Astalo Astalo lyö takaisin.

Kaikki blogit puheenaiheesta Vaatimus

Aktiivimallin juuret ovat Kokoomuksessa

YLE:n artikkeli aktiivimallin synnystä on seikkaperäinen. Pitkässä tekstissä kuvineen sivuutetaan tyystin mallin juuret ja pohdinkin, niinkö on tarkoituskin ja palveleeko suhteellisen pitkä teksti tätä: kukaan ei muista infoähkyltä noita juuria, kokoomuslaisia juuria - vaan Google löytää: mm. osallistava sosiaaliturva, Kokoomus, Paula Risikko, Sanna Lauslahti.  YLE:n tekstin laatinut toimittaja Matti Koivisto joko ei ole kiinnostunut, mistä ideat tulevat tai hän tietoisesti rajaa nykyisen mallin sen muotoilun aloittamiseen.

 

Liiketunnistin: Me emme pyydä, me emme vaadi

Liiketunnistin-juttusarjassa kirjoittaja tarkastelee ajankohtaisia poliittisia liikkeitä. Osin sisältä, osin ulkoa. Jotain lainattua, jotain varastettua, jotain mustaa.

Aina kun mielenosoitus radikalisoituu, on sitä kohtaan tuleva ensimmäinen kritiikki yksioikoinen: Mielenosoituksen sanoma jää riehumisen jalkoihin. Kulttuurissamme on vallalla myytti, jonka mukaan mielenosoitusten viestiä kuunnellaan ja se välittyy aina, kun mielenosoitus käyttäytyy siivosti.

#NytSaaRiittää eräitä perusteluja ehdotetusta vaatimuksesta I

Näkisin, että ehdottamani strategisen linjauksen muotoilu voisi olla jotain tämänkaltaista:

 

NSR-liikkeen ainoa konkreettinen toimenpidevaatimus on se, että 35.000 ääntä saavan kansalaisaloitteen pitää aina johtaa automaattisesti sitovaan kansanäänestykseen Sveitsi mallin mukaisesti.

Finnair jälleen talkootöissä

Tänään uutisissa oli ilmoitus siitä kuinka Finnair on pyytänyt työntekijöitään ilmaiseksi töihin. Yhtiön mukaan apua tarvitaan opastamaan hiihtolomaruuhkissa tuskailevia matkustajia, joita on liikenteessä ennätysmäärä. Yhtiön tiedottajan mukaan apua tarvitaan vain muutamina päivinä ja muutaman tunnin ajan.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä