Astalo Astalo lyö takaisin.

Lyön sinua koska rakastan sinua

Olen valitettavasti seurannut muutamaa parisuhdeväkivaltatapausta hyvin läheltä. Kyseisissä tilanteissa oikeutus väkivaltaisen osapuolen teoille on aina löytynyt hyvin helposti. Syyt vaihtelevat ”olin niin ärsyttävä ettei sillä ollut muuta mahdollisuutta kuin lyödä” ja ”oli minussakin vikaa”-akselilla.

Lyöjän syliin silti palataan aina uudestaan ja uudestaan, koska ”se kuitenkin rakastaa minua.” Kohtaamieni parisuhteiden väkivaltaisille osapuolille on ominaista fyysinen ylivertaisuus alistettuun osapuoleen nähden, vankka usko omien tekojen oikeudenmukaisuuteen ja syvälle haudattu epävarmuus ja pelko omasta asemasta. ”Lyön sinua koska rakastan sinua”, oli yksikin kylmäävä kusipää sanonut kerran, selittäen ystävälleni tekevänsä tästä paremman ihmisen hakkaamalla tähän vähän käytöstapoja.

Tolstoi kirjoitti kuuluisan avausfraasinsa :”Jokainen onnellinen perhe on onnellinen samalla tavalla. Jokainen onneton perhe on onneton omalla tavallaan.” En usko Tolstoin väitteeseen, vaikka se kirjallisesti onkin tehokas aloitus tiiliskiviromaanille. Minusta vaikuttaa ennemminkin siltä, että kaikki alistetut ovat onnettomia samalla tavalla. Ja kaikki alistetut tahtovat ymmärtää alistajaansa ja löytää oikeutuksen tämän teoille.
 


Poliisi on aloittanut propagandansa tämän vuoden itsenäisyyspäivän varalta. ”Meillä ei ole mitään mielenosoituksia vastaan, vaan tarkoituksemme on itse asiassa edistää kokoontumisvapautta. Jos joku haluaa tulla mielenosoitukseen, niin mikäs siinä”, toteaa Ilta-Sanomille asiaa kommentoinut ylikomisario Jaakko Wallenius. Samainen uutinen kertoo poliisin haalineen suuret määrät joukkoja koko Etelä-Suomen alueelta. ”Viime vuosi Tampereella osoitti, että mielenosoituksessa saatetaan käyttää koviakin otteita. Siitä syystä varaudumme itsenäisyyspäivään massiivisesti”, Wallenius lupailee.

Sama suomeksi: kyllä te voitte tulla mielenosoitukseen, mutta käytämme teihin kovia otteita. Me rakastamme vapautta, siksi olemme varautuneet massiivisesti. Me lyömme teitä, koska turvaamme oikeutenne.

Viime vuoden suhteen mainitut ”kovat otteet” olivat mielenosoittajien puolelta muutama lentävä pullo kohti poliisia ja yksi poliisihevosta kohti heitetty kyltti. Poliisi sen sijaan ratsasti kuorotytön päälle, kyynelkaasutti ja retuutti ihmisiä sekä teki kiinniottoja. Mielenosoituksessa saatetaan käyttää koviakin otteita kyllä, mutta lähinnä poliisin pitäisi viitata tässä kohtaa itseensä.

 

Kaikki tietävät, että poliisi tulee olemaan itsenäisyyspäivänä paikalla ja suhtautumaan aggressiivisesti anarkistien järjestämään mielenosoitukseen. Sen tietää poliisi, media, mielenosoittajat ja jokainen sivusta seuraaja. Poliisi selittää jo etukäteen tekojaan. Ei teille käy mitään jos pysytte kotona. Olkaa tyytyväisiä ja hiljaa niin ei tarvitse ratsastaa päällenne.

Alistajien ja alistettujen suhde on lopulta aina samanlainen. Alistaja on peloissaan omasta asemastaan, uskoo tekevänsä hyvää ja on yleensä voimasuhteissa mitattuna ylivertainen. Poliisi vakuuttaa jo etukäteen lyövänsä anarkisteja, koska rakastaa vapaata yhteiskuntaa. Media nyökyttelee. Anarkistien joukossa ehkä kohautellaan olkapäitä ja todetaan, että näin se homma menee. Kyllähän mekin provosoimme, ehkä on oikeutettua lyödä meitä vähän.

Väkivaltaisesta parisuhteesta on vaikea lähteä pois, mutta se on mahdollista. Joistain alistussuhteista poistuminen vaatii vielä paljon enemmän työtä. Uhrimentaliteetti tai vallitsevan tilan hyväksyminen ei kuitenkaan johda mihinkään. Tänäkin vuonna anarkistit kokoontuvat, poliisi sumputtaa, tekee mielivaltaisia kiinniottoja, ratsastaa hevosilla lasten päälle ja käyttää väkivaltaa. Sama kuvio voi toistua vuodesta toiseen. Tai sitten alistetut voivat sanoa, ettei lyöminen ole rakkautta, osoittaa alistajalle paikkansa ja lainata PMMP:n loistavaa lainia: ”Jos lyöt vielä kerran niin minä tapan sut.”

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Menepä Suvi Auvinen ottamaan mielenosoituksesta mallia Helsingin musiikkitalolle huomenna keskiviikkona 19.11.2014 klo 13.30 alkaen, jolloin virkavalta esittää kuinka oikeaoppisesti osoitetaan mieltä.

Paikalla pitäisi olla huomattava määrä mieltään osoittavia.

Eikä tarvita poliisia paikalle, kun poliisi on jo paikalla.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Miten uskot mielenosoituksen sujuvan jos poliisit eivät ole paikalla?

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

Niimpä,niin rakkaudestahan se anarkistikin se pullon ja kyltin heittää..??
Tai riehuu ja räyhää jollain muulla tavoin.Mielenosoituksethan on ihan ok,niin kauan kun niihin ei sisälly väkivaltaa,ei edes sen yhdenkään pullonheiton vertaa.Väkivälta on väkivaltaa sen määrästä tai laadusta riippumata.Pidän ihan hyvänä sitä,että poliisi tiedottaa jo etukäteen varautuneesa mahdollisiin rähinöihin.Ennaltaehkäisevää yritystähän se on..miten tehokasta sitten mene ja tiedä.

Matias Härkönen

Kovin suureksi olette kasvattaneet tuon poliisivihanne siellä anarkistien pienissä miitingeissä. Anarkistien kun nyt kuuluu vastustaa poliisia, niin vastustetaan nyt mekin sitten.

Käykö koskaan mielessä, että poliisien joukossa on ihan normaaleja työtä tekeviä kansalaisia. Niitä, joiden etua joskus kuvittelette puolustavanne? Ei tietenkään. Te vähättelette omia tekojanne ja olette puhtaita pulmusia osoittomassa mieltä. Kun sitten joku poliisi vahingossa vähän osuu hevosellaan johonkin reppanaan kun ei tajua väistää, niin sitten sitä surkutellaan vuosikausia.

”Jos lyöt vielä kerran niin minä tapan sut.”-tapaiset uhkailut ei myöskään kuulu sen enempää normaalin perheenäidin sanavarastoon kun sivistyneeseen yhteiskuntaankaan. Toivottavasti yksikään anarkisti ei tämän takia lähde vakavemmin riehumaan poliisia vastaan. Jos näin kaikesta huolimatta käy, niin olet osaltasi vastuussa teoista.

Jaakko Häkkinen

"Sama suomeksi: kyllä te voitte tulla mielenosoitukseen, mutta käytämme teihin kovia otteita. Me rakastamme vapautta, siksi olemme varautuneet massiivisesti. Me lyömme teitä, koska turvaamme oikeutenne."
-- Suvi hyvä, nyt menee vertaus pahasti metsään.
Poliisi pamputtaa, jos joku rikkoo lakia. Parisuhdeväkivaltaaja lyö, vaikkei toinen rikkoisi mitään lakia.

Teillä anarsisteilla ei näy oikein olevan ymmärrystä yhteiskunnan rakenteista ja poliisin oikeuksien perusteista. Se on niin yksinkertaista, että jos rikot lakeja, joudut tekemisiin poliisin kanssa. Jos vastustat virkavaltaa, virkavalta joutuu käyttämään voimakeinoja.

Hemmotellut maailmannapa-anarsistit vaativat, etteivät lait koskisi heitä. Luultavasti ääni muuttuisi kellossa, jos joku alkaisi ammuskelemaan umpimähkään anarsistijoukkoon - kyllä silloin huudettaisiin poliisia avuksi. Toivoisinpa, että saisit maistaa omaa lääkettäsi, Suvi.

Oi hemmotellut kakarat, yrittäkää ymmärtää:
- jos olette kiltisti, poliisi ei käytä voimakeinoja
- jos rikotte paikkoja tai estätte ihmisiä tekemästä työtään, poliisi puuttuu siihen, ja jos vastustelette, poliisi käyttää voimakeinoja

Yhteiskunnassa on aika helppo elää, jos kantaa vastuun omista teoistaan eikä kuvittele olevansa narsistijumala, jota yhteiset säännöt eivät koske. Valitettavasti teikäläiset haluavat vain riehua - silloin on turha itkeä poliisiväkivallasta.

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

Tuossa ylhäällä olevista asiasanoista puuttuu tuo anarkismiväkivalta.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Tällaisia tilaisuuksi tulee elämässä vastaan harvoin. Kannattaa osallistua kuokkavierastapahtumaan, jos se järjestyy. Kuvia edellisestä Helsingissä
http://personal.inet.fi/surf/a1/demo/

Juhani Penttinen

Onkos tämäkin sitä anarkismia ? Tässä tämän päivän (18.11) saldoa..Maisteri Auvinen varmaan vastustaa jyrkästi poliisin toimia näissäkin tapauksissa ..

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-128877368731...

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-128877379898...

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-128877370283...

Tuomas Järvilaki

Jone Nikula ehdotti RadioRockissa tänään 500 € maksua, jolla saa varustuksen sisältäen suojat ja metrisen pampun sekä paikan poliisi rivistössä. Mihin voin ilmoittautua, tonnikin menettelee.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Aloitus: "Kohtaamieni parisuhteiden väkivaltaisille osapuolille on ominaista fyysinen ylivertaisuus alistettuun osapuoleen nähden, vankka usko omien tekojen oikeudenmukaisuuteen ja syvälle haudattu epävarmuus ja pelko omasta asemasta".

Muitakin tilanteita on, valitettavasti...

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Suvi hyvä,

Saanko paljastaa pienen salaisuuden? Kaikki tietävät, että itsenäisyyspäivän juhlat ovat naurettavat pönötysbileet. Tehokkaimmin osoittaisitte mieltä välittämällä piut paut koko juhlan traditiosta ja menisitte viettämään laatuaikaa ystävien kanssa vaikka oluelle.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Ilman itsenäisyyspäivän mielenosoitusta kukaan ei tietäisi näiden nar.. siis anarkistien olemassaolosta mitään.

Taisto Merilä

”Kaikki tietävät, että itsenäisyyspäivän juhlat ovat naurettavat pönötysbileet.”

Itse ehdottaisin, että tuon kaltaisten tilaisuuksien seuraajissa asustaa pieni pönöttäjä, joka olisi todennäköisesti innoissaan, jos tulisi bileisiin kutsutuksi – esikuviensa, erinäisiä meriittejä omaavien henkilöiden tai julkkisten, tapaan.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Anarkisti Arhinmäki osallistui itsenäisyyspäivän mielenosoitukseen ja yritti muiden tavoin päästä pressan linnaan bileisiin mukaan (kai) tai jotain sellaista. Poliisi esti joukolta pääsyn. Voi hirveetä noi poliisit.

Nyt Paavo Arhinmäki on käynyt jo useammissa juhlissa ja hyvin on mennyt. Hän ansaitsi viime vuonna muutaman sata tonnia, että sillee. Kyllä anarkismi kannattaa!

Jussi Immonen

Sanat edeltävät väkivaltaa, jokainen ihminen on väkivaltainen kun häntä saadaan ärsytettyä tarpeeksi. Kaikki edellä sanotut asiat ovat reilu kuvaus ihmisistä ja yhteiskunnasta.

Voidaanko odottaa että näin ei olisi ? Miksi "fyysinen ylivertaisuus" olisi peruste millekkään ? Me olemme psykofyysinen kokonaisuus kuulee sanottavan usein mutta lähisuhde väkivallassa miesten ja naisten välillä unohdamme tämän, naisen hyväksi useimmiten.

Miksi pyrimme luomaan näppärän rajan fyysisen väkivallan ja jonkun muun väkivallan välille ? kenen etua tämä palvelee ? Miksi pyrimme luomaan kuvan että puuttumalla ainoastaan fyysiseen väkivaltaan yhteiskunta paranee ja muuhun ei tarvitse kiinnittää huomiota, kenen etua tälläinen pinnallinen, naiivi rajanveto palvelee.

Pikaisella selauksella huomasin että bloginkirjoittaja ei ole käynyt dialogia lukijoiden/kritisoijien kanssa noin kahdeen kuukauteen vaikka on kuitenkin kirjoittanut useita kirjoituksia.

*Yleistys*
Kuulostaa feministiseltä asenteelta, luennoidaan ihmisille yhteiskunnassa olevista virheistä muttta ei suostuta minkäänlaiseen todelliseen dialogiin. Asioiden korjaaminen ja laskun maksaminen jää aina muille ?
*Yleistyksen loppu*

Toimituksen poiminnat