Astalo Astalo lyö takaisin.

Onko Perussuomalaisilla ja Suomen Vastarintaliikkeellä yhteinen agenda?

  • Kaiken takana taas #vasemmisto
    Kaiken takana taas #vasemmisto
  • Wallinin twiitti
    Wallinin twiitti
  • Tervetuloa mukaan!
    Tervetuloa mukaan!


Kun Perussuomalaiset ei ole vielä onnistunut lakaisemaan Immosen facebookpäivityksen ja tätä seuranneen Matias Turkkilan buuatun puheen aiheuttamaa aiheellista kohua maton alle, keittyy persusomessa jo seuraava kiinnostava soppa. Se liittyy, kuinkas muutenkaan, uusnatseihin. Muistellaanpa ensin mitä on tapahtunut tähän mennessä.

Uusnatsistinen Suomen Vastarintaliike on agendalleen tutusti esiintynyt Neste Rallin aikaan Jyväskylässä. SVL on järjestänyt ainakin vuodesta 2012 alkaen ”aktivismia” tapahtuman aikana kaupungissa. Aiempina vuosina tämä on tarkoittanut lähinnä öistä tarrojenliimailua tai banderollitiputuksia Jyväskylässä. Ruotsista hankitun vahvistuksen avulla oli tänä vuonna lähdetty neljänkymmenen hengen voimin jakamaan tietoa liikkeestä kadulle. Kaikki ei kuitenkaan mennyt suunnitelmien mukaan.

Tilaisuus alkoi rauhallisena. SVL seisoskeli tuttuun tyyliinsä lippujensa, banderolliensa ja kilpiensä kanssa kadulla jakamassa materiaaliaan. Sitten alkoi tapahtua. Poliisin vahvistaman tiedon mukaan SVL oli törmännyt vanhaan tuttuun Jyväskylässä. Kaupungissa vuonna 2013 sattuneen kirjastopuukotuksen uhri oli näkynyt kadulla, ja ilmeisesti tämän ja SVL:n jäsenten välillä oli esiintynyt huutelua. Vuonna 2013 puukotuksen tehnyt SVL:n jäsen tuomittiin tänä vuonna puolentoistavuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen teostaan. Ei siis ihme, jos tunnelma kiristyi osapuolten kohdatessa toisensa.

Hetkeä myöhemmin SVL hyökkäsi uhrin kimppuun syöksyen sisään Sokos-tavarataloon, jossa liikkeen jäsenet pahoinpitelivät kirjastopuukotuksen uhrin ja tämän seurassa olleet kaksi ihmistä. Poliisi pääsi väliin noin minuutin kuluessa SVL:n jäsenten estäessä sisäänpääsyä tavarataloon.

Teko on järkyttävä, muttei yllättävä. SVL on Ruotsista johdetun Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen suomalainen haara, ja eilen nähty episodi on kuin suora kopio Ruotsissa vuonna 2013 sattuneesta Uppsalan kahakasta. Tapahtumien dramaturgia on miltei identtinen: Liike jakaa materiaaliaan lippujen ja kilpien kanssa. Syntyy keskustelu ulkopuolisen kanssa, tilanne ei miellytä Vastarintaliikkeen jäseniä, joten he käyvät kyseisen ulkopuolisen kimppuun, ilmeisesti ajaen tämän sisään liikkeeseen ja yrittäen siellä pahoinpidellä henkilön käyttäen apunaan mm. lippukeppejään.

Lippukeppien käyttäminen aseena ei ole satunnainen päähänpisto enkä olisi yllättynyt, jos Jyväskylän tutkinnassa ilmenee niitä käytetyn myös siellä. Suomen Vastarintaliikkeellä käytössä oleva, liikkeen ruotsalaisen johtajan Klas Lundin kirjoittama ”Aktivistin opas” summaa aihetta seuraavasti: ”Jos sinut valitaan mielenosoituksessa lipunkantajaksi, tarkoittaa se suurta vastuuta. … Jos jostakusta tuntuu, ettei hän ole kovinkaan tottunut yhteenottoihin, ei hänen tule kantaa lippua. Jos saat lipun, muttet tunne itseäsi valmiiksi tehtävään, anna lippu jollekulle muulle.” Toinen aiheeseen liittyvä kysymys tietenkin on se, miksi kukaan lähtee jakamaan rauhanomaisesti materiaaliaan kilvillä varustautuneena, mutta tämä jääköön lukijan itsensä pääteltäväksi.

Lopputulos: 32 kiinniotettua, joiden joukossa Ruotsin kansalaisia sekä Suomen Vastarintaliikkeen johtoa. Tietysti, koska saadakseen 40 henkeä kadulle, täytyy SVL:n haalia mukaan kaikki aktiiviset jäsenensä ja tuoda apujoukkoja myös lahden takaa.

Some jää pidättämään hengitystään odottaessaan ensimmäistä käsittämätöntä ulostuloa Persujen riveistä. Kauaa ei tarvitse odottaa, kun helsinkiläinen perussuomalaisaktiivi, kansanedustajaehdokkaanakin ollut Jukka Wallin lähtee puolustamaan Vastarintaliikettä Twitterissä. ”Jos haluat rauhaa, varaudu sotaan”, julistaa Wallinin kansikuva. ”Elä niputa #persut ja @Vastarinta samaan sakkiin, vaikka tavoite on sama, mutta keinot täysin eri.He #toimintaa, #persut poliitka”, sanoo Wallin kommenttina keskusteluun, jossa hänen kantaansa Jyväskylän tapahtumiin tiedustellaan hänen epäiltyään vasemmiston olevan teon taustalla.

Keskustelu jatkuu, Perussuomalaisten lehti toteaa ettei Wallin taida tietää Vastarintaliikkeen tavoitteista. Wallin sanoo ettei tiedäkään ja ilmeisen kiihtyneessä keskustelussa sanoo teheensä virheen. Myöhemmin toisessa keskustelussa Wallin kuitenkin palaa samoille urille. Wallinille viitataan tämän aiempaan twiittiin Persujen ja Vastarintaliikkeen yhteisistä tavoitteista ja kiitetään siitä, että Wallin kertoo millaista väkeä Persuissa on. Wallin vastaa: ”Kiitos, voit tulla vaikuttamaan mukaan.”

Kuka Jukka Wallin on? Vuosaaren perussuomalaisten hallituksen jäsen ja Helsingin kaupungin maahanmuutto ja kotoutumisasioiden neuvottelukunnan varajäsen. Sen saman neuvottelukunnan, jonka puheenjohtaja buuattu Matias Turkkila on. Yhteinen intressi maahanmuuton lisäksi Turkkilan kanssa näyttää olevan Hommaforum, jonka perustajajäseniä Turkkila on ja jossa tehtyä ”galluppia” maahanmuuttokysymyksistä Wallin levittää omilla kanavillaan hankkiakseen pohjamateriaalia teksteilleen. Wallinin mielestä Immosen teksti oli vaatimaton, ja hän toteaa: ”Ainoa vika jonka Olli Immonen mahdollisesti teki kirjoittaessaan ”manifestiaan” oli yritys omia vasemmiston iskulauseita omaan tekstiinsä.” Wallin osoitti sympatioitaan myös viime syksyn ”katupartioinnille”, joka sai alkunsa somessa. Hän liittyi ”Katupartio Suomen turvaksi”-ryhmään, jossa suunniteltiin ”partiointia” ryhmäläisten pelätessäa maahanmuuttajia. Wallin kommentoi tuolloin katupartiointia: "Tämä on yksi ääriesimerkki, mihin joudutaan, kun yhteiskunta murenee." Partiot toteutti lopulta Suomen Vastarintaliike.

Yllättävän paljon sattuu nyt lyhyelle ajalle yhteyksiä Hommafoorumin, Suomen Sisun, Perussuomalaisten ja Suomen Vastarintaliikkeen välille. Vai onko se yllättävää? Ajavatko nämä tahot samaa agendaa, kuten Wallin lipsautti?

Vastaus ei ole yksinkertainen kyllä tai ei. Suomen Vastarintaliikkeen tavoitteena on kansallissosialistinen eli uusnatsistinen pohjoinen valtakunta, joka on palauttanut ”muukalaiset” kotimaahansa, vaalii ”puhdasta rotua” ja perinteisiä perhearvoja. Perussuomalaiset ei ole ohjelmansa mukaan kansallissosialistinen puolue, vaikka sen sisällä on radikaalisiipi, joka koostuu pääasiassa Sisun kannattajista ja hommalaisista. Rajanveto on vaikeaa, ja paljon riippuu siitä mitä määreitä eri termeille käytetään. Yhdistävä tekijä kaikilla näillä on fasismi, mikäli määritelmänä käytetään Roger Griffinin ”vallankumouksellisen nationalismin minimiä”. Perussuomalaisissa on paljon fasismille tyypillisiä piirteitä kuten nationalismi ja ksenofobia, mutta se ei ole totalitaristinen puolue, joka on fasismille ”must”. Näin ollen Perussuomalaisia ei voi puolueena sanoa fasistiseksi sen tämänhetkisen puolueohjelman valossa, vaikka jäsenistä ja kansanedustajista varmasti fasisteja löytyy. Vaikka SVL on tietenkin siirtolaisvastainen, sen pääpointti on puhtaan rodun vaaliminen. Siinä missä Persujen agendalla on rajoittaa siirtolaisuutta, on Suomen Vastarintaliikkeen tavoite tuhota ”väärän rodun” edustajat, ”rotupetturit” ja kaikki muut, jotka asettuvat kansallissosialistisen pohjoismaisen valtakunnan rakentamisen tielle. Suomen Sisu tuntuu sijoittuvan Homman kanssa näiden napojen välimaastoon.

Wallinille tiedoksi: Persuilla ja SVL:llä on yhteisiä tavoitteita, muttei kannata luulla, että Perussuomalaisten agenda riittäisi SVL:lle. Vastarintaliikkeen näkökulmasta Persut on puolueena aivan liian maltillinen. Wallin kirjoitti ”Persut on politiikkaa, SVL tekoja” sen jälkeen, kun SVL oli hyökännyt pahoinpitelemään jo kerran puukottamansa, todennäköisesti "rotupetturina" pitämänsä henkilön. Jos tällaiset teot ovat Wallinin tarkoittaman perussuomalaisuuden ytimessä, ei ole kaukaa haettua olettaa myös Wallinin edutavan perussuomalaisten fasistisiipeä.

On myös virhe sanoa, ettei SVL olisi politiikkaa. Se on sitä mitä suurimmissa määrin. Uusnatsien politiikkaan sopii mainiosti pahoinpidellä myös ”oman rodun” edustajia silloin, kun nämä asettuvat ”kansallismielisen” toiminnan tielle. Uusnatsismi on poliittinen aate. Se on marginaalissa ja siellä sen sietää pysyäkin, ellei halua elää kuin NSDAP:n johtamassa Saksassa. SVL ei peittele rakkauttaan Hitleriä kohtaan ja järjestö pitää NSDAP:n Saksaa ideaalinaan. Jos hallituspuolueen jäsenet lähtevät puolustamaan tällaista politiikkaa ja asettuvat aidan samalle puolelle sen kanssa, sietää kysyä kuinka kauan voidaan puhua yksittäistapauksista, satunnaisista pahoinpitelyistä ja ”vahingoista” joutua samaan kuvaan uusnatsien kanssa. Missä vaiheessa tulee vaatia joko koko puolueen vahvaa irtisanoutumista uusnatsismista ja erottaa sen kanssa flirttailevat jäsenet, tai erottaa uusnatseja hyysäävä puolue hallituksesta? Missä vaiheessa dialogi ihmisiä pahoinpitelevien aatesoturien kanssa on käyty loppuun ja sivistyneen yhteiskunnan tulee irtisanoutua näistä ja uusnatsismista kokonaisuutena?

Kirjoittaja on tutkiva journalisti, joka on tutkinut Suomen Vastarintaliikettä vuodesta 2010.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (30 kommenttia)

Marko Parkkola

"Ajavatko nämä tahot samaa agendaa, kuten Wallin lipsautti?"

En tiedä miten Jukka Wallin muka tietäisi mitä agendaa Suomen Sisu ajaa. Hän ei ollut ainakaan Sisun hallituksessa katupartioiden aikaan. Minä olin. Kirjoitin asiasta blogauksenkin.

http://suomensisu.fi/varapuheenjohtajan-kommentaar...

Jos teillä vasemmistoanarkisteillä on parempaa tietoa asiasta, ihmettelen suuresti.

Muokkaus: Selvennetään että en yhdistä Wallinia vasemmistoanarkisteihin.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Se pysyy marginaalissa niin kauan kuin sen viesti ei ole millään tavalla houkutteleva. Sitä varten voi toki irtisanoutua, häpäistä ja tehdä naurunalaiseksi.

Pidän suurimpana ehkäisijänä kuitenkin Suomen valtiota sellaisena kuin se nyt on. Turvallinen paikka, jossa kaikki tulevat jollain tapaa toimeen. Mikään määrä sosiaalista kikkailua kauniita sanoja ei poista todellisuutta, jossa ihmiset elävät.

Tiivistetysti SVL ei ole tämän maailman järjestö. Emme elä lopunaikoja. Suurin haaste on estää todellisuutta muuttumasta "lopunajoiksi".

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

No, Wallin on jo kertonut täällä Puheenvuorossa osallistuneensa FDL:n tapahtumaan ja allekirjoittanut sen manifestin, vai mikä nyt olikaan. Niin että ei tuossa mitään yllättävää ole.

Onko sillä toisaalta niin väliä? Eihän Wallin nyt mikään erityisen edustava leikkaus persuista ole.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tämä oli kerrankin melko hyvä kirjoitus Auviselta. Oikeaan osuvaa ja järkevää analyysia.

Mutta kun tietää, että kirjoittaja itse on ollut mitä suurimmassa määrin tukemassa kiakkovieraiden ja luokkaretkeläisten väkivaltaista anarkiaa, niin se saattaa sanoman hiukan outoon valoon. Ellei nyt sitten kyse ole siitä, että kirjoittajan silmät ovat avautuneet näkemään mitä se anarkia oikeasti on ja millaisia muotoja se saa.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Anarkisti puolustaa ihmisten sulkemista vankilaan??? Härregod...kyllä Bakunin nyt pyörii haudassaan.

Jouni Nordman

Itse todella olen tätä anarkistien ilkivaltaa ja väkivalta ihannointi kummastellut,toisaalta vasemmisto ei ole koskaan toipunut rajalle viennistä eikä muilutuksista, joten he oikeuttavat vielä näillä itselleen oikeuden näihin. Joista ei Vasemmistoliitto, Vihreät eikä SDP ole irtisanoutunut.

Kun pikkasen pidemmälle mietitään Immos kohun juuria, niin yritys vaikuttaa siihen että saadaan hallitus kaatumaan. Sillä hallituksen toimet kohdistuvat nytten juuri vihervasemmisto tuki alueille, jossa varsinkin humanististen työpaikkojen väheneminen niiden järkeistäminen takia on pelko suurenlainen.

Jani Miettinen

SDP ei ole kannattanut poliittista väkivaltaa sitten hävityn sisällissodan/kapinan. Tämän takia se demareiden radikaalisiipi perustikin SKP vuonna 1918 ja kommunistit pitivät demareita luokkapettureina. Osa taitaa vieläkin pitää.

Anarkisteilla ja demareilla on lopulta vähän yhteistä, demarit ajavat vahvaa valtiota ja anarkistit elävät mielikuvitusmaailmassa, jossa ihmiskunta olisi niin sivistynyt, ettei tarvitsisi Valtion tapaista organisaatiota pitämään yllä järjestystä, sosiaaliturvaa, oikeuslaitosta, ihmisoikeuksia, demokratiaa jne.

Tähän asti yksikään vasemmistoanarkisti ei ole pystynyt minulle kertomaan miten he ajattelisivat yllä pitää hyvinvointiyhteiskuntaa yllä ilman valtiota? Tai jos joku vastustaa valtiota, niin mitä häntä liikuttaa leikkaukset. Jos valtio ei kelpaa, niin silloin luulisi kieltäytyvän myös Kelan ja fattan tueista. Tai valtion kustantamasta koulutuksesta esikoulusta yliopistoon.

Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen

Otan kantaa ainoastaan edellä olleeseen artikkeliin. Oikeaan osunutta arviointia. Immosen myötä eduskunnassa on edustettuna ulkoparlamentaarisia voimia. Jyväskylän iskuun osallistuneet, väkivaltaan toimintansa perustuvat henkilöt ovat Immosen hengenheimolaisia ja osa takuulla myös läheisiä ystäviä.

Jaakko Häkkinen

Maltillinen ja järkevä analyysi Suvilta. Pieni yhteinen nimittäjä persuilta ja uusnatseilta toki löytyy: "massamaahanmuuton" vastustaminen. Ongelmana lienee tietämättömyys: monikaan ei ole tutustunut SVL:n poliittiseen agendaan.

Kunhan tieto liikkeen sisällöstä nyt leviää, niin eivätköhän nuivatkin persut opi välttelemään uusnatseja kuin ruttoa: eivät he ole samalla asialla, vaikka pieni yhteinen nimittäjä löytyykin.

Pasi Harjamäki

Ehkä sellainen perussuomalaisten perus äänestäjä ei tiedä näiden SVL:n, Suomen Sisun, "hommalaisten", ym. tavoitteista tai ohjelmajulistuksista tai ei ole ainakaan pohtinut niitä syvällisemmin. On kuitenkin naiivia kuvitella, että Perussuomalaisten aktiivijäsenet eivät tietäisi hyvin tarkkaan näiden yhteisöjen luonnetta ja päämääriä. Niin Immonen, Wallin, kuin kaikki muutkin.

Toni Hiltunen

Välillä tuntuu, että perussuomalaiset ovat kuin repaleinen tilkkutäkki. Puolueeseen mahtuu yhtä monta aatetta kun on edustajia.

Itse persuäänestäjänä aion tarkkaan seurata ja selvittää, mihin puolue on matkalla. Kannatan Halla-Aholaista perussuomalaisuutta, eikä siihen mahdu ääripäitä.

Soini taasen juo drinkit pöydistä, kuitenkaan suostumatta maksamaan yhtään laskua. Puolue on toimintakyvytön. Tai mitäs minä siitä tiedän.

Jani Miettinen

Persuille käy todennäköisesti samoin kuin sen edeltäjälle SMP:lle. Puolue pääsi laskukauden leikkaushallitukseen ja tulee hajoamaan kovien sosiaalileikkauksien aikana maltilliseen siipensä ja tähän Suomen Sisu siipensä.
Suomen Sisu häviää eduskunnasta seuraavien vaalien aikana ja tynkäpersu tippuu sinne Vasemmistoliiton, kristillisten, RKP ja Vihreiden joukkoon.

Ellei Soini ala itse kitkemään näitä sisulaisia rankalla kädellä.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Otsikon suoraan kysymykseen suora vastaus: Ei ole.

Nyt kun tämä on saatu pois alta, ehdotan, että siirrytään seuraavaan asiaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Janne sinäkö jyväskyläläisenä noin nopeasti haluat siirtyä seuraavaan asiaan. Luulisi että olet tuohtunut ja silloinhan on tarve puhua ja kelata.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Auvisen asia käsitteli perussuomalaisten ja vastarintaliikkeen aatteellisilla yhtäläisyyksillä spekulointia (lue: fantasiointia). Annoin tähän simppelin ja totuutenmukaisen vastauksen, joten seuraava aihe voi kernaasti käsitellä ääri-ilmiöihin liittyvän väkivallan torjuntaa. Tästä alusti oivasti nuorisojärjestömme vaikuttaja Roger Kulmala omassa blogissaan aiemmin päivällä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #15

Ja minun kysymykseni sinulle koski sitä miten sinä jyväskyläläisenä käsittelet tapahtunutta.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen Vastaus kommenttiin #16

Pahoittelen, etten tätä ensin hoksannut. Ensinnäkin on kaikin puolin kurja tapaus ja kurjaa mainetta, että uusnatsit rettelöivät muutoin rauhallisessa kotikaupungissani jo toista kertaa reilun parin vuoden sisään. Ei ollut mieltäylentävää huomata Keskisuomalaisen uutisesta, että eräs merkittävä matkojenjärjestäjä oli lähettänyt asiakkailleen tekstiviestin, jossa kerrottiin Jyväskylän "vaarallisuusluokituksen" kasvaneen.

Tämä tosin on toissijaista, ulkokuorta.

Kuten Ozan Yanarin blogin kommentteihin totesin, vaimoni oli Sokkarilla ostoksilla, kun alkoi tapahtua ja hänkin sai muiden aulassa olleiden tavoin pippurisumutetta keuhkoihinsa. Kyllä tässä vähän turvattomaksi olonsa tuntee, vaikka toistaiseksi osa rettelöitsijöistä ei olleetkaan paikallisia ja vaikka he ovat tavanneet jalkautua juuri rallien aikaan.

Tämä ei sitten ollut tekojen vähättelyä saati varsinkaan ymmärtämistä. En toistaiseksi koe tarvetta linnoittautua kotiini saati alkaa kantaa kättä pidempää mukanani työmatkoilla.

Itsestäänselvyytenä väkivalta on kaikissa olosuhteissa halveksuttavaa. Tämänpäiväisessä Iltalehdessä (tai sitten siinä toisessa keltaisessa) toistamiseen pahoinpidelty henkilö kertoi pelkäävänsä perheensä puolesta.

Väkivalta on aina tuomittavaa ja halveksuttavaa, ja sitä suuremmalla syyllä, mikäli uhataan jonkin henkilön ohitse tämän omaisia. Minua saa poliittisten näkemysteni vuoksi jopa vihata, mutta omaiset tulee jättää rauhaan.

Hups. Paljastinko kipupisteeni?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Kansanedustaja Immosen aamuyön tuntien FB-kirjoitus ja Wallinin "yhteiset tavoitteet" -kommentti kertovat ihan muusta:
PS:n olisi syytä kertoa, mitkä ovat PS:n tavoitteet maahanmuuttoa, maassa asuvia ulkomaalaisia ja monikulttuurisuutta kohtaan.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Perussuomalaisten agenda on siinä, että he pystyvät pitämään oikeistolaisten ääriryhmien äänet vaaleissa.

Immosen kirjoituksen jälkeen Perussuomalaisista kerrottiin jäsenhakemuksien määrässä tapahtuneesta piikistä. Tämä tarkoittanee sitä, että kovan linjan oikeistolaiset tulivat Immosen ulostulon jälkeen siihen tulokseen, että Perussuomalaisissa on sittenkin munaa ja päättivät hakea PS-jäsenyyttä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ääriainekset edustavat niin suurta osaa perussuomalaisten saamista äänistä, että Soinin kannattaa yrittää ne äänet säilyttää. Hän voi tietysti mielessään ajatella, että antamalla ääriaineksille poliittisen kodin ja samalla itse ajaen maltillista linjaa, hän pystyy kesyttämään ääriainekset pois Suomen poliittiselta kartalta. Ei tarvita natsipuoluetta niin kauan kuin persut kelpaavat sellaiseksi. Soini joutuu siis huijaamaan sekä ääriaineksia että maltillisia puolueita omalla jonglööritaidollaan.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

On siinä Soinille ja Halla-aholle jonglöörihommia tiedossa. Halla-aholla siksi, että nämä monikulttuurisuus ja maahanmuuttoasiat oikeistolinkkeineen ulkoistettiin puolueessa hänelle. Hyvä poliisi/paha poliisi järjestelmä toimii.

Suomen Sisu, Suomen Vastarintaliike ja Kansallinen Kivääriyhdistys lienevät tärkeimpiä porukoita jotka PS:n intressipiireihin kuuluvat.

Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen

Saku Timoselta toisaalla täällä netissä ansiokasta pohdintaa erinäisistä sattumuksista ja selittelyistä:

http://sakutimonen.com/2015/08/yhteensattumia-ja-k...

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Perussuomalaisen puolueen olisi tosiaankin syytä kertoa, mitkä ovat PS:n tavoitteet maahanmuuttoa, maassa asuvia ulkomaalaisia ja monikulttuurisuutta kohtaan. Laajentaisin tätä myös niin, että puolue kertoisi, miten se suhtautuu suvaitsevaisen kansalaisen oikeuksiin ja fyysiseen koskemattomuuteen.

Puolue flirttailee vallankumouksellisten uusnatsien (SVL) ja rasististen yhdistysten ja yhteisöjen (Suomen Sisu, Homma Forum) kanssa. Osa puolueen jäsenistä jakaa näiden tavoitteita ja on jäseninä näissä yhteisöissä. Silti uskoakseni nämä yhteisöt eivät varmastikaan kuvaa koko puolueen maahanmuuttopolitiikan tavoitteita.

Itse pidän tärkeänä, että hallituspuolue kertoisi, olemmeko me suvaitsevaiset myös Perussuomalaisen puolueen vihollisia, joita vastaan puolue taistelee. Kansanedustaja Immosen FB-kirjoituksesta jäi itselleni kuva, että hänen vihollisiaan olisivat olleet niin maahanmuuttajat kuin me rumaksi nimittämässään kuplassa elävät suvaitsevaisetkin. SVL tuntuu tätä vihollisajatusta toteuttavan jo käytännössäkin.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Haluaisin huomauttaa Suvia seuraavasta, en ole ollut koskaan kansanedustajaehdokkaana, vaan mukana PS ehdokasasettelussa. Myöskin twittertilini kuva on Ristiretkeläisestä, kun omaan hyvin kristillisen maailmankatsomuksen ja todellakin -Si vis pacem, para bellum [Jos haluat rauhaa, varaudu sotaan], on hyvin vanha lausahdus, jota minä isänmaallisena olen pitänyt koko elämäni ohjenuorana.

Myös olen ollu hyvin huolestunut turvallisuudesta ja poliisien riitävyydesta vuosien varrella, kuten nytkin. Tässä on esimerkkinä seuraava teksti. http://www.jukkawallin.com/blogi/2014/08/14/52

Kirjoitan Hommafoorumilla omalla nimelläni, Kuten myös Wikipediassa. Joten kuka tahansa voi tarkistaa halutessaan minun kirjoitukseni, ja samalla miettiä vastaanko Suvin kirjotuksessa olevaa henkilöä. Parkola antaa omassa vastauksessaan Suville sellaisen kuvan, että olisin ollut Suomen Sisun hallituksen jäsen, voin vakuuttaa etten ole ollut, enkä muuten ole tällähetkellä.

Myös katupartio heittoon huomautan, että minä olen todellakin sen ryhmän jäsen, mutta olen siellä vain kiinnostuksesta aihetta kohtaan, se ei kait ole vielä tuomittavaa? En ole osallistunut yhteenkään katupartioon,missään päin Suomea.

Jani Miettinen

Minusta nyt yhdenkään suomalaisen ei kannata ihannoida mitään ristiretkiä, muinaissuomalaiset esi-isämme kun olivat siellä toisella puolella miekkaa kun kristityt levittivät uskontoaan miekan voimalla.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Voi sillä kuvalla kuvata nykyaikaakin, eikä pelkästään mitä tapahtui yli tuhat vuotta sitten.

Jani Miettinen Vastaus kommenttiin #28

Yli tuhat vuotta sitten? Taitaa ruotsalaisten ristiretkistä Suomeen olla runsaat 800 vuotta. Yli tuhat vuotta sitten ruotsalaisetkin olivat pakanoita.

George W. Bush toki taisi höpistä jostain ristiretkistä kun hyökkäsi Irakiin.

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin Vastaus kommenttiin #29

Silloin on ehkä alkanut ruotsalaisten kirjoittama historia, mutta on kristinuskoa ollut sitä ennenkin. Tavalla tai toisella, missä laajuudessa ja syvällisesti sitä on ollut, on hieman epäselvää.

Tämä kiistely kiertää kehää, eikä kuulu tämän blogin aiheeseen.

Janne Suuronen

"
Kaupungissa vuonna 2013 sattuneen kirjastopuukotuksen uhri oli näkynyt kadulla, ja ilmeisesti tämän ja SVL:n jäsenten välillä oli esiintynyt huutelua. Vuonna 2013 puukotuksen tehnyt SVL:n jäsen tuomittiin tänä vuonna puolentoistavuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen teostaan.
"
Objekteja ja subjekteja samaan aikaan. Toinen osapuoli tuomittiin puukotuksesta, toinen osapuoli pahoinpitelystä.

Vikkeläkinttuinen takaa-ajaja puukotettunakin:
http://m.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/video-kirj...

Ei muuten, mutta miksi aina mainitaan vain toisen osapuolen saama tuomio ?

"
Lippukeppien käyttäminen aseena ei ole satunnainen päähänpisto enkä olisi yllättynyt, jos Jyväskylän tutkinnassa ilmenee niitä käytetyn myös siellä.
"
Lippukeppejä yksille, hyppykeppejä toisille. Konnana paha poliisi:
http://www.vallankumous.org/blogi/2014/05/01/vappu...
http://www.paavoarhinmaki.fi/blogi/2014/poliisin-t...

Olli Rönn

Tämän tästä on konnana joku, vaikkapa paha Auvinen.

Toimituksen poiminnat