Astalo Astalo lyö takaisin.

Persunuoret kakkaavat housuunsa saadakseen huomiota

  • Persunuoret hei, näin ei polteta lippuja. Kuva: Timo Hartikainen / Lehtikuva
    Persunuoret hei, näin ei polteta lippuja. Kuva: Timo Hartikainen / Lehtikuva
  • Näin niitä lippuja poltetaan.
    Näin niitä lippuja poltetaan.


Näinä erkkolaisen juutalaismedian ja kulttuurimarxismin jylläävinä pimeinä aikoina kajastaa Pohjolan perukoilta valo. Perussuomalaisen nuorison ajatushautomo on tuottanut radikaalin ja kantaaottavan tärkeän ulostulon feminismiä vastaan ja sukupuolijärjestelmän binäärijaottelun puolesta – sen ollessa uhattuna ja henkitoreissaan.

Persunuorten tiedotteen julkaisee uutisena pahan voimien ulkopuolella vielä sinnittelevä Maaseudun tulevaisuus. Jutussa kerrotaan Persunuorten kampanjan vastustavan feminismiä, joka näiden mielikuvissa haluaa ”kyseenalaistaa sukupuolet”. Lyhyt tiedote ei kuitenkaan kykene olemaan koherentti alusta loppuun, ja lukijalle jää epäselväksi, ajavatko ne feministit lopulta sukupuolten poistamista vai useamman kuin kahden sukupuolen hyväksymistä. Tärkein pointti on kuitenkin, että feministejä vastustetaan.

En aio tässä paneutua Persunuorten kampanjan älyttömiin väitteisiin tai lähteä kumoamaan niitä. En aio esimerkiksi huomauttaa, että nimenomaan genetiikka määrittää sen, että sukupuolia on jatkumo eikä ole olemassa selkeästi määriteltävää rajaa kahden sukupuolen välillä. Sukupuolten moninaisuudesta on olemassa laajalti luettavaa, eikä yhden housuunkakkaajan ja yhden bioteknikon trollausyritys delegitimoi koko tieteenalaa. Esimerkiksi Sukupuolentutkimus-lehti noudattaa tieteellisen vertaisarvioinnin käytäntöä, toisin kuin Persunuoret, arvaan ma.

Muistellaanpa sen sijaan Persunuorten kampanjoita. Vuoden 2015 alussa järjestettiin pilapiirroskilpailu islamista. Sanam vapauteen nojaava piirustuskilpailu lupasi kansipaikan Rahvas-lehdessä ja 200€ palkinnon. Paria viikkoa myöhemmin ja runsaan mediahuomion jälkeen kilpailu peruttiin. Syytä perumiselle ei kerrottu.

Tämän jälkeen miltei päivälleen vuosi sitten radikaalit nuoret uhosivat polttavansa EU:n lipun. Olen nähnyt monta lipunpolttoa elämäni aikana, ja Persunuorten lippuseremonia oli laimein näkemäni. Piirin keskellä graalin maljaa muistuttavassa pystissä poltettiin aiemmin piilossa silputtu EU:n lippu. Tai näin meille ainakin väitetään, se palava tauhkahan saattoi olla mitä tahansa. Timo Soini paheksua lipunpolttoa ja sanoi, ettei se ole suomalainen tapa.

Syksyllä ikäviä mädättäjäfeministejä puitiin feminismiseminaarissa, jossa puhujana ei tietenkään ollut yhtään feministiä. Kaikki kutsutut feministit nimittäin kieltäytyivät osallistumasta keskusteluun kuullessaan, että paneelissa olisi raiskausuhkauksia jaellut törkysomettaja samalle viivalle tuotuna keskustelukumppanina. Dialogi ei tarkoita, että jokaisen hevosenkyrvän mielipiteille pitää antaa yhtälainen tila ja uskottavuus.

Lokakuussa Persunuorten pääideologi Sebastian Tynkkynen erotettiin Perussuomalaista. Draaman ja uhon jälkeen Tynkkynen otettiin tammikuussa 2016 takaisin puolueeseen. Tynkkysen mukaan hän tulee nyt "älyttömän hyvin toimeen" puolueen puheenjohtajan Timo Soinin kanssa.

Persunuorten kampanjoissa ja Tynkkysen hahmossa on kyse Soinin ja Tynkkysen valtataistelusta ja Persujen koko imagosta. Siinä missä Soinin ja Tynkkysen suhde tuo mieleen Frendien Rossin ja Rachelin (We were on a break!), määrittyy Persunuorten kikkailulla myös hallituspuolueen asema poliittisella kentällä. 

Persunuoret kakkaavat kameran edessä housuunsa säännöllisin väliajoin saadakseen huomiota, sama se mikä on asia. ”Radikaalit” avaukset eivät todennäköisesti edusta edes Persunuorten itsensä kantaa, vaan pyrkivät ainoastaan provosoimaan. Tietysti kuka tahansa tolkun ihminen provosoituu 2010-luvulla 1950-luvun arvoja mainostavista nuorista. Eri asia on, kuinka tähän pitää reagoida, eikä siihen ole yksiselitteistä vastausta.

Palstatila on Suomen kokoisessa maassa taattu, kunhan sanoo tai tekee jotain tarpeeksi provosoivaa. Tynkkynen on tiennyt tämän BB-talosta asti, ja tähän koko Persunuorten mediastrategia näyttöjen valossa perustuu. Kuten Jori Eskolin muistuttaa, Tynkkynen itse kirjoitti sittemmin poistetussa blogissaan ohjeita BB-taloon pyrkijöille: ”Kehittele itsellesi erikoiset mielipiteet. Jos et ole tehnyt mitään erikoista, voit herättää tuotannon mielenkiinnon helposti laukomalla provosoivia mielipiteitä, missä ei aina tarvi olla edes mitään päätä eikä häntää. Tuotantoa ei oletettavastikaan haittaa, jos hakija omilla järjettömillä mielipiteillä nolaa itsensä, keskustelupalstat vain täyttyvät tekstistä, ja aktiivisuus on ohjelmalle plussaa." Vaihda tuotannon tilalle sana "media" ja voilá, Persunuorten mediastrategia.

Typeryyttä ei pidä kannustaa antamalla huomiota, mutta nyky-yhteiskuntaan sopivia arvoja vastustaviin puheenvuoroihin pitää tietenkin myös reagoida rasismista antifeminismiin. Vaikka Persunuoret voisi sivuuttaa huokaisulla ja facepalmilla, määrittää puolueen nuorisojärjestön säätö kuitenkin koko Perussuomalaisten agendaa. Samoin kuin julkirasistien hyysääminen puolueessa, myös poliittisesti epäkorrekteista stunteista tunnettu nuorisojärjestö houkuttaa tietynlaisia ihmisiä Persujen pariin. Vakavastiotettavaa hallituspuoluetta rakentavalle Soinille sekä natsien kanssa kaveeraavat edustajat että Persunuoret ovat välttämätön paha, joka toisaalta syö uskottavuutta mutta toisaalta pitää puolueen agendan esillä.

Puolueiden nuorisojärjestöt ovat tunnettuja siitä, että ne sanovat oikeasti sen, mitä itse puolueet ajavat mutteivät uskalla suoraan sanoa. Kokoomusnuoret ajavat reippaasti hyväosaisten etuja ja ovat ylpeästi Lapuan liikkeen mannekiinin takana, Vasemmistonuoret marssivat palestiinahuivit kaulassa mielenosoituksissa punalippujen alla ja Demarinuoret ovat hiljaa ja toivovat ettei kukaan erota heitä 90-luvulla seinään isketystä tapetista. Persunuoret säihkähtävät jäädessään ilman huomiota, kakkaavat ja pakottavat meidät katsomaan ja reagoimaan.

Minä ehdotan, että kehotamme tällä kertaa rauhallisesti Persunuoria siivoamaan jälkensä ja jätämme sen jälkeen nämä piehtaroimaan omaan paskaansa. Tämä ei tällä kertaa tästä selittämällä parane.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat