Astalo Astalo lyö takaisin.

Sebu, haasta mut!

 • Tämä ei ole etnistä profilointia eikä rasismia
  Tämä ei ole etnistä profilointia eikä rasismia
 • Ämpärit kiinnostaisi enemmän kuin Tynkkynen
  Ämpärit kiinnostaisi enemmän kuin Tynkkynen
 • Sebun instagramissa riittää rikosilmoituksiin ainesta
  Sebun instagramissa riittää rikosilmoituksiin ainesta
 • Eläköön oikeuslaitos!
  Eläköön oikeuslaitos!
 • Ehkä oma suosikkini muutenkin pitkään aikaan viihdyttävimmästä langasta
  Ehkä oma suosikkini muutenkin pitkään aikaan viihdyttävimmästä langasta
 • Sebu, haasta mut!

On jo tasan kuukausi siitä, kun Sebastian Tynkkynen viimeksi pääsi mediaan. Oli siis jo korkea aika nostattaa uusi myrsky vesilasissa. Tällä kertaa uusnatsien ja peltikii-rasistien mielenosoituksessa parille kymmenelle ihmiselle puhunut Tynkkynen teki rikosilmoituksen, kun ohikulkija oli huutanut tämän olevan rasisti.

Ei ole mitään epäselvää siinä, onko Tynkkynen rasisti vai ei. Internet on pullollaan otteita Tynkkysen ajattelusta. Naisten säkittämisestä, UMK-kilpailijan arvostelemisesta ja viimeisimpänä satunnaisten ohikulkijoiden etnisestä profiloinnista Brysselin iskujen yhteydessä puhunut Tynkkynen on klassinen perussuomalainen salonkirasisti, joka veivaa “mutta ei islam ole rotu”-saarnaansa ja toistelee “en ole rasisti, mutta”-mantraa niin kauan, että uskoo sen ehkä itsekin.

Sebastian Tynkkynen on ammattipoliitikko enkä pidä Tynkkystä tämän syrjivistä ja kestämättömistä mielipiteistä huolimatta tyhmänä. On ilmiselvää, että kunnianloukkaussyyte ei voi mennä läpi, ja Tynkkynen tietää tämän itsekin. Ammattipoliitikkojen tulee asemansa johdosta kestää kovempaa kritiikkiä kuin rivikansalaisten, eikä rasistisen poliitikon sanominen rasistiksi mielenosoituksessa voi mitenkään täyttää muutenkin vaikeasti tuomittavan kunnianloukkauksen syytekriteeristöä. Jos poliisi päättää tehdä edes esitutkintaa, on selvää ettei syyttäjä ota Tynkkysen tapausta käsiteltäväkseen.

Tynkkynen ei “hae ennakkotapausta” vaan huomiota, ehkä harmistuttuaan mielenosoituksen surkean pieneksi jääneestä osallistujamäärästä. On kuitenkin tärkeää, että rasistia voidaan sanoa jatkossakin rasistiksi ilman pelkoa rangaistuksesta. Perussuomalaisten keskuudessa on jo klassikko, että puolue huutaa sananvapauden perään, mutta jos joku käyttää sananvapauttaan arvostellakseen puoluetta tai sen toimijoita, halutaan tätä vapautta rajoittaa.

Sebastian Tynkkynen, sinä olet rasisti. Aloitin Twitterissä #SueMeSebu-tempauksen, jotta kadulla sinulle huutanut ohikulkija tietäisi ettei ole yksin. Nyt Twitterissä, Facebookissa ja Instagramissa sadat ihmiset ovat todistettavasti sanoneet Tynkkystä rasistiksi hashtagin alla. Me haluamme sanoa, ettei meitä pelotella hiljaiseksi. Me emme aio katsoa sivusta rasistisen retoriikan normalisoimista ja hyväksyä sitä liberalismin nimissä. Jos haluat tehdä rikosilmoituksen meistä kaikista niin tee se toki, mutta tiedät itsekin sen olevan poliisin resurssien hukkaan heittämistä, sillä tällaisen tapauksen tutkinta ei johda mihinkään.

Rasismia kohdatessa pitää uskaltaa puuttua siihen ja sanoa rasistia suoraan rasistiksi. Uusnatsien ja rasistien keskelle meneminen ja rasistin nimttäminen rasistiksi on rohkea teko, ja sellaista rohkeutta tarvitsemme tässä tilanteessa yhä enemmän. Me emme tarvitse enää yhtään liberalismia, tolkkua tai “suvaitsemattomuuden suvaitsemista”. Sananvapaus ei koskaan tarkoittanut, että kaikki mielipiteet ovat samanarvoisia. Suvaitsevaisuus ei koskaan tarkoittanut sitä, että muita sortavia mielipiteitä, syrjintää tai uhkailua pitää suvaita. Haasta Sebu meidät kaikki jos haluat, mutta se ei poista sitä, että olet rasisti emmekä me aio hyväksyä sitä.
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat