttäisi väistämättä vievän Suomea kohti kohtalaisen konservatiivista nelivuotiskautta. Kaikki neljä näyttää tavoittelevan poliittisen keskustan ääniä pienin painotuseroin. Toki kokoomus korostaa entistä enemmän kapitalistisia arvoja ja demarit taas ainoana puolueena puhuu verojen nostosta, mutta erot eivät siltikään ole suuren suuria. Samalla kolme neljästä liputtaa maltillisen arvokonservatismin nimiin perussuomalaisten ollessa selkeämmin konservatiivisia.

Stubbin koti, uskonto ja isänmaa

Pääministerimme on aloittanut pestinsä yllättävän haparoivasti.  Kokoomuksen henkilövalinnat, kokoomusministereiden irtiotot ja hallituksen muu haparointi on luonut selvän vaikutelman siitä, että niin kokoomuksessa kuin Suomen johdossakin kärsitään selvästi johtajuusvajeesta.  Stubb ei yksinkertaisesti näytä olevan tilanteen herra vaan pelkkä veden varaan joutunut narri, joka joutuu kerta toisensa jälkeen toteamaan kuinka kunnianhimoisten puoluetovereidensa toilailut sekä hallitusliittolaisensa irtiotot painavat häntä pinnan alle.  

Miksi konservatiivien tulisi vastustaa hyvinvointivaltiota?

Suomen poliittisesta kentästä ei löydy tällä hetkellä yhtään nimekästä puoluetta, joka vastustaisi voimakkaasti hyvinvointivaltiota. Vaikkakin erot konservatiivien ja (arvo)liberaalien välillä tulevatkin ilmi muutamissa tunteita herättävissä yksittäistapauksissa, on puolueiden käytännön politiikka hyvin samanlaista. Yksikään konservatiivisista tai liberaaleista puolueista ei vastusta lapsilisiä, julkista koulutusta, laajaa julkista palveluntuotantoa tai julkisen vallan ylläpitämää peruskoulutusta.

Menkää naimisiin, naiset pelastuvat!

En odota valtamedialta yleensä juurikaan ymmärrystä vähemmistöjen poliittisista positioista tai vaihtoehtoisista tavoista järjestää yksilöiden elämää. Kuitenkin Washington Postin eilen julkaisema oksennus oli vertaansa vailla.

Aleksandr Duginin virhe eli mitä liberalismi on ja mitä se ei ole

En valitettavasti päässyt pari viikkoa sitten sunnuntaina paikalle kuuntelemaan Aleksandr Duginia Helsingissä. Lohdutuksena kuuntelin, mitä miehellä on meille opetettavaa Tuupissa. Keskeistä Duginille on liberalismin kritisoiminen poliittisena ideologiana. Tämäon toki sinänsä ok, mutta hänen tulkintansa opista on hieman kummallinen. Duginin mukaan liberalismin keskiössä on yksilö.  (Ks. mm. "Alexandr Dugin: Eurasianism and the political evolution to the Fourth Political Theory, " https://.) 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä