Astalo Astalo lyö takaisin.

Miksi poliisi valehtelee voimakeinoista?

  • Poliisi hyökkää mielenosoittajien kimppuun
    Poliisi hyökkää mielenosoittajien kimppuun
  • Pippurivaahtoa saanut mielenosoittaja pari minuuttia edellisen kuvan jälkeen
    Pippurivaahtoa saanut mielenosoittaja pari minuuttia edellisen kuvan jälkeen
  • Poliisi raahaa mielenosoittajaa kuristusotteella
    Poliisi raahaa mielenosoittajaa kuristusotteella

Aamu oli hyinen. Tuuli puhalsi navakasti ja lämpömittari lupaili vain kahta plusastetta. Tästä huolimatta kolmisenkymmentä mielenosoittajaa ilmestyi tänään osoittamaan tukensa JHL:n lakolle ja estämään rikkuribussien liikennöinnin Helsingin Rautatientorille. Poliiseja ja mediaa oli paikalla runsaasti – kuin myös rikkuribusseja.

Antiautoritaarinen A-ryhmä oli järjestänyt aktion yhdessä joukon pääkaupunkiseudun anarkisteja kanssa. Tarkoituksena oli estää metroa korvaavan bussilinjan liikennöinti. Estosta oli tiedotettu hyvissä ajoin etukäteen ja Auto- ja kuljetusalan liitto AKT omaksui näkemyksemme rikkuritoiminnasta. AKT ilmoitti, etteivät sen kuljettajat tule ajamaan metroa korvaavia bussilinjoja lakon aikana.

Busseja alkoi kuitenkin ilmestyä Rautatientorille, ja lupauksemme mukaisesti estimme bussien lähdön. Busseja estettiin fyysisesti olemalla niiden edessä ja estämällä ovia sulkeutumasta. Yksi toisensa jälkeen bussit joutuivat poistamaan linjatunnuksensa ja poistumaan tyhjinä torilta.

Pidimme Rautatientorin metroa korvaavia bussilinjoja piiritettynä 45 minuutin ajan. Tässä kohtaa saimme kuulla liikennöitsijän siirtäneen bussien lähtöpaikan läheiselle Hakaniementorille. Päätimme siirtää osan mielenosoittajista Hakaniemeen toisen osan jäädessä Rautatientorille.

 

Tässä kohtaa virkavalta puuttui peliin. Heti kun puolet mielenosoittajista kuljettava bussi oli lähtenyt liikkeelle, poliisi aloitti rajut kiinniotot Rautatientorilla. Passiivista vastarintaa tehneitä mielenosoittajia retuutettiin ja väänneltiin. Kiinniotettuja potkittiin selkään, näiden käsiä väänneltiin ja useita poliiseja oli polvillaan yhden mielenosoittajan päällä. Sama jatkui Hakaniemessä.

Hakaniemessä mielenosoittajat pysäyttivät liikennevaloihin rikkuribussin. Poliisi saapui nopeasti paikalle ja käski mielenosoittajia poistumaan. Poliisin poistumiskäskyä ei toteltu ja poliisit alkoivat raahata ihmisiä pois ajoradalta. Tämä ei riittänyt. Kun mielenosoittajat alkoivat torilla huutaa iskulausetta ”Suomen poliisi, porvarin kätyri” yksi poliiseista hermostui ja kaivoi taskustaan pienen säiliön. Poliisi ravisti säiliötä ja yritti suihkuttaa yhtä mielenosoittajaa silmille. Säiliö oli kuitenkin viallinen, eikä ulos tullut vaahto tavoittanut kohdettaan. Tästä silmin nähden harmistuneena poliisi hieroi vaahdon hanskaansa ja pyyhki nauraen hanskan yhden mielenosoittajan kasvoille, sekä työnsi sormet tämän henkilön suuhun.

Mielenosoittajat peräytyivät tilanteesta ja tapahtunutta alettiin ihmetellä vasta minuutin päästä. Poliisin pyyhkimä mielenosoittaja alkoi yskiä, tämän silmät punertuivat ja hän alkoi kärsiä hengitysvaikeuksista.

Poliisi oli käyttänyt pippurivaahtoa. Pippurivaahtoa käytetään joukkojenhallinnassa pippurikaasun tapaan, vain aineen olomuoto on erilainen. Poliisin sisäisen ohjeistuksen mukaan poliisin tulisi aina käyttää lievintä mahdollista toimivaa keinoa. Kukaan mielenosoittajista ei tämän päiväisessä tilanteessa käyttäytynyt väkivaltaisesti. Väkivallaton kansalaistottelemattomuus tuskin edes poliisin itsensä mukaan oikeuttaa tällaisiin joukkojenhallintakeinoihin. Ainoa väkivaltaa käyttänyt taho oli poliisi.

Nostettuamme asian esiin poliisin tiedotus kiisti kaiken. Ylikomisario Juha Hakola yksinkertaisesti valehtelee väittäessään ettei mitään voimankäyttövälineitä käytetty. Tapauksella on yli kymmenen silminnäkijää sekä mahdollisia ohikulkijoita.


Miksi poliisi valehtelee? Oliko ohjeistuksena olla käyttämättä voimankäyttövälineitä, mutta yksittäinen poliisi provosoitui tilanteessa ja toimi ohjeiden vastaisesti? Olipa syy mikä tahansa, on ilmiselvää se, että poliisi valehtelee tietoisesti tapahtuneesta.

Poliisin puuttuminen työtaisteluun on ylipäätään tuomittavaa. Väkivaltakoneistolla ei pitäisi olla mitään asiaa puuttua työväen yhteiseen taisteluun kurjistamistoimenpiteitä vastaan. A-ryhmän aktio oli poliittinen: se oli meidän vastalauseemme sille oikeistolaiselle voitontavoittelun politiikalle, jota yksityistämisvimma edustaa. Me puolustamme niitäkin, jotka ammattiyhdistysliikkeet unohtavat.

Poliisiväkivalta ei ole yllättävää, mutta se ei tee siitä sen hyväksyttävämpää. Jos poliisi ei edes itse noudata suojelemiaan lakeja eikä sisäisiä ohjeistuksiaan, ei kukaan ole poliisin kohdatessaan turvassa. Tänään kohteena olivat anarkistit. Koskaan ei voi tietää, kenen kimppuun poliisi usutetaan seuraavaksi.

Suomen poliisi on todella porvareiden kätyri ja esti kohtuuttomalla voimankäytöllä työtaistelutoimenpiteitä tänään Helsingissä. Se, että poliisin tiedotus kehtaa vielä kirkkain silmin valehdella tapahtuneesta kertoo vain sen, minkä ei pitäisi tulla kenellekään yllätyksenä: poliisi suojelee omistavan luokan asemaa – eikä todellakaan ole ystävä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (99 kommenttia)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

"Poliisin puuttuminen työtaisteluun on ylipäätään tuomittavaa. Väkivaltakoneistolla ei pitäisi olla mitään asiaa puuttua työväen yhteiseen taisteluun kurjistamistoimenpiteitä vastaan.

Ratsupoliisit olivat tavallisia vieraita Fordin teollisuussa-alueilla 1920-1930 luvuilla USA:ssa. Ford on edelleenkin olemassa, mutta missä ovat silloiset rettelöitsijät?

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Automallit ja henkilöt vaihtuvat, mutta Fordit ja rettelöitsijät eivät USA:sta katoa.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Ford ja Fordin perhe pysyy. Rettelöitsijät ovat vaihtuneet niihin joihinkin ay-pamppuihin.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #13

Niinpä se Ayn Randkin sai nöyrtyä kumouksen edessä.

Susanna Kaukinen

Anarkisteja ammuttiin USA:ssa viime vuosisadan vaihteessa ja sen alkupuolella. Eipäs kaunistella asioita. Eräässä tapauksessa vain suomalaiset kaivosmiehet uskalsivat kantaa arkkuja.

Oletettavasti kaikki tuolloin eläneet on jo luut lutina, päät mätinä.

Pekka Pylkkönen

Antirationaalisen ryhmänne vaikutukset minuun jäivät siihen että keljutti ja kuljin normaalin 25km työmatkani bussin sijaan autolla. Oli kyllä mukavan lämmin kyyti eikä perillä enää keljuttanut.

Mutta olette te kyllä kertakaikkisen yksinkertaisia ihmisiä jotka näkevät tarpeelliseksi häiritä niitä jotka teidät elättävät.

Susanna Kaukinen

Mä oon ollu viimeiset 16 vuotta töissä. Kysymyksiä?

Matias Härkönen

Taisit tänäänkin olla töissä, etkä tuolla rettelöimässä. Se sinut erottaakin tästä vatipäämassasta. Ja vaikka en kaikesta ole kanssasi samaa mieltä, niin pidän sinua kuitenkin fiksuna ja osaavana tyyppinä, joka ei häiritse muiden elämää ja ole ensimmäisenä syyttämässä siitä poliisia.

Yhteiskuntaa saa ja pitää kritisoida. Sinulla Susanna on tähän saakka ollut järki päässä siinä mitä touhuat. Älä pliis vajoa näiden tasolle pelkästä anarkismisympatiasta. Itse asiassa tällä ryhmällä ei ole mitään tekemistä perinteisen anarkismin kanssa.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #32

Itseasiassa olin paikalla, niinkuin monessa muussakin mielenosoituksessa tänä vuonna. En suoraan sanoen ymmärrä ollenkaan, mikä tässä sinun mielestäsi on ongelma. Anarkosyndikalismi on eräs erittäin vahva juonne anarkismin nykypäivässä ja historiassa.

Matias Härkönen Vastaus kommenttiin #78

Et ymmärrä ongelmaa kun ihmisiä estetään tekemästä töitään ja matkustajia matkustamasta?!!

Siitä vaan protestoimaan ja pitämään mielenosoituksia, mutta pitääkö muiden elämää häiritä?

Mitä tuumaisit jos minä olisin sitä mieltä, että kaikki sosiaalituet pitää lakkauttaa. Ja kun aatteeni vuoksi päätän häiritä sinun ja Suvin elämää estämästä teitä kulkemasta töihin, niin mitäköhän tapahtuisi? Soittaisitte varmaan poliisin ja olisitte tyytyväisiä kun hakisivat minut pois.

Pekka Iiskonmaki

#27
Olet poikkeus tuossa joukossa, mutta kuinka kauan?

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #48

Noh, tilannehan on se, että porvarit pyrkii kaikki punikit savustamaan pois työelämästä, jotta voi sen jälkeen huudella, että menkää töihin. Tunnen hyvin erään kaverin, joka 70-luvulla puolivahingossa aiheutti lakon työpaikalla ja ei sen jälkeen enää koskaan päässyt Suomessa mihinkään töihin.

Jopa saatuaan työpaikkoja jälkeenpäin porvarit soittelivat perään ja sitten ilmoitettiin, että joo, ei me sua voida ottaa.

Kokoomushan mulle jo kosti polttamalla multa yhden osan mun duunista firmojen välisten diilien kautta, johon ei voi mitenkään juridisesti puuttua. Tämä täysin poliittinen teko maksoi mulle pitkällä aikavälillä n. 125000€.

Eli jos multa joskus työt loppuu, ei se laiskuudesta johdu vaan oikeiston luokkasodasta työväkeä vastaan.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Poliisi toteutti sitä mitä monet toivoivat. Hieman laimeammin vain..moni olisi tahtonut,että anarkisteja olisi hakattu,koska ovat anarkisteja.

Pekka Pylkkönen

Ehkä pikemminkin siksi että häiritsivät muita, jotka eivät halunneet olla urpoilun kanssa missään tekemisissä. Mielenosoituksensa voi varmasti käyttämällä mielikuvitustaan toteuttaa myös siten, että ulkopuoliset eivät niistä häiriinny. Ja kaikki toiveet anarkistien pieksemisestä pidetään tietysti omien pikku päidemme sisällä.

Ylipäätään jos Auvista nyt joku asia vituttaa, niin käy kusemassa asianosaisen muroihin.

Sinänsä ihan shaissea jatkaa tätä aihetta. Auvisen kaltaiset henkiset itsetyydyttäjät saavat vain pökköä pesäänsä tästä. Mutta minkäs teet. Ärsyttäähän se kun lajitoverit käyttäytyvät kuin strutsit.

Matias Heino

Eli jos sinun ja monien muiden mielipide eriää anarkistien mielipiteestä, on täysin oikeutettua pahoinpidellä heitä? Tämä selvä.

Susanna Kaukinen

Poliisi käyttää liiallista väkivaltaa ainakin parista syystä. Yksi on se, että anarkistit eivät millään tavalla kunnioita heille kyseenalaisella mandaatilla annettua oikeuttaa käyttää väkivaltaa.

Toisaalta liiallista väkivaltaa käytetään myös sen takia, että halutaan pelotella kansalaisia ja anarkisteja. Se ei tule kuitenkaan onnistumaan, koska anarkistit ovat lähtökohtaisesti ihmisiä, joilla on syvä vakaumus.

Paikalla olleena voin todeta, että voiman käyttö oli tilanteeseen nähden aivan liiallista.

Pekka Pylkkönen

Voimme demokraattisesti äänestää että oliko se liiallista, liian vähäistä vai sopivaa.

Itse äänestän että "liian vähäistä".

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Ei poliisi käyttänyt liiallista väkivaltaa, vaan aivan liian vähän väkivaltaa. Minulla on se ymmärrys, että poliisilta kesti useita minuutteja ennen kuin häiriköt saatiin pois bussien tieltä, jopa sen jälkeen kun poliisi oli sanallisesti käskenyt heitä poistumaan.

Ei tähän edes pitäisi tarvita poliiseja. Pelkkä kuskin kehotus (uskon että kuskikin sellaisen kehotuksen antoi) saisi olla riittävä. Itseään saavat öykkärit syyttää että kävi kuten kävi.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #76

Eli toivot siis Suomeen luokkasotaa. Mielenkiintoista.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula Vastaus kommenttiin #81

Ei pidä paikkaansa. Mutta hyvä että tuli puheeksi niin jatkossa tiedät.

Ja mikä ihmeen luokka? Elämänkoulun ekaluokka? Joskus puhuttiin työväenluokasta mutta itse lasken siihen ne, jotka käyvät töissä, en tuollaisia rettelöitsijöitä.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #86

Olen edelleenkin työssäkäyvä ihminen, olen tehnyt töitä viimeiset 16 vuotta. Olin myös mielenilmauksessa. Taitaa ylittää päättelykykysi.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula Vastaus kommenttiin #91

Mitäpä jos antaisit muidenkin tehdä?

Jaakko Häkkinen

Suvi hyvä,
poliisin tehtävänä on yhteiskuntarauhan ylläpitäminen. Anarkistit häiritsivät sitä estämällä ihmisiä tekemästä työtään. He eivät myöskään totelleet poliisin käskyjä, mikä oikeutti poliisin voimankäytön.

Noin siinä käy kun asettaa itsensä jumalaksi ja kuvittelee että oma mielipide on Ainoa Oikea; ja kun kuvittelee etteivät yhteiskunnan säännöt koske itseä...

Fanaattinen uskonto tuo anarkismi.

Matti Hirvonen

Modernit poliisivoimat perustettiin suojelemaan luokkayhteiskuntaa ja torjumaan sen eriarvoisuudesta johtuvia häiriöitä. Eilisessä oli siis suurta symboliikkaa.

Enää puuttuu pinkertonit...

Susanna Kaukinen

On täysin selvää, että rauhanomaisesti mieltään osoittaneita ihmisiä ei ole mitään oikeutta pahoinpidellä, kuten eilen tehtiin. Tämä on määritelmällisesti liiallista voimankäyttöä, kun voimaa käytetään enemmän kuin on missään mielessä tarpeellista.

Poliisilta vie muuten viimeistään legitimiteetin se tosiasia, että sillä on täysin epäterveet suhteet Kokoomukseen. Tämä tekee siitä luokkapoliisin.

Ex-sisäministeri: "Poliisi on kokoomuksen hallinnassa":
=> http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/229419-ex...

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Sinulla on jännä käsitys rauhanomaisesta. Rauhanomainen tarkoittaisi, ettei bussien kulkua olisi estetty. Korkeintaan tästä tämänkertaisesta voi sanoa, että se ei ollut väkivaltainen mielenosoitus.

Rauhaa häirittiin, joten rauhanomainen se ei ollut.

Käyttäjän JoonasHelander kuva
Joonas Helander

Yksi perustavaa laatua olevista oikeuksista on liikkumisen vapaus. Anarkistit estivät tämän törkeällä tavalla.

Voimankäytössä poliisit olivat lepsuja. Kerran useampi bussi kyettiin estämään. Poliisi ei tehnyt tehtäväänsä.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Tottakai poliisi valehtelee. Ei kai edes poliisi ole niin tyhmä, että tunnustaa tekevänsä laittomuuksia. Mutta toisaalta julkisen liikenteen pysäyttäminen on kyllä sen verran törkeää, että tällä kertaa kiitän poliiseja.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Te ette olleet työtaistelun osapuolia, vaan häiriköitä. Toki poliisi olisi varmaan mieluummin hoitanut homman pyytämällä teitä ystävällisesti siirtymään syrjään bussien liikenneväylältä ja varmaan he niin tekivätkin. Kun ette totelleet, niin mitä poliiisin olisi pitänyt tehdä? Jos joku tulee rikkomaan talosi ikkunoita ja soitat poliisin apuun, niin varmaan toivot, että hän hoitaa asian loppuun asti eikä nosta käsiään.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Itse asiassa erittäin mielenkiintoinen kysymys. Jos joku murtautuisi Auvisen asuntoon tai vaikkapa uhkailisi häntä, niin soittaisiko hän poliisille?

Susanna Kaukinen

Muistan, että Suvi on vastannut tähän ennenkin, että ei.

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #29

Olisiko kellään antaa Suvin osoite? ;)

Matti Hirvonen

Asuntomurron yhteydessä järkevin syy ottaa yhteyttä poliisiin on se, että muuten ei voi saada vakuutusrahoja, jos vakuutuksia on.

Poliisihan ei tuollaisia tapauksia ala tutkia ja joku uhkailusta poliisille ilmoittaminen on yhtä tyhjän kanssa.

Suviltahan kysyttiin radiossa, että jos joku soittaisi ja sanoisi olevansa tunnin päästä tulossa tämän kotiin ampumaan hänet niin soittaisiko poliisille, mutta eihän poliisi tuollaisen uhkaussoiton takia mitään tee ja jos tilanne "lyö päälle" niin poliisille soittaminen vie vain aikaa eikä poliisi kuitenkaan ehtisi ajoissa paikalle, joten ihan turha homma.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Toista oli ennen. 1970-luvulla elintarviketyöläisten lakon aikanan lakkovahdit seisoivat keskusliikkeiden porteilla ja seisoen siinä yrittivätä estää liikenteen. Yksi suivaantunut kauppias kaasutti sitten suoraan lakkovahtien päälle, jolloin yhdeltä lakkovahdilta murtui reisiluu. Tuomio: lakkovahti tuomittiin raastuvanoikeudessa liikenteen estämisestä.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Miksi poliisi valehtelee voimakeinoista?"

- Koska se tuntee olevansa jutussa vahvoilla, ja totuuteen turvaudutaan vasta pakon edessä.

"Hakaniemessä mielenosoittajat pysäyttivät liikennevaloihin rikkuribussin."

- Tuo haiskahtaa ylilyönniltä, ja sellaisten vuoksi vapaaehtoiset lakkovahti-anarkistit hävisivät tämän erän mediassa. Ei mielenosoitukseen kuulu ajoradalla hyppiminen autoliikennettä häiriten, enkä ainakaan minä usko moisesta etukäteen viranomaisille ilmoitetun.

"Aamu oli hyinen. Tuuli puhalsi navakasti ja lämpömittari lupaili vain kahta plusastetta. Tästä huolimatta kolmisenkymmentä mielenosoittajaa..."

- Tuo on kieltämättä Todellista Sankaruutta. Kaksi astetta ja voimakas tuuli ovat ehdottomasti ääriolosuhteet, joihin vain vahvimmat ovat valmiita. Uskon talvisodan veteraanienkin arvostavan urheuttanne.

Susanna Kaukinen

Mitä sinä olet tehnyt sen eteen, että suomalaisen yhteiskunnan oikeistolaistaminen pysähtyisi?

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Jaa-a. Tekee mieli vastata, että "äänestänyt Li Anderssonia". Mutta ne olivat kyllä eurovaalit, joten en tiedä hidastiko temppuni nimenomaan Suomen siirtymistä yhä oikeammalle.

Ja jos "oikeistolaistaminen" merkitsee esimerkiksi järkeä julkiseen taloudenpitoon, ei minulla ole mitään sitä vastaan. Suhteessa parlamentaariseen voimaansa vasemmistolla on vahva ote verorahoihimme.

Ja sitten Susannalle: mitä sinä puolestasi olet tehnyt sen eteen, että suomalaisen yhteiskunnan vasemmistolaistaminen pysähtyisi?

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Miksei ilkivallantekijöiden hajoittamiseksi saisi käyttää sangen vaaratonta kyynelkaasua? Esim. vesitykki voi kaataa maahan ja jopa tappaa.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Nolla-asteesta alaspäin. riittää puutarhassa käytettävä kastelukannu ja kesällä termoskaatimesta jääkylmää vettä, ainakin karaisee ja saattaa johdattaa kasteltavan terveellisen avantouinnin pariin. Olisi saattanut estää hevosten kiusaamisen Itsenäisyyspäivän juhlissakin.

Matti Hirvonen

Kyynelkaasu voi myös olla hengenvaarallinen. Sille on syynsä miksi poliisi välttää voimakeinojen ylenmääräistä käyttöä, koska sillä on tapana iskeä takaisin.

Uskon itse vahvasti siihen tulkintaan, että kyseessä oli yksittäisen poliisin ylilyönti vastoin ohjeistusta ja virallisena linjana poliisi tietenkin kiistää kaiken tällaisen mistä ei ole kiistatonta todistetta. Aseman suojissa sitten sooloilijapoliisi saa kuulla kunniansa.

Mika Samuel Kiekkijev

Miksi anarkisti valehtelee poliisista?

Susanna Kaukinen

Ei valehtele. Olin paikalla ja voiman käyttö oli liiallista.

Käyttäjän jonnapurojarvi kuva
Jonna Purojärvi

"Heti kun puolet mielenosoittajista kuljettava bussi oli lähtenyt liikkeelle.."

Siis. Käyttikö mielenosoittajat itse bussia, jonka liikennöintiä sitten myöhemmin haluttiin estää?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Heh, tarkoitus pyhittäää keinot, nääs ...

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Niin. On sota-aseita ja rauhanaseita, miksei siis pahis-busseja ja hyvis-bussejakin? Linja-autoliikenne on vallankäytön väline, joka kelpaa jopa anarkistille.

Käyttäjän MattiUusimies kuva
Matti Uusimies

Ne metroliikenteen korvaavat bussivuorot haluttiin estää. Ei kaikkea bussiliikennettä.

Käyttäjän jonnapurojarvi kuva
Jonna Purojärvi

Vaikea tietää tuosta lauseesta, mikä bussi oli kyseessä. Voisi odottaa akateemisesti koulutetulta naiselta muutoinkin selkeää kielenkäyttöä.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

" Poliisin poistumiskäskyä ei toteltu ja poliisit alkoivat raahata ihmisiä pois ajoradalta."

Normaalit ihmiset tottelevat poliisien käskyjä. Miksi tällaista toimintaa kutsutaan laissa?

"Miksi poliisi valehtelee?" Miksi sinä valehtelet?

Jari Leino

Itse tunnen sympatiaa niitä kaupungin palkkalistoille olevia metrokuskeja kohtaan, joiden työpaikat ollaan ulkoistamassa, jotta palkkoja voidaan laskea (vai mistä tässä olikaan kyse).

Kaikki tällainen turhanpäiväinen "antiautoritaarinen" egolarppaus ainoastaan heikentää minun sympatioitani varsinaista asiaa kohtaan ja vie ihmisten huomiota pois siitä, että mistä tässä oikeasti on kysymys.

Mutta kiva jos nautit saamastasi julkisuudesta, Suvi. Olet kuulemma esiintynyt telkkarissa ja radiossa ja vaikka missä. Ja oikein eduksesi. :)

Markku Laaksonen

Tunteeko kukaan sympatiaa matkustajia, oikeammin kuljetuspalvelujen kustantajia kohtaan, joita lakkolaiset ja anarkistit estivät käyttämästä palveluja. Molempien toimet kohdistuivat syytttömään osapuoleen, - sponsoriin

Kunta ei ole olemassa työntekijöitään varten, vaan kuntalaisia. Anarkistit eivät myöskään aja kuntalaisten asiaa, vain omaansa.
Kunnan tehtävä on järjestää palvelut mahdollisimman hyvin ja talouellisesti.

Markku Laaksonen

Tunteeko kukaan sympatiaa matkustajia, oikeammin kuljetuspalvelujen kustantajia kohtaan, joita lakkolaiset ja anarkistit estivät käyttämästä palveluja. Molempien toimet kohdistuivat syytttömään osapuoleen, - sponsoriin

Kunta ei ole olemassa työntekijöitään varten, vaan kuntalaisia. Anarkistit eivät myöskään aja kuntalaisten asiaa, vain omaansa.
Kunnan tehtävä on järjestää palvelut mahdollisimman hyvin ja talouellisesti.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Aina on ihmisiä,joiden mielestä toisten ihmisten oikeuksia voidaan polkea - esim. polkemalla palkkoja. Ns. "säästöillä"...
En tiedä millä alalla itse olet, mutta nyt kun "orjatyövoima" on potentiaalisesti noussut yli puolenmiljoonan, voimme koska tahansa tulla alallesi ja joudut kilpailemaan 9 € per päivä tyyppien kanssa.
Luuletko, että siinä tilanteessa Sinun palvelluksia enää tarvitaan?
Menetkö silloin lakkoon?
Välitätkö enää ketkä tai mitkä "inhokit" Sinun oikeuksiasi puolustaa?

Jos et - niin toivotan Sinut tervetulleeksi todellisuuteen.
Ystävyydellä,

Henry

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi Vastaus kommenttiin #45

Henry niinpä. Jos pyramidiorganisaatiossa vedetään viiva keskeltä ympäri. Laitettaisiin viivan yläpuolella oleva osa vaikkapa nelipäiväiselle työviikolle. Homma luultavasti toimisi vähäisin ongelmin. Huipulla olevien poissaoloa ei edes huomattaisi.

Jos alapuoli on päivänkin pois on kaikki sekaisin.

Markku Laaksonen Vastaus kommenttiin #45

Harri Björklidiltä taitaa unohtua, että lain mukaan kunnalliset laitokset tulee saattaa kilpailullisesti samaan asemaan kuin alan muutkin yritykset. Nyt kunnalliset laitokset saavat kilpailuetuja , mm. eivät maksa veroa tuloksestaan.

Henkilöstö nauttii etuja joita ei vapailla markkinoilla tunneta. Koko touhun kustantavat veronmaksajat, niin tietysti aina.

Henkilöäni koskien toivotan kaikki tervetulleeksi alalleni, se sietää kilpailun, oikeuksia mikään yhdistys puolusta, niistä on pidettävä huoli omatoimisesti markkinaehdoin. Mitään ei tule ellei itse tee, ei taida sopia kaikille. Sinullekaan.

Matias Härkönen

En ole nähnyt yhtäkään anarkistien mielenosoitusta tai muuta oksennusta, jossa he eivät kaikesta syyttäisi poliisia. Ensiksi mennään paikan päälle henkselit heiluen. Toitotetaan joka mediassa, miten meidän "anarkistiryhmämme" ei kunnioita lakeja ja mennään sinne laittomin keinoin estämään ihmisä pääsemästä töihin, vanhuksia pääsemästä kotiin ja sairaita pääsemästä terveyskeskuksiin niillä ainoilla välineillä, joihin heillä ehkä oli varaa.
Poliisi tulee asiallisesti paikan päälle ja pyytää teitä lähtemään. Tämäkään ei käy vaan jatkatte inttämistä. Kun poliisi lopulta vie teidät laitokselle vähän rauhoittumaan, niin te itkette ja potkitte koko matkan maijaan ja jatkattu itkuvirsiä jos saatte pienenkin naarmun. Vaikka ette kunniota lakia, niin Teillä oli päivystävä lakipuhelin koko ajan auttamassa.

Olette yksinkertaisesti pellejä. Kuvittelette olevanna isojakin sotureita auttamassa työväkeä ja sorrettuja, mutta olette vain tiellä.

Jos mummoni tai pappani olisi näkemässä tätä teidän menoa, niin häpeäisivät silmänsä pois päästä.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Vanha sana, joka kuvaa tätä toimintaa: roskaväki. Kuulemma Ranskan viimeisen vallankumouksen yhteydessä armeija sai käskyn puhdistaa kadut roskaväestä. Komentaja kuulutti: Minulla on käsky ampua roskaväki. Siitä syystä pyydän kunnon kansalaisia siirtymään ensin kadun toiselle puolelle.
Ei tarvinnut ampua.

Susanna Kaukinen

Oliko se Huovisen Veikko, joka puhui ylemmästä roskaväestä, joka kansan asioita tunaroi.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

P.R.>Vanha sana, joka kuvaa tätä toimintaa: roskaväki.

OOO

Tuossa tekis mieli korostaa sitä, että on kyseessä "vanha sana"

Jos "neekeri" ja "mustalainen" ovat lähes kiellettyjä sanoja, niin kyllä "roskaväki" kuulostaa pahimmalta. Ei ihminen ole roska.

Olkaamme iloisia että Helsingin hyvä joukkoliikenne sujuu taas pian mallikelpoisesti

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #58

Ei ihminen, mutta sakissa tyhmyys tiivistyy - väki ja väkivalta.

Käyttäjän anttiknuuttila kuva
Antti Knuuttila

Vaikken olisi itse ollut noin jyrkkäsanainen ja olisin käyttänyt mieluummin termilitaniaa; "martyroivat, toisten taistolla siipeilevät amatöörit, mutta tavallaan sympaattiset pikku kekkulit", niin annan kuitenkin Härkösen kommentille suositukseni.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Niin, pitäisi muistaa, että poliisi on vain väline - ei kohde.
Toisaalta; yksilön oikeus tehdä mikä hänestä tuntuu oikealta - sitä oikeutta ei pidä rajoittaa. Ehkä tällaisen yksilön kanssa pitää keskustella tehokkaimmista keinoista - jos ne ovat tiedossa.
Ja voi niistä täälläkin kertoa, eikö niin?

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

Jos minusta tuntuu oikealta vahingoittaa yliopiston tiloja ja välineistöä koska siellä pesiytyy "anarkistien" kaltaisia niin on oikein että minun toimia ei tule rajoittaa. Samoin jos tunnen välttämättä oikeaksi polttaa keskiaikaisen kirkon ei minua tule rajoittaa tai jos tunnen suunnatonta oikeutusta turmella maahanmuuttajan ravintolaa?

Entä jos tunnen oikeutusta luonnonsuojelun nimissä posauttaa moottoritien sillat alas niin sitäkään ei pidä rajoittaa tai jos koen oikeaksi estää ihmisten liikkusen työpaikalle?

Matti Hirvonen

No täähän vaan kertoo ettet tiedä anarkistien mielenosoituksista tai tapahtumista oikeastaan yhtään mitään.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Olen itse toiminut nk. virastotaloliikkeessä Tampereella, mikä suojeli virastotaloa, joka jäi pystyyn. Sovelsimme erilaisia passiivisen vastarinnan muotoja, mm. harjoittelimme kahliutumista. Me kuitenkin vain suojelimme, kuten Koijärvelläkin tehtiin; emme hyökänneet ketään vastaan. Emme häirinneet liikennettä.Mielestäni olet vain pahantekijä.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Poliisista puheenollen, tässä voisikin nyt kysyä miten tämä Suvi Auvisen tutkivaa journalismia edustava artikkeli poliisin ja äärioikeiston oletetuista yhteyksistä edistyy?

Olet näemmä saanut 2500 euroa yksityisiltä lahjoittajilta tätä artikkelia varten. Olet myös sitoutunut kirjoittamaan tekstin esittelyssä seuraavin sanoin: "Tutkimukseen menee aikaa kaksi kuukautta ja sen aikana en voi tehdä muita töitä."

Tuo kaksi kuukautta on mennyt ajat sitten, ja olet ylittänyt deadlinen ruhtinaallisesti. Sitä en sitten tiedä, oletko tosiaan ollut pois _ansiotöistä_ tämän ajan, mutta aika helvetisti olet kyllä ehtinyt Uuteen Suomeen kirjoittaa, vaikka näistä ei kukaan mitään edes maksa. Puhumattakaan nyt sitten tästä mielenosoituksesta, jossa olet sentään ilmeisesti ollut poliisin kanssa tekemisissä, mutta jotenkin ounastelisin, että et ole ehtinyt haastatella konstaapeleja heidän mahdollisista äärioikeistoyhteyksistään.

Rapportin kotisivulla näemmä muuan freelancer-kääntäjä, joka lahjoitti artikkeliisi, kyselee sen edistymistä. Rahoja ei ilmeisestikään ole lahjoittajille palautettu.

Eli miten on? Saisiko väliaikatietoja?

Mohamed Rasal

Luvaton rahankeräys anarkisti-uskonton nimissä.

Jari Leino

Hehee... pryceless... anarkisoiko anarkisti toisten rahat?

Mistä Jussi tiedät, että kyseessä on nimenomaan Suvin projekti? Minun nähdäkseni sitä ei tuolla Rapport-sivulla sanota.

Nämä uudet joukkorahoitussysteemit ovat hienoja. Toivottavasti kusipäät eivät pilaa koko ideaa tekemällä ohareita.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Silloin kun tämä rahoitushanke oli käynnissä, siellä oli ilmoituksessa täysin avoimesti Suvi Auvisen kuva ja kasvot, ja asiasta on mainittu esimerkiksi tässä tiedotteessa:

"TIEDOTE 19. TOUKOKUUTA

Journalismin joukkorahoituspalvelun Rapportin alku on ollut odotettuakin vauhdikkaampi. Neljä juttuideaa keräsi täyden rahoituksen alle kahdessa viikossa.

Kokonaan rahoitettuja ovat myös Suvi Auvisen juttuidea Sinivalkoisia valheita ja Jarmo Korteniemen Ilmaisjakelun salattu maailma. Auvinen aikoo tutkia poliisin ja uusnatsien kytköksiä."

Rahoitus siis tuli kasaan, kaikkiaan 2500 euroa. Kirjoitusajaksi oli Auvinen itse arvioinut kaksi kuukautta ja ilmoittanut, ettei tänä aikana voisi täyspäiväisesti tutkivaa journalismia tekevänä olla muissa töissä.

Tässä on mennyt nyt yli neljä kuukautta. Sinä aikana juttua ei ole ainakaan rahoittajien palautteesta päätellen kuulunut, mutta sen sijaan Auvinen on tehtaillut kaksikymmentä blogikirjoitusta Uuteen Suomeen -- siis käytännössä säännöllisen viikottaisen kolumnin -- ja ollut mukana tämän mielenilmauksen järjestelyissä. Työstä sekin käy.

Nähdäkseni on kohtuullista kysyä, miten maksettu projekti etenee. Anarkistillakin on tulosvastuu.

Voi toki olla, että hän on vetäytynyt projektista! Tämäkin on reilua ja aivan OK, jos kerran niitä poliisin natsiyhteyksiä ei sitten löytynytkään. Mutta koska se 2500 euroa sitten palautetaan rahoittajille?

Susanna Kaukinen

Suvi, noi linkit tossa tekstissä on rikki. Niistä puuttuu : - olisko ollu http//... kun ois pitänyt olla http://...

Susanna Kaukinen

Helsingin kaupunginvaltuusto äänestää Palmian yhtiöittämisestä 8. lokakuuta. A-ryhmää edustavan Suvi Auvisen mukaan jotkut anarkistitahot ovat jo ilmoittaneet pitävänsä mielenosoituksen sinä päivänä.

"Viimeistään 8. päivä meidänkin on tarkoitus lähteä kun kaupunginvaltuusto äänestää."

<= http://nyt.fi/a1305877119499

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Mitenkäs sen nyt nätisti sanoisi... Sitä saa, mitä tilaa? Eikös teidänkin kerhossa niin tavata sanoa? Teidän täytyisi hyväksyä se, että laaja kansalaismielipide ei teidän toimintaanne puolla, ja että poliisi toimi sen mukaisesti sekä niillä valtuuksilla, kuin demokraattisen lainsäädännön puitteissa on enemmistöllä päätetty.

Ette ole kuitenkaan mitään pyhimyksiä. Ette ole mikään pelastava enkeli, joka yhteiskunnan suuntaa kääntäisi suuntaan tahi toiseen, vaikka kuvittelisitte niin. Ei teillä ole mitään sen parempaa tietoa yhteiskunnan suunnasta tai edessä odottavista vaaroista kuin kellään muullakaan. Te taistelette kuvitteellista vihollista vastaan kuin norsu posliinikaupassa. Olette lähinnä häiriköitä, joiden toimintaa tuleekin sen mukaisesti rajoittaa.

Moni olisi tosiaan toivonut oikein kunnon pamputtamista ja ns. runtua kommunistihipeille, mutta sitä en kyllä nähnyt. Pippurivaahto lienee keinona lievempi kuitenkin, joten olkaa nyt edes siitä onnellisia, ettei pahemmin käynyt. Poliisi tässä näytti itsehillintää, jos joku. Ilman poliisin läsnäoloa vaihtoehtona olisi esimerkiksi voinut olla, että turhautuneet matkustajat käyvät teihin käsiksi. Silloin te olisitte häviöllä.

Käyttäjän TaunoVornanen kuva
Tauno Vornanen

Onneksi ei kukaan pahemmin loukkaantunut . Tarkoitus oli varmaankin saada huomiota ja keskustelua yksityistämisestä.
Asialla oli tällä kertaa pieni ryhmä,mutta entä jos siellä olisi ollut 300, tai 3000 . Tuskin poliisi olisi edes yrittänyt käydä kimppuun.
Voi olla,että tämänkaltainen toiminta ärsyttää kansalaisia,mutta yksityistämistä vastaan on jo suurempi joukko,tietäen mihin se tulee johtamaan. Ehkä vastustajien pitää tässä vaiheessa nousta fillarin selkään ?

Susanna Kaukinen

Itseasiassa poliisi kävi kiinni vasta kun porukka jakaantui kahtia.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Tällä porukalla ei ollut mitään oikeutta estää bussien kulkua se ei ole mitään mielenosoitusta. Poliisin olisi pitänyt välittömästi kantaa porukka pois.

Toisaalta, jos joku poliisi todella toimi kuten tuossa yllä kerrottiin on asiasta tehtävä rikosilmoitus. En todellakaan hyväksy poliisin väkivaltaa. Suomi on niitä poikkeuksellisia euroopan maita missä toiset poliisit tutkivat tällaiset väitteet. Siksi systeemi ei ole kovin luotettava ja antaa mahdollisuuden poliisin sikamaiselle käytökselle.

Mitä tulee yhtiöittämiseen. Olen itse sitä mieltä, että nämä kahdenkerroksen työmarkkinat on purettava. Kunnallinen tehoton sujatyö ja meidän muiden työ. Samat tessit käyttöön vain. En ymmärrä miksi minun täytyy maksaa veroistani toisille esim 38päivää vuosilomaa ja itse en pysty pitämään niitä juuri lainkaan. Vaikka tes antaisi 25. Siksi olen päättänyt kiertää mahdollisimman paljon veroja.

Käyttäjän TaunoVornanen kuva
Tauno Vornanen

Painaako yksityinen kuski sitten kaasua ja kunnallinen lorvii pysäkillä ?

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Anarkistien lempitemppuja on rettelöidä, saada pippurisumutteesta kasvoihin ja heti rientää ottaan kuvia että taas meitä viattomia pikku kullannuppuja sorsitaan!

Samanlailla viime itsenäisyyspäivänä. Hakattiin hevosia jääkiekkomailoilla ja sitten riennettiin ottaan kuvia kavionkuvista takapuolessa otsikolla "POLIISIHEVOSET OPETETTU TAPPAMAAN!"

Käyttäjän RaatoLaaksonen kuva
Raato Laaksonen

Viikon kysymys: Voiko anarkisti avioitua tai asettua parisuhteeseen poliisin kanssa?

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Ehkä ei varsinaisesti anarkistina, mutta ihmisenä varmasti. "Tosa on pappi ja täsä on mies", sanoi entinen pastori kun liperinsä riisui ja sotaan lähti. Anarkistikin voi antaa itselleen ideologista lomaa, ja heittäytyä vaikkapa romanttiseen rakkauteen... ja onhan poliisin virkapuvussa oma vetovoimansa!

Käyttäjän Veli kuva
Veli Karimies

Onpa hauskaa lukea kun anarkisti inisee siitä ettei joku totellut sääntöjä ja ohjeistuksia.

Toni Lindholm

Entä jos poliisi vastaisi syytöksiin itsenäisyyspäivän hengessä "Tehtiin mitä piti."?

Käyttäjän TaunoVornanen kuva
Tauno Vornanen

Tilanne Suomessa kulkeutuu eräiden tahojen kannalta juuri toivottuun ja laskelmoituun suuntaan.
Arvatkaa ketkä nauravat taustalla ?

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

"Passiivista vastarintaa tehneitä mielenosoittajia.."

Nyt on kyllä passiivisen vastarinnan käsite hakusessa. Väkivallatonta vastarintaa kenties, mutta ei passiivista.

Käyttäjän JuhaKajander1 kuva
Juha Kajander

Miksi kiusata rikkurikuskeja ja matkustajia, kun yhtä hyvin olisi voinut tukkia Itäväylän, jolloin haitta olisi kohdistunut tasapuolisesti eri liikennevälineitten käyttäjiin? Vai onko niin, että oikeilla työläisillä on auto, ja julkisten kulkuneuvojen käyttö on viherpiipertäjäporvarien juttu?

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Ei busseissa mitään rikkureita ollut. Ei rikkuri voi olla sellainen, joka ei ole koskaan luvannut mihinkään lakkoon mennäkään.

Kyllähän mieltä saa osoittaa, mutta liikenteen vaarantaminen on oma lukunsa. Jalankulkijan paikka ei ole ajoradalla, siellä oli vieressä tori jossa varmasti oli ihan tarpeeksi tilaa möykätä. Toivottavasti teiltä sentään peritään asialliset sakot ja vahingonkorvaukset - jos nyt on jotain mistä periä.

Lisäksi tunnut itsekin myöntävän, että poliisi kehotti teitä poistumaan tieltä sanallisesti. Olen toisaalta antanut itseni ymmärtää, että tätä sanallista kehottamista olisi kestänyt jopa 45 minuuttia. Jos tämä pitää paikkansa, on siinä 44 liikaa.

Lisättäköön, että siinä anarkiassa, jota te omaksumastanne nimestä päätellen tavoittelette, bussit olisivat luultavasti ajaneet teidät kumoon. Olisitte kiitollisia siitä että nyt selvisitte poliisin ohjauksella.

Käyttäjän KimMartinLarni kuva
Kim Larni

Mitä sitten jos poliisi käytti voimakeinoja? Käskettiin varmaan ensin poistumaan, ja kun ei totella niin poistetaan voimalla, mikä siinä on väärin?

Itse näkisin että vastaaviin häiriön tuottamisiin voitaisiin puuttua paljon rankemalla tavalla. Poliisin antamat sakot ei ole tarpeeksi suuri peloite näille. Oikeuteen tällaiset ja sieltä sakot tai vankeutta.

Jos ollaan niin tyhmiä ettei virkavallan määräyksiä noudateta ja vähän tekee kipeää niin turha tulla julkisuuten vinkumaan.

Susanna Kaukinen

Retuuttaminen, pippurin hierominen naamaan, putkareissu ja 10-12 päiväsakkoa ei ole tarpeeksi lakon tukemisesta?

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Ei ole tarpeeksi. Lisäksi on maksettava korvauksia matkustajille, joille aiheutui rahassa mitattavia menetyksiä myöhästymisen takia, sekä HSL:lle menetetyistä lipputuloista.

Tai siis näin olisi jos minä saisin päättää. Mutta kun en saa niin tyydyn jurputtamaan US:ssa.

Matti Motti

Minkä voimakeinon käytön sallit poliisille tässä tapauksessa?

Eli erotetaan ylilyönnit "asiallisesta" voimankäytöstä. Asiaton ja liioiteltu voimankäyttö provosoitunakin on tuomittava.

Missä menee mielenosoituksen hyväksyttävien keinojen raja anarkisteilla? Yleiselle kokoontumiselle on asetettu Suomessa varsin väljät rajat (verrattuna moneen muuhun maahan):

Etukäteen ilmoitettua mielenosoitusta, joka olisi toiminut sääntöjen mukaan, ei olisi voinut noin kohdella.

P.S. Työmatkalaiset kärsivät säästä enemmän: silti heitä oli monta sataatuhatta verrattuna 30 henkilöön.

Käyttäjän RikuJungell kuva
Riku Jungell

Niin kauan kuin poliisit järjestelmällisesti suojelevat omaa pesäänsä valehtelemalla väärinkäytöksistä, Poliisi organisaationa on tasan yhtä huono kuin pahin jäsenensä. Kun lainvalvoja ei itse noudata valvomiaan lakeja, valvoo itse itseään ja on käytännössä koskematon lain edessä, olemme hyvin vaarallisella tiellä.

Käyttäjän KaiBackman kuva
Kai Backman

"Tästä silmin nähden harmistuneena poliisi hieroi vaahdon hanskaansa ja pyyhki nauraen hanskan yhden mielenosoittajan kasvoille, sekä työnsi sormet tämän henkilön suuhun."

Virkamiehen suorittama laillinen väkivalta on väkivaltaa. Vaarallisen kemikaalin hierominen ihmisen kasvoihin voi johtaa vakaviin vammoihin. Se on myös toisen ihmisen arvon väheksymistä. Jos virkamieheltä ja hänen kohteeksi joutuneelta mielenosoittajalta riisuttaisiin kaikki vaatteet pois he olisivat alastomia. Siinä tilassa ihmiselle ei tulisi mieleen yrittää naureskellen laittaa myrkyllistä kemikaalia toisen ihmisen kasvoille.

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo

Kysymys blogistille: Oletteko samaa sakkia joka rikkoi Perussuomalaisten toimiston? Olitko itse mukana?

Janne Vaahtovuo

Heh heh..päivän parhat naurut tämän Kaukisen jutuista - tyttö puhelee "syvällä kokemuksen äänellä" 70-luvusta, punikeista ja porvareista. Voiko joku oikeasti olla noin pihalla kuin tämä Kaukinen? No voi, nimittäin Auvinen.

Lauri Imberg

voi himoduunarit! elämä pilalla kun ei pääse yhtenä aamuna töihin(paitsi 1h myöhemmin).
ja joku siellä vielä toivoi että poliisin vastustajien pitäisi saada kovennettua voimankäyttöä koska pitävät puolensa lakon vuoksi..
jos siitä kulkuyhteyden muutoksesta ilmoitettiin etukäteen niin eikö se ole oma vika?
sinä muuten jenkkilän mallia https://www.facebook.com/CopBlock?fref=ts

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Mitä ihmeen kovennettua voimankäyttöä? Minun ymmärtääkseni poliisit eivät edes ampuneet, enkä ole nähnyt edes toivetta siitä että olisi pitänyt ampua.

Ei, minä olisin toivonut ihan tavallista voimankäyttöä, ja välittömästi kun osoittautui että sanallista käskyä ei totella.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Ei lakon vuoksi puolen pitämisen takia lakia saa rikkoa. Viranomaisen käskystä pitää noudattaa.

Kansalaistottelemattomuuteen muuten kuuluu olennaisena, että seuraukset otetaan vastaan mukisematta.

Menkööt anarkistit vaikka nälkälakkoon, rauhanhäirintään heille ei ole kukaan mandaattia antanut.

Tuomas Virtanen

Hahahahaha. No jo on paksua tekstiä , noista mielenosotuksista ei ole muutakun harmia jokaiselle osapuolelle ja kyllähän poliisi sitten vaikkaa raahaa henkilöt pois jos ei selvä suomenkieli mene perille . Idiootyimaidta touhua tuo bussien estely

Toimituksen poiminnat