Astalo Astalo lyö takaisin.

Helsingin graffitisota

  • Onko se Jabba, onko se Soini?
    Onko se Jabba, onko se Soini?


Alle vuorokausi. Niin kauan kesti, ennen kuin Perussuomalaisten Hämeentien vaalitoimiston ikkunan graffiti oli uudelleenmaalattu Helsingissä.

Koko ikkunaepisodi on ollut viihdyttävää seurattavaa, lähinnä Persujen ylimitoitetun säälipisteiden keruun ja Vasemmistoliiton syyttelyn takia.

Kun Hämeentien vaalitoimiston ikkuna rikottiin ensimmäisen kerran, iskusta julkaistiin tiedote Takku.netissä. Ikkuna korjattiin, mutta rikottiin pian uudestaan. Persut luovuttivat ja vaneroivat ikkunansa päällystäen vanerin mainoksillaan.

Uutena vuotena vaneri spreijattiin tekstein Fuck PS ja (A). Spreijaus peitettiin mainoksilla, kunnes Persut eilen 2.2.2015 julkistivat mainostempauksenaan puhtaan vittuilun anarkisteille kuvaten ikkunassaan Luokkaretki lähiöst linnaan-tapahtuman aikana valokuvatut fillaritelinesankarit.

Useammassa paikassa varmasti käynnistettiin sekuntikellot odottamaan vastaiskua. Se tuli, ja pian. Pyörätelineen tilalla on nyt mustalla taustalla jotakin Jabba the Huttin ja Timo Soinin välimuotoa muistuttava otus.

Kuka tämän taustalla on? Persut ampuvat jatkuvasti ohi väläytellen nimiä Vasemmistoliitosta. Vaikken tiedä kuka ikkunoita rikkoo tai maalaa, voin pistää oikean käteni pantiksi siitä, ettei taustalta löydy ”Paavoa”, ”Litä” tai ”Dania” tai mitään koko puolueeseen liittyvää. Vastuun ensimmäisestä iskusta ottivat nimettöminä pysyttelevät tahot, jotka painottivat antifasismia tiedotteessaan. Tämän jälkeen ei ole julkaistu tiedotteita siitä, kuka ja miksi Persujen ikkunaa sabotoi, mutta selitys lienee yksinkertainen.

Oletetaan, että iskujen taustalla on anarkisteja. Tätä en tietenkään tiedä, mutta esim. (A) -tägi viittaisi tähän vahvasti enkä jaksa uskoa että kyseessä olisi false flag. Miksi anarkistit sitten jaksaisivat jatkaa yhden ikkunan kimppuun hyökkäämistä?

Anarkistiseen toimintaan kuuluu erilaisia muotoja. Toisaalla tuotetaan poliittista analyysiä, toisaalla rikotaan ikkuna. Joskus nämä asiat tapahtuvat samaan aikaan samassa paikassa, joskus erillään toisistaan. Nämä toiminnan muodot eivät sulje toisiaan pois, vaan täydentävät toisiaan. Sabotaasi ja omaisuusvahinkojen tuottaminen on yksi suoran toiminnan keinoista. Vaikka ikkunaiskusta tulee joka kerta materiaalista vahinkoa Persuille, on ilmiselvää että kyseessä on ennenkaikkea symbolinen ele. Persujen ikkunan tuhoaminen eri tavoin on poliittisesti motivoitunutta omaisuuteen kohdistuvaa sabotaasia.

Persut edustavat sitä salonkikelpoista fasistista puoluepolitiikkaa, joka on ollut nousussa halki Euroopan. Kaikki puolueet edustavat hierarkista päätöksentekoa eikä anarkistien ole mielestäni siksi mielekästä hyökätä vain yhtä puoluetta vastaan. Silti Persujen valikoituminen kohteeksi varsin ymmärrettävää. Persut ovat kerta toisensa jälkeen lausunnoillaan ja ajamallaan politiikalla näyttäneet ihmisvihamielisyytensä, rasisminsa ja elitisminsä. On ymmärrettävää, että tasa-arvoon nojaava anarkistinen liike hyökkää salonkifasismia vastaan.

Sataako sabotaasi sitten Persujen laariin? No, jos ”työväenpuolue” ilman sosialismia tosiaan saa ääniä sillä, että sen äärirasistiset edustajat itkevät mediassa siitä miten väitetysti toisen puolueen kätyrit tuhoavat vaalitoimiston ikkunan kerta toisensa jälkeen, niin saakoon minun puolestani. Jos Helsingin graffitisota saa jonkun Persujen puolelle, lienee todella syytä tarkastella päätöksentekomekanismimme järkevyyttä. Ne joiden mielestä anarkistit tekevät tässä Persujen vaalityötä voinevat arvioida uudelleen uskonsa edustuksellisen demokratian ylivertaisuuteen, jos ihmisten äänestyskäyttäytymiseen voi näin helposti vaikuttaa. Kohdetta jolle äänensä antaa ei kannata valita graffitien perusteella, just sayin'.

Persuille takinkääntö ei ole mikään uusi temppu, vaan puolueen kantava voima. ”Postmodernia tekotaidetta” vastustanut puolue itkee nyt siitä, kuinka heidän panoksensa kaupunkikulttuuriin on tuhottu. Persut hei: kaupunkikulttuuriin kuuluu se, että fasisteille näytetään näiden paikka. Katukuva on sen, joka sen ottaa. Jos graffitinne ei miellytä, on ilmiselvää katukulttuuria että sen päälle maalataan jotain muuta. Okei, tilattu piissi oli tasokkaampi kuin sen päälle sutattu uusi musta, mutta tilaustyöllä ja sabotaasilla on esimerkiksi se ero, että jälkimmäinen tehdään yleensä yöllä ja kiireessä. Pointti ei ole siinä, minkä tasoinen teos ikkunassa on vaan kuka saa näkyä kaupungissa. Jos graffitikulttuuri on yhtäkkiä niin lähellä Persujen sydäntä, ehkäpä Hämeentien ikkunan vanerin voisi avata lailliseksi maalauspaikaksi? Ei tarvitsisi ainakaan huolehtia tasottomista teoksista jos olisi aikaa tehdä huolella.

Saa nähdä kauanko Persut jaksavat uutta ikkunaa pistää pystyyn. Hämeentien ikkunan uutisarvo pienenee koko ajan. Onnea graffitisotaan Helsinki, voittajaa ei varmaan ole kenenkään vaikea arvata.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (59 kommenttia)

Esa Niemi

Minulla ei tule muuta mieleen kuin lapsellista touhua. Puoluepoliittisiin oksennuksiin en ota sen enempää kantaa, mutta jos kerran persut, kokoomukset, keskustat jne. ovat noin huonoja, niin eikö heitä voi voittaa sanallisesti.

Hyvät urheilijatkin voittavat omalla suorituksellaan eikä vahingoittamalla kilpailijoita.

Oli muuten jännä juttu kun Arhinmäki pääsi linnan juhliin, niin anarkistitkaan eivät riehuneet, vaikka heidän iskulauseitten perusteella Arhinmäki edusti yhtälailla sitä mitä piti vastustaa.

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Ilmeisesti myös Auvisen omaa omaisuutta saa jokainen pahaa oloa poteva tuhota ihan vapaasti? Vai onko tämä "suora toiminta" varattu vain "oikein ajatteleville" anarkisteille?

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Anarkistit voisi kaikki kerätä häkkiin.

Miksikö? Itsehän he sanovat tavitteenaan olevan pelkkä tuhoaminen ja kaaos.

Susanna Kaukinen

Pyh. Ei kaikki anarkistit ole aaseja, vaikka jotkut onkin. Alvar Aalto oli anarkisti.

=> http://www.anarkismi.net/aivokuume/txt/alvar_aalto...

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Aallon suunnitteluanarkian jälkiä korjataan vieläkin...

Käyttäjän heikkituhkanen kuva
Heikki Tuhkanen

On varmaan viihdyttävää seurattavaa kun sananvapautta ja demokratiaa vastaan hyökätään? Ei varmaankaan kannata tulla itkemään kun mut ottavat oppia? En oikeesti haluu nähdä mitä tämän tien päässä tapahtuu. Yleensä se on historiaa seuranneena verta ja suolenpätkiä.

Jo muinaiset roomalaiset sen tiesivät: viihdyttävää seurattavaa?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Soisi jo jätettävän vaalitoimistot rauhaan.

Tosin täytyy sanoa, että PS:n idealaarista kummunnut taideteosvastine oli silkka tanssiinkutsu. Näin lehdessä sen hirvittävän tekeleen, jolla viitataan Paavo Arhinmäkeen. Ei, Perussuomalaiset, ei noin.

Nyt PS voisi tilata toimistoonsa korkeatasoista suomalaista taidetta ja jättää leikit pentumaisten ilkivallantekijöiden kanssa.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Niin että muuten ihan hyvä mutta syyhän on kuitenkin perussuomalaisissa.
Joopajoo.
Vihapuhe ja silleen

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Martikainen lukee nyt tiettyjen lasien läpi. Ottaa sen silmän käteen. Vaalitoimistot rauhaan, mutta mitä ihmettä PS kuvittelee saavuttavansa esittelemällä kivenmurikoita Suomen kartan päällä ja sanovansa, että tässä on nyt "Paavo", "Li" ja "Dan". Johan Sampo Terhokin häpesi koko juttua, joten valita myös Terhollle.

Käyttäjän heikkituhkanen kuva
Heikki Tuhkanen

Tosin täytyy sanoa, että Charlie Hebdon idealaarista kummunnut taideteos oli silkka tanssiinkutsu. Näin lehdessä sen hirvittävän tekeleen, jolla viitataan Muhammediin. Ei, eurooppalaiset, ei noin.

Vai mitenkä se ny oikein menikään....????????

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Mitä ihmettä Paavolla, Lillä ja Danilla on tekemistä PS:n toimiston kivenlohkareilla, kerro minulle, Tuhkanen?

Käyttäjän heikkituhkanen kuva
Heikki Tuhkanen Vastaus kommenttiin #12

Jaa, en minä tiedä? Olettaisin, että politiikka on tullut takaisin politiikkaan ja vastakkainasettelun aika ei ole ohi, mutta konsensuksen aika on. Toivon vaan, ettei karkaa käsistä.

Yleisesti ehkä voi sanoa, että anarkismi on enemmän vasemmistopainotteista ja jotkut kytkee sen suoraan. Ja Marxiin, (vaikka sillä oli taloustieteilijänä hyvää analyysiä markkinatalouden kehityksestä), on kirjoitettu oppi proletariaatin diktatuurista, niinkuin Mein Kampfiin oppi herrarodusta ja orjakansojen kohtalo, ja Koraaniin oppi pyhästä sodasta koko maailman paluusta islamiin.

Ja niitä ei voi pois sieltä kirjoittaa. Ja aina vaan joku ne kohdat sieltä kerta toisensa jälkeen löytää. Vaikka miten yrittäs Make Love Not War....

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #16

Taideteokset Dan, Li, ja Paavo olivat mautonta sekoilua, tästä olen yhtä mieltä Sampo Terhon kanssa, joka ei pitänyt vetoa lainkaan nokkelana.

Käyttäjän heikkituhkanen kuva
Heikki Tuhkanen Vastaus kommenttiin #17

Mauton sekoilu on länsimaista kulttuuria. Ja jos sitä ei kestä, niin vaihtoehtona on esim. venäläinen tai islamilainen tai aasialainen kulttuuri. Kaikista vioistaan huolimatta äänestän länsimaisen sekoilun puolesta. Täällä sentään on kohtuullinen vapaus elää kukin tavallaan...

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #18

Anteeksi, mutta tarkoitatko, että jos pitää Kivenmurikka-Paavoa ja Litä typeryytenä, vaihtoehto on ryhtyä aasialaiseksi?

Käyttäjän heikkituhkanen kuva
Heikki Tuhkanen Vastaus kommenttiin #19

En. Saat anteeksi.

Mutta vaikka en koekkaan tarvetta pilkata Muhammedia Charlie Hebdon tyyliin, niin puolustan heidän oikeuttaan tehdä niin. Kuten myös Persujen oikeutta olla mauttomia jos heistä siltä tuntuu. Äänestän länsimaisen sekoilun puolesta.

Ps. Tove Jansson teki rankkaa pilaa Hitleristä sodan aikaan, jos hän nyt olisi stereotyyppisen idiotismini mukaan sinulle helpompi samaistumisen kohde... ;D

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #20

Tuhkanen, jopa Hebdon pilat osuivat jotenkuten kohteeseen. Tämä taas oli jotain täysin irrationaalista, mutta puolustan oikeuttasi äänestää sekoilun puolesta. Itse ajattelin äänestää järjen, sivistyksen ja hyvän käytöksen puolesta. Mukavaa vaalikevättä .

Käyttäjän heikkituhkanen kuva
Heikki Tuhkanen Vastaus kommenttiin #26

Kuin myös itsellesi. :D

Ps. Järkeä, sivistystä ja hyvää käytöstä ei ehkä voida liittää Charlie Hebdoon, mutta se on länsimaisen sivilisaation ongelma ja voima...

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #18

Tiedätkö Heikki.. olet tuomitsemassa kovasti mautonta länsimaalaista sekoilukulttuuria. Pitäisikö sinun mielestäsi nyt siirtyä johonkin muuhun kulttuuriin?

Mitä muuta toisen omaisuuden töhriminen on kuin mautonta länsimaalaista sekoilukulttuuria?

Vai onko anarkismi enemmänkin venäläistä tai itämaista? Onko siellä jonkinlainen yksilökeskeisyys voimissaan ollut joskus ? Minusta ei..koska siellä taas kaikki elää mauttomassa ryhmähengessä ja sen kovassa nuhteessa.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Kommentoija Petra esitti hyvän idean.

PS voisi tilata vaikka blogisti Auviselta taideteoksen siihen ikkunoiden koristeeksi. Siinäpä sitten kaikki yhdessä ylitse ideologiarajojen jännittäisi, milloin töherö iskee taas.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Tarkoitin laadukasta taidetta laatutaiteilijoilta sisätiloihin. PS on olevinaan suomalaisen kulttuurin asialla, mutta puoluetoimisto ammottaa tyhjyyttään. Voi selata vaikka vuoden nuoret taiteiljat kymmenen vuoden ajalta ja hankkia heiltä toimistoon sisälle teoksia ja näin kunnioittaa nuoria kulttuurintekijöitä.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen Vastaus kommenttiin #25

Ymmärsin kyllä ja olen kovin samaa mieltä.

Kysymyshän on siitä, kuka vastaa, jos spray-Joonas päättää tärvellä taideteokset.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #25

Tässä tullaankin kysymykseen, mikä on laadukasta taidetta? Omat teokseni teen parhailla mahdollisilla väreillä ja parhaat teokseni olen tehnyt kovalevylle liimattuihin kankaisiin, jotka on pohjustettu parhailla pohjustusaineilla. Eli parhaat teokseni ovat lähes ikuisia. Mitä taas tulee teosteni laatuun muuten, niin laitanpa muutaman esimerkin!

http://aukea.net/nayta.php?teos=2568

http://aukea.net/nayta.php?teos=16941

http://aukea.net/nayta.php?teos=17483

http://www.harhakuva.org/view/118920

Edellisestä kannattaa klikata auki Näytä lisää kommentteja!

http://www.harhakuva.org/view/120137

http://www.harhakuva.org/view/121290

Jokaisella suomalaisella nettitaidepalstalla jossa olen teoksiani esitellyt, on niitä väitetty väärennöksiksi. Yli viiden vuoden ajan väitettiin ettei kukaan pysty käsin maalaamaan sellaisia teoksia kuin minä maalaan. Minä vertaan teoksiani ja niiden ideoita ihan kenen tahansa taiteilijan kanssa maailmassa, minulla ei ole siihen taitoesteitä, eikä ideaesteitä ja takaan että taiteen laadussa vedän vertoja ihan kenelle tahansa. Tosin suomessahan ei saa sanoa, hei minä osaan työni, älä tule minua neuvomaan. Alemmuuskompleksinen kansa ei kestä sitä että joku kehuu itseään, paitsi jos tämä kehuja on rapajuoppo, joka ei omalla osaamisellaan loukkaa ketään ja jokainen voi tuntea olevansa häntä parempi!

Lisää teoksiani löytyy tuolta alempaa!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #31

Taidetyösi ovat selkeitä, mutta hyvin postikorttimaisia. Ehkä parhaita ovat ne, jotka eivät kuvaa suoraan jotain rakennusta tai katunäkymää, joista mielestäni valokuvamaisina toteutuksina puuttuu persoonallinen ulottuvuus.

Helposti tunnistettava tyyli kuitenkin ja jokseenkin kaikki teokset noudattavat sitä tyyliä.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #32

Teokset muuttuvat tietenkin livenä nähtyinä ja niistä häviää pienessä kuvassa oleva valokuvamaisuus. Persoonallisuus taiteessa muodostuuu myös omasta tunnistettavasta tyylistä, joten kommenttisi on hiukan ristiriitainen!

Matias Härkönen

Oikeasti säälittää kun miettii teidän anarkistien ajatusmaailmaa ja kuinka syvälle suohon olette uppoutuneet siinä. Ihan turha teitä on yrittää puhumalla saada järkiinne. Harva syvästi uskovakaan muuttaa mieltään, vaikka kuinka takoisi järkeä päähän.

Mutta koittakaa nyt jättää muut ihmiset rauhaan. Tämä on säälittävää ilkivaltaa. Ja tuota fasismi paskaa on turha yrittää kopioda ulkomailta. Ei meillä ole fasismia yksittäisi henkilöitä lukuunottamatta. Mutta pakkohan se "vihollinen" jostain on keksiä.

Susanna Kaukinen

No olen minäkin anarkisti, enkä silti kannata ollenkaan näiden kiljuanarkistien toimintaa, jota johtaa stalinisti-feministinen globalisti-imperialistien puolella oleva kilipääblokki.

Matias Härkönen

Ajatus on vapaa, kunhan pysyy joku tolkku teoissa. Pisteet siitä sinulle Susanna. Yrität todellakin vaikuttaa juuri niitä oikeita reittejä pitkin, toisin kuin nämä kilipäät...

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

Heilaava anarkisti nakkaamassa fillaritelinettä perusfasistirasistisuomalaisen puolueen ikkunaan...

Piiloviestinä mulle ainakin siitä piirroksesta tuli se että anarkistit ovat muuttuneet siksi mitä ovat vastustamassa. Siksi kuva oli suorastaan loistava.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

Jokainen puolue on jonkun inhokki ja tässä ei ole mitään vikaa. Jokainen noista puolueista on kuitenkin laillinen ja ajaa oman ohjelmansa mukaista yhteisten asioiden hoitoa, jota jäsenistönsä ja kannattajakuntansa kannattavat. Minkään puolueen omaisuuden vahingoittaminen ei missään eikä milloinkaan ole hyväksyttävää.

Kansalaistottelemattomuudelle on sijansa ja se on jopa suotavaa ja välttämätöntäkin tietyin edellytyksin ja tietyissä olosuhteissa. Anarkiaa ja (muuta) vandalismia ei oikeuta kuitenkaan mikään. Anarkisti ja (muu) vandaali on viime kädessä kaikkia ja kaikkea vastaan, ei minkään rakentavan puolella.

Odotan, että anarkistit kiinni jäädessään maksavat aiheuttamansa vahingot kokonaisuudessaan (sopii myös, että korkoineen) ja että heidän tekonsa käsitellään laissa määrätyllä tavalla. Ymmärrän anarkian ja (muun) vandalismin kumpuavan henkisestä keskenkasvuisuudesta, mutta ilmiö ei silti ansaitse päänsilitystä.

Mikael Stenbäck

Anarkistien on syytä pitää turpansa kiinni. Ihmeellistä, että "oikein ajattelevat" määrittelevät sen mitä voi tehdä ja mitä ei. On oikein nykäistä vaikka pyöräteline Tillanderin ikkunasta läpi, mutta on väärin, jos heistä tehdään irvaileva graffiti.

Lisäksi he määrittelevät mitä saa kustantaja painaa ja mitä ei. Anarkistit ovat huolissaan Timo Hännikäisen teksteistä. Älytöntä, että porukka käsittää vapauden sensuurina ja kieltoina. Usko indoktrinaatioon on tästä päätellen todella vahva. Toimiensa ja yksiulotteisen ajattelun vuoksi anarkistit ovat vapaata riistaa.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Anarkistien ihannemaailmassa anarkisteja vedettäisiin porukalla turpaan ja upotettaisiin sen jälkeen Töölönlahteen - yksi ehkä jätettäisiin jäljelle kertomaan varoitusviestiä eteenpäin. Eikä olisi siinä maailmassa fasistipoliisia puuttumassa.

"Persut ovat kerta toisensa jälkeen lausunnoillaan ja ajamallaan politiikalla näyttäneet ihmisvihamielisyytensä, rasisminsa ja elitisminsä. On ymmärrettävää, että tasa-arvoon nojaava anarkistinen liike hyökkää salonkifasismia vastaan."

Miten niin? PS:han on allekirjoittanut rasisminvastaisen julkilausuman. Eipä siihen kyllä kovin moni muu puolue mukaan tullut.

Mika Samuel Kiekkijev

"Sabotaasi ja omaisuusvahinkojen tuottaminen on yksi suoran toiminnan keinoista."

Vai suoraa toimintaa, yön pimeinä tunteina leikkiä pipo silmillä spraymaalin kanssa?

Vau, mitä sankareita!

Pahoin pelkään, että mikäli nämät pellet joskus joutuvat suoraan toimintaan, niin itkuhan siitä seuraa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Sama tuli mieleeni, kun katsoin kuvanauhapätkiä näiden viimeisten luokkaretkeläisten tempauksesta. Siinä pienet reppananuorukaiset naamari päässä urhoollisen uhkaavasti lähestyivät vuoronperään jykevästi paikallaan seisovaa poliisirivistöä Kauppatorilla. Rohkeimmat heistä uskalsivat jopa hipaista poliisin kilpeä ennen kuin pelokkaasti perääntyivät takaisin omiensa suojaan.

Vastaavasti Kiakkovieraiden tempauksessa itkuun purskahtamaisillaan oleva poika istui kadulla kaatuneena rytäköinnissä eikä hän osannut nyyhkyttää muuta kuin "v..uttaa". Ikäänkuin olisi siinä vasta tajunnut, ettei siellä poliisihevosen selässä istunutkaan äiti tai isi.

Käyttäjän Juha-MattiKarppi kuva
Juha-Matti Karppi

Poliittisen puolueen toimistoon hyökkääminen ja omaisuuden tuhoaminen on viharikos. Se on hyökkäys ihmisryhmää vastaan ja sananvapauden rajoittamista. Sen esittäminen minään muuna on älyllistä epärehellisyyttä ja väkivallan puolustamista.

Vaikka kuinka väittäisi väkivallan olevan "poliittisesti motivoitunutta omaisuuteen kohdistuvaa sabotaasia", ja esittäisi väkivallan "toiminnan keinona" se pysyy väkivaltana.

Vaalitoimiston ikkunaan teetetty graffiti osoitti persuilta harvinaisen hyvää makua, tilannetajua ja ironiaa. Kukaan tuskin puoluekantaansa vaihtaa näiden tapahtumien vuoksi, mutta pisteet tästä aivan selkeästi jää Persuille. Aivan kuten jokaisen viharikoksen ja terroristihyökkäyksen jäljiltä, sympatia kohdistuu uhriin, ei hyökkääjään. Eivät Euroopan johtajatkaan olisi muutoin lavastaneet solidaarisuusmarssikuviaan.

Vaikka väite persujen ihmisvihamielisyydestä ja suvaitsemattomuudesta pitäisikin paikkansa, osoittaa vastapuolen toiminta heiltä itseltään vain samaa. Toiminta on kuin sillä shakkilaudalle paskovalla pululla, joka sitten omissa joukoissaan hihkuu ja kuvittelee voittaneensa.

Totta että uutisarvo pienenee, ja samalla varmasti myös "anarkistien" kiinnostus. Ja vaikka tästä persuille koituisi kuluja, varmasti ne ovat pienemmät kuin vastaavan huomioarvon tuova vaalimarkkinointi.

"Katukuva on sen, joka sen ottaa."
Ihanan fasistinen kanta. Se jolla on voimaa, saa alistaa muut tahtonsa alle.

"Vastuun ensimmäisestä iskusta ottivat nimettöminä pysyttelevät tahot, jotka painottivat antifasismia tiedotteessaan."
Miten nimettömänä otetaan vastuu mistään? Pikemminkin siitä otetaan maine ja huomio. Vastuu sitä on että kannetaan myös seuraamukset. Miten voi painottaa "antifasismia", jos itse siihen "fasismiin" nimenomaan syyllistyy?

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Täytyy sanoa että blokisti Suvi Auvisella ampuu nyt kyllä pahasti yli, samoin kuin joillakin blogiin kommentoineilla, kuten Petra Nyqvistillä.

Teokset "Paavo", "Li" ja "Dan" ovat tosiaankin minun tekemiäni, eikä teoksien tarkoitus ole ollut leimata ikkunan rikkojiksi kyseisiin nimiin viittaavia poliitikkoja, vaan kyseiset teokset ovat vapaan demokratian puolesta tehtyjä, mihin teossarjan nimikin viittaa! Teosten nimet eivät myöskään ole yksin minun päättämiä, vaan ne on päätetty ikäänkuin ryhmätyönä, mutta toki seison omien teosteni ja niiden nimien takana ja kannan teoksistani vastuun. Teokset itsessään ovat minun suunnittelemiani ja kantaaottavana taiteilijana päädyin seuraavanlaisiin esillä oleviin ratkaisuihin!

Jos ajatellaan teoksia ilmaisunvapauden kannalta, niin otanpa esille blogisti Suvi Auvisen blogitekstistä joitakin hänen esittämiään väitteitä!

"Persut edustavat sitä salonkikelpoista fasistista puoluepolitiikkaa, joka on ollut nousussa halki Euroopan."

"Persut ovat kerta toisensa jälkeen lausunnoillaan ja ajamallaan politiikalla näyttäneet ihmisvihamielisyytensä, rasisminsa ja elitisminsä."

"No, jos ”työväenpuolue” ilman sosialismia tosiaan saa ääniä sillä, että sen äärirasistiset edustajat itkevät mediassa siitä miten väitetysti toisen puolueen kätyrit tuhoavat vaalitoimiston ikkunan kerta toisensa jälkeen, niin saakoon minun puolestani."

"Persut hei: kaupunkikulttuuriin kuuluu se, että fasisteille näytetään näiden paikka."

Minä Perussuomalaisena ja taiteilijana irtisanoudun kaikista Suvi Auvisen edellämainituista väitteistä ja on mielestäni erittäin törkeätä leimata yhden puolueen kaikki jäsenet fasisteiksi, rasisteiksi ja ihmisvihamielisiksi. Varsinkin jos se tehdään täysin ilmaisunvapauden puitteissa tehtyjen huumoritaideteosten varjolla!

Korostan nyt tässä että minä ainakaan en ole rasisti, en fasisti, enkä ihmisvihamielinen ja mielestäni blogikirjoitus täyttää kaikki edellämainitut kriteerit. Eli Suvi Auvinen syyttääkin Perussuomalaisia siitä, mihin selvästi mielestäni itse syyllistyy!

Tässä lopuksi esittelen vielä kantaaottavia taideteoksiani, niin jokainen lukija voi itse huomata miten erilaisia asioita taiteellani käsittelen!

http://taiteilija.suntuubi.com/?cat=5&img=32

http://taiteilija.suntuubi.com/?cat=5&img=38

http://taiteilija.suntuubi.com/?cat=5&img=46

http://taiteilija.suntuubi.com/?cat=5&img=34

http://taiteilija.suntuubi.com/?cat=5&img=30

http://taiteilija.suntuubi.com/?cat=5&img=53

http://taiteilija.suntuubi.com/?cat=5&img=36

http://taiteilija.suntuubi.com/?cat=5&img=54

http://taiteilija.suntuubi.com/?cat=5&img=55

http://taiteilija.suntuubi.com/?cat=5&img=56

Taiteeseen nyt sattuu vain kuulumaan eräänlainen kantaaottavuus ja kuten jokainen linkkien takana oleviin teoksiin tutustunut voi huomata, käsittelen monia aiheita taiteellani, myös poliittisia! Mutta fasistiksi, rasistiksi tai ihmisvihamieliseksi en suostu tulemaan leimatuksi!

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

No jos kerran olet "kantaaottava taiteilija" niin kerrotko sitten, mihin otit kantaa ristimällä kivenmurikoita joidenkin poliitikkojen mukaan? Ja kyllä minä tiedän, että netissä oli jo etukäteen vitsailua siitä, että murikoista pitäisi tehdä taidetta ja liittää ne jotenkin vasemmistolaisiin poliitikkoihin, en vain olisi uskonut että joku haluaa toteuttaa mitään niin haljua.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Teossarjan nimi on -Vapaan demokratian puolesta- ja teossarjalla otetaan kantaa juuri vapaaseen demokratiaan, vapaaseen poliittiseen järjestäytymiseen ja ilmaisunvapauteen. Niihin asioihin jotka Perussuomalaisilta yritetään estää, väkivaltaisilla omaisuuteen kohdistuvilla ilkivaltaiskuilla!

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #33

Tämän jo ymmärsin. Edelleen auki ovat Paavo, Li ja Dan. Sitähän minä kysyin.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #34

Kuten kerroin teokset on tehty huumorimielessä ja minä en yksin ole päättänyt teosten nimiä, vaan ne on ikäänkuin päätetty ryhmätyönä. Teosten toteutukset tosin olen itse suunnitellut ja saanut siihen vapaat kädet. Mutta toki seison itse tekemieni teosten takana, omalla nimelläni ja naamallani!

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #36

Ymmärrän tämän, ja se on hyvä. Tosin jos olisin taiteilija, kieltäytyisin siitä, että muut ihmiset määrittelevät töihini attribuutteja, kuten esim. nimet jotka pitävät sisällään piiloviestejä. Koska viime kädessä sinä joudut selittelemään toisten vitsejä.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #37

Maalaan myös muotokuvia tilauksesta, en minä päätä niidenkään teosten nimiä. Samoin jos maalaan esimerkiksi Tuomiokirkosta tilausteoksen, niin teoksen nimeksi tulee Tuomiokirkko Helsinki ja vuosiluku, joten en päätä siinäkään tapauksessa teoksen nimeä, vaan teoksen kohde määrittää nimen!

Minulle teosten nimeäminen ei tuota ongelmaa, teosten tekeminen aika usein kyllä tuottaa moniakin niin teknisiä kuin maalauksellisiakin ongelmia!

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #38

Nyt-liitteen jutussa: "Taiteilija Laitinen on käyttänyt sananvapauttaan teosten nimeämisessä, mutta vasemmistopuoluetta perussuomalaiset eivät iskuista halua syyttää, Kangas pohtii."

Eli ainakin Kangas langettaa nimeämisen sinun harteillesi eikä kerro että tämännimiset teokset olisi heidän puolestaan tilattu.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #39

J.P Kangas ei ole ollut teoksia tilaamassa, eikä nimeämässä. Tosin Kangas tarjosi minulle alkuvuodesta tämän toisen ilkivaltaiskun lasinsirpaleita uusien teosten tekemiseksi, mutta kieltäydyin työstä! Nämä teoksethan on tehty ensimmäisen iskun lasinsirpaleista ja kivistä.

En ole myöskään valmis nimeämään ketään muutakaan teosten nimien keksimisessä mukana olleita, otan taiteilijana täyden vastuun teoksistani! Kaikki voidaan laittaa minun syykseni, sinne vielä mahtuu!

Käyttäjän Juha-MattiKarppi kuva
Juha-Matti Karppi Vastaus kommenttiin #34

Ihmetteletkö tätä ihan oikeasti?
Varsinkin Li Andersson ja Dan Koivulaakso ovat useaan otteeseen ilmaisseet tukevansa vasemmistolaisen aatteen nimissä tehtyä väkivaltaa.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #72

"Varsinkin Li Andersson ja Dan Koivulaakso ovat useaan otteeseen ilmaisseet tukevansa vasemmistolaisen aatteen nimissä tehtyä väkivaltaa."

Missä? Olen kuullut Anderssonin sanovan vain, että kaikki poliittinen väkivalta on tuomittavaa.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Markulla on taiteessaan maku kohdallaan :)

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

"Pointti ei ole siinä, minkä tasoinen teos ikkunassa on vaan kuka saa näkyä kaupungissa."

Minä en oikeastaan välittäisi nähdä Suvi Auvista yhtään missään. Sinänsä vahinko, että Uuden Suomen blogin päälle ei voi vetää spraymaalilla peittävää kerrosta, eli pitää kai turvautua anarkian hengessä palvelunestohyökkäykseen.

Käyttäjän JaniHtnen kuva
Jani Hätönen

Tää anarkismi alkaa muistuttaa fasismia..

http://kansojenherra.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1860...

"Näin rehellinen hyökkäys yhteiskunnan perusarvoja vastaan on sangen erikoinen myös siinä mielessä, että anarkistit yleensä pitävät vastaavia toimenpiteitä "fasistisina", mikäli ne kohdistuvat anarkistien omia mielipiteitä vastaan. Näennäisesti radikaalia vapausaatetta ajava liikehdintä on halukas poistamaan myös muita vapauksia, jotka ovat länsimaissa asuvalle ihmiselle lähes itsestäänselvyyksiä. Näihin kiellettäviin vapauksiin lukeutuu mm. yksityinen omistusoikeus, joka on anarkistien mielestä erittäin selvä kapitalistisen sorron muoto. Voimakkaan kriittinen suhtautuminen kapitalismiin ja markkinatalouteen on myös sementoinut anarkistiliikehdinnän vasemmistolaista yleisilmettä."

Reijo Tossavainen

Hyökkäys on viharikos. Miksi ns. mukasuvaitsevat eivät tätä ymmärrä?

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Onko tämä jotenkin ymmärrettävissä niin, että koska tekijät ovat kasvottomia, nimettömiä ja tunnistamattomia, a) emme me persuissa mahda mitään, ja b) on ihan turha edes etsiä syyllisiä saati saattaa heitä edesvastuuseen? Joku ultimaattisen anarkistinen ihannetila, jossa tekijät ovat täysin vailla identiteettiä?

Muoks:

Iltalehti

    "Juttua korjattu 2.2. kello 20.10: Takku.net ei ottanut vastuuta ilkivallanteosta toisin kuin jutussa aiemmin väitettiin. Sen sijaan vastuun ottivat nimettömät tekijät, joiden tiedote julkaistiin Takku.netissä."

Takku ei toki ainakaan sen puhemiesten ja -naisten mielestä ole mikään organisoidusti johdettu kollektiivi ihmisiä, jolla voisi olla tekemistä tihutöiden tekijöiden kanssa. Kummasti joku heitäkin vaikuttaa edustaneen, kun Iltiksen jutun sanamuotoja on korjattu, tai sitten toimitus itse oikaisi artikkelia.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Aletaan kirjoittamaan nimiä tuohon tauluun kun tunnistettavaa tulee.

Kyllähän nuo pyörätelinepöljätkin oli jo tunnistettu toisissa kuvissa joissa niillä ei ollu hupparit päässä.

:)

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Tai oikiastaan näiden lapsellisten vanhempien nimejä.

Tulis sellainen muistolaatta.

Käyttäjän markkusalomaa kuva
Markku Salomaa

Hämeentien vaalitoimisto on perussuomalaisen kenttäväen omatoimisesti ylläpitämä tila. Se ei ole Perussuomalaisen puolueen organisoima tai rahoittama. Eli se jos joku on vapaan ja aktiivisen kansalaisdemokratian tulosta. Tätä kansalalaisaktivismia vastaan on Suvi Auvisen edustamat kommunistihönöt toistuvasti hyökänneet! Avoin keskustelu ei ole ollut mikään vaihtoehto vaan paikat on pakko panna paskaksi. Omaisuuden tuhoaminen ja eri mielipiteen omaavien ihmisten pelottelu on edelleenkin kommunistien toiminnan keskiötä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Selittäisiköhän tämä facebookissa leviävä kuva tuon mustalle maalatun hahmotelman? (Jota minä luulin käärmeen pääksi) https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1015355934...

Käyttäjän JuhaniVinberg kuva
Juhani Vinberg

Toisin, kuin anarkistit, osaan puhua, lukea ja kirjoittaa, enkä tarvitse puolestaloukkaantumiskoneistoa. En tunne tarvetta riehua, sotkea ja särkeä paikkoja ja tuhota toisten omaisuutta. Osoitan syvän halveksuntani kaikille anarkomarkoille ja heidän siivestäjilleen

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Minua sattuu korviin, että vandaaleja kutsutaan anarkisteiksi koska vandalismi sulkee pois anarkismin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Vandalismi ei ole kai ideologista sinänsä?

Toimituksen poiminnat