Astalo Astalo lyö takaisin.

Miksi Cheek-viha on poliittista?

  • Miksi Cheek-viha on poliittista?

Televisiottomassa taloudessa vieraantuu mainosten maailmasta. On-demand- katselu alkaa nopeasti tuntua ainoalta koskaan vallinneelta tavalta käyttää viihdettä.

Elokuvateatterit palauttavat maan pinnalle tässä suhteessa. Mainokset ennen elokuvia näyttävät käsittämättömiltä: miten kukaan voi aliarvioida ihmisiä niin törkeästi, että tekee tällaisia mainoksia ja uskoo niiden vaikuttavan mitenkään? Harva mainos kuitenkaan aiheuttaa sellaista silmät-kiinni-ja-sormet-korviin-reaktiota kuin Cheekin ja Finnairin ”Löydä itsesi kaukana kaikesta”-tunnerunkkailu.

Tyhjä muovimuki ohittaa tuulessa ruotsinlaivan kannen kaatuneen tuolin. Epäterävä kuva kaupungin valoista yössä. ”Ihminen jaksaa pitkälle ja pystyy vetämään ittsenä ihan äärirajoille saakka”, pohtii Cheek ja tiputtelee Paulo Coelho-henkisiä tyhjiä liibalaaba-lauseita parin tuskallisen minuutin ajan.

Elokuvaa on vaikea katsoa, kun silmät vuotavat verta.

Cheek on hahmona toki ärsyttävä. Playboy-roolin, valtavien aurinkolasien ja valkaistujen hampaiden takaa kuitenkin löytyy täysin tyhjäpäinen kaveri – tai ainakin sellaisen roolia vetävä hahmo. Vaarallisimpia eivät ole tyhmät ihmiset vaan fiksut ihmiset, jotka esittävät tyhmää. En vielä tiedä, kumpaan kategoriaan Cheek kuuluu.

Cheekin hahmoa oleellisempaa on kuitenkin se haltuunotto, jota tämä edustaa. Cheekin ”musiikkia” ei pitäisi kutsua rapiksi. Se on loukkaus koko hip-hop-kulttuurille, joka syntyi  1970-luvulla Etelä-Bronxissa, mustan väestön asuttamassa ghetossa. Hip-hop-kulttuuri syntyi vastalauseena kapitalismille, sorrolle ja politiikan epätasa-arvolle. Siihen kuuluivat olennaisina osina graffitit, paremmin breakdancena tunnettu b-boy-tanssityyli ja rap. Poliittiset sanoitukset ovat olleen keskeinen osa rap-musiikkia sen syntyhetkistä saakka.

Kapitalistisille markkinoille on ominaista ottaa vastakulttuurin keinot, pestä ne puhtaaksi poliittisesta sisällöstä ja ottaa ne omiin käyttötarkoituksiinsa. Cheek edustaa materialistista ja kapitalismikeskeistä ajattelutapaa ja käyttää vastakulttuurin keinoja häikäilemättä oman egonsa korostamiseen ja vaurautensa kartuttamiseen. Ylen laskelmien mukaan Cheekin Olympiastadion-keikat tuottivat voittoa vähintään 4,5 miljoonaa euroa.

Musiikillisesti Cheek on tietysti täyttä kuraa. Sanoitukset ovat tyyliä: ”Jos et mun tyylii tajuu, se meinaa että sulla ei oo tyylitajuu.” Artisti antoi myös unohtumattoman freestyle-esityksensä vuoden 2012 itsenäisyyspäivän  juhlien suorassa lähetyksessä. Cheekin poliittinen analyysi oli: ”Mikä sen parempaa kuin itsenäistä Suomea yhdessä rakentaa. Teema: teot ja työt. Jaksakaa pakertaa. Vaik välil masentaa.” Miltei enemmän kuin pätkätyöstä toiseen raahautuminen masentaa se, että Cheekin kaltainen opprtunistikapitalisti hyväksikäyttää vastakulttuurin keinoja edistääkseen oikeistolaista politiikkaa ja rikastuu siinä sivussa.

Paljon Cheekin musiikista ja tämän edustamasta politiikasta kertoo myös se, että Kokoomuksen riveissä diggaillaan Cheekiä avoimesti. Pääministeri Alexander Stubb trendikkäästi twiittaa jatkuvasti siitä, kuinka kovaa artistin musa ministerille pärisee. Myös Kimmo Sasi osoitti tukensa kapitalismin kultapojulle twiittaamalla ”Cheek on osoittanut Arhinmäelle kuinka pihalla vasemmistoliitto on nuorison ajattelutavasta. Rap on rettelöintiä parempaa.”

Sasi hei, rap on vastarintaa. Cheek-viha ei kohdistu pelkästään yksittäiseen artistiin vaan tämän edustamaan kulttuurilliseen haltuunottoon. Tietysti kapitalismi on Cheekiä suurempi ongelma, mutta vastarinnan cheekkiytymistä vastaan taisteleminen on sekin olennaista. On tietysti mukavampaa lukea ”uutisia” Cheekin mielettömästä fiiliksestä keikan jälkeen (miljonäärin on helppo hymyillä) kuin sossun syrjivistä käytännöistä toimeentulotukipäätösten suhteen. Mutta mitä enemmän annamme välineitämme taistelutta kapitalistien käyttöön, sitä helpompi meitä on sumuttaa unohtamaan todelliset kamppailut ja vastarinnan keinot.


 

Rettelöimään ja vastarinnan rappia kuulemaan pääsee esimerkiksi 27.9. Helsingissä A-ryhmän 0 % porvari-bileissä. Esiintymässä mm. Hannibal sekä Laineen Kasperi & Palava Kaupunki. Stay tuned.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (110 kommenttia)

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Muistaaksen ihan ministeritasolta annettiin ymmärtää, että Cheekin musiikki on täyttä paskaa.

Eikös se ollut kulttuuri ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki (vas), joka Cheekin musiikin laadun määritteli. - "Nämä cheekit ovat hirveää sontaa".

Ei kai asiaa voi enempää politisoida.

Matti Hirvonen

No onhan se ihan täyttä paskaa jos sitä mitataan samoilla taidollisilla mittareilla kuin räppäreitä muutenkin. Ei ainoa mittari ole se mikä myy.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #7

Poliittisen tendenssi"taiteen", aivan sama onko vasemmistolaista, oikeistolaista (onko edes sellaista?) tai jotain muuta, tukeminen julkisista varoista pitäisi muutoinkin lopettaa. Puolueet rahoittakoot varoistaan, jos lipputuloilla ja makkaran myynnillä ei pärjää.

Käyttäjän steffers kuva
Tatu Ahponen Vastaus kommenttiin #7

No ei antanut.

"Paavo Arhinmäki Ei mene hyvin Hesarilla, jos ko. blogia pitää luotettavana tietolähteenä. Vain kaksi sivuhuomautusta, jotka toki pilaavat hyvän provon. A) Suomipalkintoa ei saanut Steen1 eikä kukaan muukaan räppäri. Sen sai levy-yhtiö MONSP. B) Suomipalkinnonsaajan valitsee raati ja kulttuuriministeri ei ollut kokouksessa, jossa palkinnonsaajan valittiin ko. vuonna."

https://www.facebook.com/esa.makinen/posts/1015267...

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #10

"Suomi-palkinnoista päättää kulttuuriministeri apunaan eri taiteenalojen edustajista koostuva raati.

- Toisin kuin eri taiteenalojen edustajille myönnetyt valtionpalkinnot, Suomi-palkinto on niin sanotusti ministerin oma palkinto, Arhinmäki arvioi viime vuonna ministeriön tiedotteessa.

Näin Arhinmäen palkitseman Monsp-levy-yhtiön artistit ovat osallistuneet vasemmiston vaalityöhön..."

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-128859254969...

Että silleen. No mutta en jaksa moralisoida, itsekin varmaankin jakaisin kulttuuriministerinä massia kamuille.

Tapio Vehmaskoski

Minulla on ollut luulo, että tästä Cheek:in menestys johtuu. Voi...voi Arhinmäki parkaa minkä meni tekemään. Olisi pitänyt suunsa kiinni niin ei hilluisi Cheek:kään.

Minä en pidä saati ymmärrä mokomaa ääneen puhumista (=RAP)musiikin kera ollenkaan. En muuten kuuntelekkaan.

Tässä helposti kuunteltavaa musiikkia ilman Cheek:kiä
https://www.youtube.com/watch?v=myG3_KGFqS4

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Arhinmäki oli tietysti suunnitellut koko asian. Onhan se nyt selvä kuin pläkki, jos vähänkään osaa käyttää järkeään.

Mediaprojektina hanke oli loisteliaasti toteutettu. Lähtökohtana oli se, että vasemmistolainen kulttuuriministeri moittii suosittua artistia, samalla ymmärtäen tietysti oikein hyvin, millaisen reaktion se herättää. Välitön seuraus oli se, että vasemmistoon kielteisesti suhtautuva osa suuresta yleisöstä -- ja sitä on paljon -- ryhmittyi entistä tiiviimmin artistin taakse. Totta kai kulttuuriministeri oli tätä juuri odottanutkin.

Sen lisäksi muusikko sai vähällä vaivalla vielä coolin protestitähden imagon, koska ministeri oli haukkunut häntä. Aina vain parempaa! Samalla syntyi vaikutelma vasemmistolaisesta kulttuurihegemoniasta, joka piristi kummasti Arhinmäen omia taustajoukkoja ja loi heihin itsevarmuutta.

Lopputulos? Stadionin keikat myytiin kerralla loppuun, ja kymmenen miljoonan euron sivutulot tuottaneella konsertilla oli massiivinen elvytysvaikutus. Kaiken lisäksi tämä keynesiläinen stimulus osui vielä kulttuuriministerin omalle alueelle Helsinkiin. Lisäbonuksena vielä se, että Arhinmäki onnistui trollaamaan jopa Kimmo Sasin kuuntelemaan konserttia.

Sitten vielä sanotaan, että Arhinmäki ei olisi lahjakas poliitikko.

Pirjo Jokinen Vastaus kommenttiin #12

Arhinmäen kritiikki kohdistui kyllä jo valmiiksi masinoituun "työväenartisti"-institutioon, johon solistiksi oli valikoitunut joku random Cheek.

Kokoomuksen veetuilu työläisiä, siis nimenomaan pääomaomistamisen osakesijoittamisen ja osingonsaajuuden ulkopuilosia kohtaan on avointa ja vahingoniloista, sellaista narsistisen lapsellista, jossa ilkkujat kuvittelee olevansa parempia ihmisiä.

Itse Cheek taitaa olla onnellisen tietämön roolistaan tai sitten katuu joskus että myi itsensä, tosin hyvästä hinnasta?

Timantit on ikuisii joo-o-oo, mutta kaivosmiesten kurja kohtelu ei itketä leuhkaa poikaa.. Vielä.
Eikä ne lopulta ole ikusia ne timantitkaan. Materiaalirintamalla on menossa loputon kivi-paperi-sakset kisa. Timanttilaikkaan ne jalokivet sopii ja kun työ on tehty, masketaan kiltisti verot, että on rahaa putsata konkurssiin menneen kaivoksen tuhot.

Käyttäjän kaapro1 kuva
Kaapro Manner

Niin ja ministeri ei voi ehtiä kuntoilemaan, vaan ministeri-Audin takapenkillä lihoo väkisin. Varsinkin jos dokaa ja rällästää koko ajan.

Käyttäjän sikandertuomas kuva
Tuomas Sikander

Ilmeisesti nuorkoomuslaisessa wannabe-bling-bling-maailmankuvassa ahneus, pröystäily ja pinnallisuus käsitetään jonkinlaisina esoteerisina hyveinä.

Niko Sillanpää

Toista se on laitavasemmistolainen henkistyminen, syvällisyys, intellektuaalisuus ja korkea moraali. Joka puuhastelee päivät pitkät - Lo and Behold - materian ja sen jakautumisen kanssa. Phantastista!

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

Suvi Auvisella oli ekajutuissaan kuolemattomia lausahduksia kuten "ääneni ei kuulu muille" (tarkoitti vaaleissa änestämistä). Tässä jutussa Suvin ääni soi jälleen raikkaana. Hienoa.

Niko Sillanpää

Olet otsikoinut väärin. Piti olla:

"Miksi Cheek-kateus on poliittista?"

Tai miksi oikeastaan cheekmäisiä itsestään selviä banaaliuksia laukoisi edes otsikossa; Kaikkihan nyt tämän nykyvasemmiston keskeisimmän motivaattorin tietävät.

Matias Härkönen

On se kyllä aivan kamala tuo Cheekki. Ottaa riskin ja vuokraa olympiastadionin, tietämättä tuleeko se täyteen ensimmäisenä artistina suomessa.

Maksaa varmaankin tuosta riskinotosta miljoonia euroja myös veroina, puhumattakaan sen työllistävästä vaikuttamisesta. Tekee töitä kuin hullu ja saavuttaa unelmansa. Tekee musiikkia, jota ihmiset haluavat kuunnella. Musiikkimausta voidaan tietysti kiistellä, mutta moni tuntuu tykäävän. Kamala Cheek. Kapitalistipaska. Ois vaan psysynyt pikkuklubeilla ja räpännyt miten poliisit on fasistei. Nyt se o paska jätkä, kun Stubbikin fanittaa. Ja sen takii se Stubb fanittaa, ku Cheek tykkää kapitalismista.

Juu.

Käyttäjän KeijoLakkala kuva
Keijo Lakkala

No jaa, enpä nyt sanoisi että hip-hop syntyi vastalauseena kapitalismille. Kyllä siihen yhtä lailla on antikapitalismin kanssa rinnan kulkenut James Browninkin (joka oli tärkeä innoittaja hip-hopille) kannattama black capitalism -aate. Ja jopa melko voimakkaana.

Yksinkertaistavaa tekstiä.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

No mitä sitä Cheekkiä moittihmaan ja mitätöihmään, mutta kiintosaa on net kansan määrät ja porukat ja ihmiset, jokka joukoittain sitä komppaa. Cheekin taphauksessa uskon sen olevan viatonta hauskuttelua. Mutta sehän se sama ilmiö, jossa Putinin kannattajat Putinia kannattaa, niin ja entä vaikka tosiaan meän kokkoomuksen pokien kannattajat. Sieläpäin mistä mie olen kotosin, sielä sanothiin, että joukola mies nostethan tai naurethan.

Käyttäjän kaapro1 kuva
Kaapro Manner

Cheek on artistina viihdyttäjä. Se on loppujen lopuksi aivan samantekevää, mistä sanoitukset kertovat, jos ihmiset niistä pitävät. Jos joku tulee hänen kappaleestaan hyvälle tuulelle niin hänen vasen aivopuoliskonsa aktivoituu ja hän tuntee onnellisuutta. Tunne ei kuitenkaan kestä niin pitkään, joten kuuntelemalla sitä musiikkia vähän useammin, se musiikki lisää sen ihmisen yleistä onnellisuutta ja konsertissa tämä henkilö voi jakaa saman tunteen muiden ihmisten kanssa.

Tuo, että positiivisessa mielessä lauletaan tai todetaan "jaksa pakertaa" tms. ei tarkoita pelkästään sitä, että rummutettaisiin jotain protestanttista työetiikkaa, vaan kyse on siitä, että olennainen osa ihmisen ajattelusta perustuu tulevaan eli vaikka nyt kaikki ei olisikaan hyvin niin on odotuksia siitä, että asiat ovat tulevaisuudessa paremmin.

Ennen käytiin kirkossa, kuunneltiin papin saarnoja, rukoiltiin ja uskottiin parempaan huomiseen, nyt kuunnellaan musaa tai käydään urheilemassa. Ajat ovat jotenkin muuttuneet, mutta on turha syyllistää Cheekiä siitä, että hän haluaa viihdyttää ja levittää hyvää fiilistä.

Janne Hilden

Ei hän aina ole levittämässä hyvää fiilistä. Muutaman vuoden takainen väkivaltarikollinen oikeuden päätöksellä.

Olavi Mansikka

tuskimpa tota politisoi kukaan muu kuin vasemmisto. Ite kuunntelen mitä sattuu ja olen suht avoin kaikelle. Toki Arhinmäen lausunto (poliittikko joka täysin tyhjänpäiväinen alkoholisti joka juo itsensä tainnoksiin ministerinä) aiheutti sen että oli pakko ostaa koko tuotanto. Kumma kun vasemmiston mielestä oikeaa kulttuuria on vain heidän kulttuuri ja ajatukset. Ajatuksena tulee natsisaksa mieleen...

Pirjo Jokinen

Jännä asenne tuo että vain vasemmistolaisuus on politiikkaa mutta oikeistolaisuus ei ole.

Entäs jo vasemmistolaisuuskaan ei ole politiikkaa? no, onhan se, yhteisten asioiden hoitamista. Kokoomuslaisia kiinnostaakin vaan oma napa. Se on itsekkyyttä, josta käytetään myös nimitystä narsismi, epäterve persoonallisuus ilman empatiakykyä.

Jos ihminen pitää vain itseään tärkeänä, omia jälkeläisiään, joilla on omat geenit, omia vanhempiaan joiden geenit itsellä on, (perinnöistä, rahasta puhumattakaan), melkoista itsekeskeisyyttä, itsekkyyttä, narsismia ilman sairaudentuntoa.

Ilman yhteisöllistä vasemmistolaisuutta elettäis yhä savannilla puhveleita metsästellen. Ei ois julkista infraa, ei jukista terveydenhuoltoa, julkista peruskoulua, opiskelumahdollisuuksia.

Onhan niitä yhä paimentolaisheimoja, jotka elää eristäytyneenä ankeissa olosuhteissa luonnon armoilla ja populaatiot kutistuu kutistumiittaan olletikin sisässiittoisuuden takia, niikuin meilläkin syrjäkylillä, mihin jää ne ketkä ei sopeudu moderniin yhteiskuntaan, länsimaisiin oikeusvaltioihin, joiden perusta on täysin vasemmistolainen, tieteeseen ja historialliseen materialismiin nojaten.

Eipä meillä lakeja säädä enää kirkko.
Meillä osallistuu oikeistokin parlamentaariseen demokratiaan ja politikkoinahan moni oikeistolainen esiintyy.

Sitäpaitti, ei mielipiteiden ilmaisu ja kritiikki ole mitään kieltämistä. Kysehän on vain vasemmiston luomasta sanavapaudesta.

Olavi Mansikka

juuri näin. Vanhaa kunnon kommunisti puhe... narsis esiin. ei muuta kui n tervemenoa sinne vanhuuteen

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #46
Olavi Mansikka Vastaus kommenttiin #47

Mulla on kuva täällä. näkyy profiilissa. miksi ei täällä en tiedä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #93
Olavi Mansikka Vastaus kommenttiin #95

ainoa joka on julkaistavissa. muissa on muksut mukana. en taatusti laita niitä.

Pirjo Jokinen Vastaus kommenttiin #97

Ollitrolli..

"Lapset mukana".. kenenköhän? Minulta löytyy passikuvaa, jos jotakin ja ihan tuoreitakin. Kun on oikeita ystäviäkin, ei tartte pelkillä selffieilläkään itseään esitellä.

Passikuvassa olin hiljattain, maksoi 17€
Olavilla ei taida olla senvertaa ylimääräistä?
Mutta milläs Olavi todistaa henkilöllisyytensä jos ei käy passikuvassa?
Jos onkin holhouksessa?

Henkkarithan pitää uusia nykyään 5v:n välein..

Ollitrolli, naurukolli. Viimeinen bloggaus 2013 "pitää taas trollata vihreitä, että saa nauraa".

On siinäkin motiivi roikkua netissä 24/7 Töissäkö? Hoho hoho.. Yhteiskunnan elättipelätti.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #97

Unohdin koko jutun mutta nyt tuli ilmoitus Pirjon vastauksesta.
Juu, tuo vastaus sai kellot soimaan, täällä oli aikaisemmin yks nimmarikirjoittaja joka antoi yhtä ryöhkeänhuonoja vastauksia. Suomi kaatuu jos ihmiset rupeavat vain naamiotumaan niinkuin krimillä olleet vihreät miehet. Skarppaa Olavi. Kaikki on sun varassa.

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Meillä 90-luvun metalliskenen läpi käyneillä on vielä tuoreessa muistissa se keskustelu, että mikä on true black metallia tai true death metallia, ja että kuinka kaiken maailman poserit ovat myyneet itsensä markkinavoimille. "Kaks ekaa levyä ja demo oli viel kovii, mut sit tuli nää vitun syntikat ja ämmät". Nyt, kun äärimetalli ei enää ole nuorison kapinoinnissa se ensimmäinen kanavointikeino, on Helsingin rautatieaseman kompassitasanne täynnä lökäpöksyjä Cradle of Filth -paitaisten viikonloppusatanistien sijaan. Kirkkojen polttamisen sijaan nykyään mieluummin kivitetään poliiseja ja piirrellään tageja metroihin. Niinpä sitten vastaava keskustelu on siirtynyt rap-musiikkiin. Ei tässä sen kummemmasta ole kyse. Nuoriso nokittelee omalla hiekkalaatikollaan.

Niko Sillanpää

Eivät kai Auvinen, Arhinmäki, Ahponen ja kumppanit mitään nuorisoa enää ole. Steen1, Paleface ym. ovat hekin vanhoja äijiä. Hiekkalaatikosta kyllä samaa mieltä.

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Rap-musiikki on leimallisesti vasemmistolaista musiikkia, aivan kuten mustametalli on leimallisesti äärioikeistolaista musiikkia. Arhinmäet sun muut ovat osa skeneä, joten totta ihmeessä heillä on asiasta voimakkaat mielipiteet.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #22

En kyllä hahmota rap/hip hop-"musiikkia" leimallisesti vasemmistolaisena, mustien identiteettipolitiikkaahan sillä joskus ammoisina aikoina tehtiin. Muutama hassu suomiräppäri toki on laitavasemmistoon voimakkaasti kallellaan, mistä ehkä se kontrasti metallimusiikkiin, joka on leimallisesti epäpoliittista.

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt Vastaus kommenttiin #23

Teatteri ja varsinkin ooppera olivat aikoinaan pääasiassa rahvaan viihdettä, mutta nykyään ne assosioidaan lähinnä ns. parempaan väkeen. Kulttuuri siis muuttuu ja mukautuu olosuhteiden myötä.

Rap-musiikki oli alunperin mustien identiteettiin liittyvää, missä oli taustalla köyhyys, turhautuminen ja rikollisuus. Yhtäläisyysmerkkiä tässä voidaan vetää siten, että rap-musiikin ovat omineet Suomessa nuori pätkäduunarisukupolvi, joka kohtaa päivittäisessä elämässään vastaavia ongelmia kuin mustat Etelä-Bronxissa joskus aikoinaan. Sattumoisin tämä sama porukka assosioituu ymmärrettävästi suomalaisella poliittisella kentällä vasemmistoon, sillä vasemmisto ajaa tulonsiirtoja, joista nämä pudokkaat hyötyvät.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #26

Atte Rätt: "...Suomessa nuori pätkäduunarisukupolvi, joka kohtaa päivittäisessä elämässään vastaavia ongelmia kuin mustat Etelä-Bronxissa joskus aikoinaan."

Et nyt varmastikaan ole tosissasi.

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt Vastaus kommenttiin #29

Mittakaavat ovat erilaisia, mutta ongelmat periaatteessa samoja.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #31

Multa on mennyt täysin ohi nämä "pätkäduunarisukupolven" ongelmat. Mistä sukupolvesta on kysymys ja mitä ongelmia heillä on? Soskusta on loppunut massi?

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt Vastaus kommenttiin #33

Nuorisotyöttömyys Suomessa on n. 14%, ja suurissa kaupungeissa asunnottomuus korostuu erityisesti nuorison keskuudessa. Asuinalueet ovat sosiaalisesti eriytyneitä johtuen kaavoituspolitiikasta. Työpaikat ovat kiven alla, ja monella ei ole koulutuksen puutteen myötä mahdollisuuksia säälliseen toimeentuloon. Kaupungin asuntojonot kasvavat, ja yleistymässä olevat maksuhäiriöt useimmiten estävät asunnon saamisen vapailta markkinoilta, vaikka siihen olisi varaakin. Samalla päivittäistavaroiden kustannustaso jatkaa nousuaan. Onhan noita ongelmia nuorillakin.

Iida-Sofia Saukkoriipi Vastaus kommenttiin #35

Kyllä! Ongelmia riittää, ja alaspäin vain mennään. Toinen välivuosi, ei tiedossa koulua, ei töitä. Haettu on ja kovasti. Kyllä se pistää masentamaan, kun kotoa ei pääse mihinkään ja mihinkään ylimääräiseen ei ole varaa, hyvä jos ruokaan. Onneksi on katto pään päällä :)

Pirjo Jokinen Vastaus kommenttiin #33

Wall Streatilla toteutetut lamat - niden jälkeiset köyhiltä leikkaamiset, varakkaampien mehevät kaupat kun pankiirit ensin antaa köhille lainaa halvalla korolla ja sit repsätään korot pilviin..

Toki sossustakin rahat loppuu kun valtaeliitti tehtailee lamoja ja massatyöttömyyttä.

Jenkkilässä ei ole koskaan sossua ollutkaan. Sen takia siellä sitten rikollisuuskin rehottaa. Osa ihmisistä syntyy tilanteeseen, josta ei ole ulospääsyä ja ihminen on kuitenkin pohjimmiltaan taistelija, päivällä leivästä, yöllä lihasta.

Ei lapsi helpolla lannistu, saatikka nuori. Ei aina vanhakaan..

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen Vastaus kommenttiin #26

Suomalainen nuori pätkäduunari saattaa joutua poliisin tai kilpailevan jengin jäsenten tappamaksi?

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt Vastaus kommenttiin #34

Mittakaavaeron taisin jo mainita. Pointtina oli lähinnä se, että taloudellinen turvattomuus ja heikot tulevaisuuden näkymät kanavoituvat kulttuurillisen ilmaisun kautta nykyään usein rap-musiikkiin. En pyri sitä tässä legitimoimaan, vaan analysoimaan sitä, miksi rap-musiikki on suosittua vasemmiston keskuudessa.

Pirjo Jokinen Vastaus kommenttiin #26

"Teatteri ja varsinkin ooppera olivat aikoinaan pääasiassa rahvaan viihdettä, mutta nykyään ne assosioidaan lähinnä ns. parempaan väkeen. Kulttuuri siis muuttuu ja mukautuu olosuhteiden myötä."

-Niin, onko rahamaailmassa koskaan harrastettu taidetta?

Valtaeliitin aika menee laskelmoidessa omaa etua ja miettiessä miten kupata alammaisia.

Muotokuvat keisareista ja yhä demokratiassa presidenteistä, jotka markkeeraa vltahierarkiaa, ne maalaa joku joka osaa. Elliiti ei osaa muuta kuin kiivetä norsunluutorniinsa ja räkiä sieltä, katsella miten ihmiset on pikkiriikkisiä siellä alhaalla.

Koko teatteritaiteen alku, esittävän taiteen, on siinä, ettei vallasväkeä ja papistoa, kenraaleita ja muita uskallettu uhmata sananvapauden pelossa, sen pelossa, että giljotiini suhauttaa sen luovan ja älykkään, toisinajattelevan pään irti kehosta..

Taiteen mystinen ja abstrakti salakieli, vaikeaselkoisuus, msiikki, tanssi, runouden vaikeasti avautuvat säkeet lausuttuina ja laulettuina.
Ei niitä vallasväki luo.

Ne ketkä ei osaa luoda, ne jää junasta asemalla ja sitten ne tärkeilee, muuttuu narsisteiksi huonon itseluottamuksensa takia ja kostavat, katekerina kyynistyvät osaamattomuuttaan.

Koittavat omia luovien taiteiljoiden tuotokset, jopa ruohonjuuritason alatyylin, genret, jotka sopivat eliitille kuin hajuvesi lihapullaan!

Käyttäjän kaapro1 kuva
Kaapro Manner Vastaus kommenttiin #23

Cheek ei myöskään pukeudu niin, että näyttäisi hänen varastaneen juuri 13 paria farmarihousuja. Ehkä hänestä on turha puhua räpartistina, aika paljon tuo kuulostaa pop musiikilta kuten joku Anna Abreu ja kumppanit. Jos joku haluaa ostaa levyjä tai käydä keikoilla niin mikäs siinä.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Ihan vaan, aiheeseen littyen, Cheekin minäminäminäjamungene -hötön vastapainoksi rap-musiikkia missä on sanomaa: http://www.youtube.com/watch?v=x0LJlYKe76I

Niko Sillanpää

Voi kunpa voisin vihata Cheekkiä poliittisista syistä; Nyt täytyy valitettavasti tyytyä vain inhoamaan hänen taidettaan.

Terttu Marin

Onhan se päivänselvää, että ceekiläinen itsekäs kapitalismi kolahtaa kokoomukseen, heillähän on tismalleen sama ideologia. Eli jokainen on oman onnensa seppä, kaikki on vain yrittämisestä ja työn teon halusta ja viitsimisestä kiinni. Se, jos mikä, on täyttä valhetta. Jos työn teon määrällä rikastuisi, niin minun pitäisi olla jo monikymmen miljonääri, eivätkä kaikki todella ole oman onnensa seppiä, esim. kehitysvammaiset, mutta hehän kuuluvat joukkoon, joiden pitäisi ilmeisesti häipyä stubbilaisittain luonnollisen poistuman kautta.

Totta kai kokoomus iskee tähän saumaan yrittämällä hyötyä cheekin menestyksestä, he kun tarvitsevat valheidensa tueksi menestyneitä kannattajia ja varakkaita vaalirahoittajia. Cheek henkilönä on vastenmielinen narsisti, mutta niinhän kokoomujohtajatkin ovat. Cheek on vain luonut oikealla ajoituksella ja suurella onnella oman menestyksensä ilman, että olisi survonut ketään jalkoihinsa, jota taas kokoomus on tehnyt siitäkin edestä ja tekee jatkossakin, jos kokoomuslandiaa rakennetaan.

Minulla ei ole minkään puolueen jäsenkirjaa, mutta viime vuosikymmenet ovat kyllä näyttäneet kauhistuttavan kapitalismin koko kasvot. Olen reilusti yli 60-vuotias, teen vieläkin 12-14 -tuntisia työpäiviä, josta suurin osa ilman ylityökorvauksia. Naurettavaa väittää, että jonkun poitsun menestyksen takana olisi yksin hänen runsas työntekemisensä. On siihen työtäkin tarvittu, mutta työn tekemisen halu ei todella takaa kokoomuslaisten tarkoittamaa menestystä kaikille, siitä kokoomus itse on pitänyt tiukasti huolen.

Huvittavaa (liekö oikea sanavalinta) on myös se ideologiseen ajatteluun suunnattu kummajainen, että uskontoa ei saa lapsille tarjota missään muodossa, se on aivopesua. Mutta poliittiseen ajatteluun heidät saa aivopestä jo äidin maidossa, se nähtiin kun aivan pieniäkin lapsia vanhemmat raahasivat konserttiin stadionille. Kokoomuslandian itsekästä minä-minä-minä -kulttuuria, köyhät kyykkyyn, olkoot raukat tyytyväisiä, jos muutaman euron näkevät palkkapäivänä tilipussinsa pohjalla. Törkeän eriarvoistavaa ajattelua, josta pienen pienenä esimerkkeinä se, että meillä on ex-koulukiusaaja pääministerinä, eivätkä päättäjiä koske samat lait kuin muita kansalaisia. Verenkierto on tavikselle talousrikos ja raharikkaille verosuunnittelua.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Kuka on Cheek?

Arvaan että ilmeisesti kovin kiistelty artisti kun siitä pitäisi nyt kovasti puhua, tiedostaa ja analysoida yhteiskunnallista merkitystään.
Josko nyt kuitenkin joku laulaja tms vaan. Ei sen enempää tai vähempää.

Käyttäjän AkiK kuva
Aki Kivirinta

Kuvittelin otsikosta että tämä olisi jotenkin rakentava teksti, mutta siinä mussutettiinki kulttuurin varastamisesta ja varoitettiin jatkossa antamasta vasemmistolaisten omaa kulttuuria muiden käyttöön. Naurettavaa. Vasemmisto, kuten ei oikeistokaan saatikka markkinatalous omista kulttuuria.

Suurempi kysymys tässä on nyt se että ollaanko nyt ihan aidosti suvaitsevaisia toisten ihmisten mieltymyksiä ja kulttuuria kohtaan. Mielestäni ei, ei kenenkään toimesta.

Mietipä nyt mitä oikeasti sanot: Et pidä miehen musiikista tai hänen sanomastaan etkä voi hyväksyä että joku muu siitä voisi pitää. Tai sitten ainakin selität sen sillä että markkinatalouden kannattajat nyt vain ovat niin sivistymättömiä ja typeriä että tällaista puppaa kuuntelevat. Tai he ovat mainonnan uhreja ja jos oppisivat kuulemaan jotain hyvää "oikeaa" räppiä he vaihtaisivat heti sellaiseen.

Antakaapa nyt vain kaikkien kulttuurin kukkien kukkia ihan rauhassa (jos se ei vahingoita ketään). Se että joku fanittaa Cheekkiä, Big Brotheria tai jääkiekkoa ei vahingoita ketään.

Täytyy vielä mainita että omasta mielestäni viimeiset hyvät rap-levytykset tehtiin 90-luvulla ja mitään hyvää ei koskaan olla tehty Yhdysvaltojen ulkopuolella. Mutten myöskään sitten vihaa Cheekiä enkä hänen fanejaan, mitäpä tuo minua kutittaa.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Tavallaan kai on ironista, kun etuoikeutetussa asemassa oleva valkoinen pohjoismainen nainen paheksuu etuoikeutetussa asemassa olevan valkoisen pohjoismaisen miehen tekemää musiikkia.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Tarkoitat varmaan blogin kirjoittajaa.

Milläs lihaksilla kutsut häntä "etuoikeutetuksi"? Vai riittääkö vain se että asuu Pohjoismaassa siihen, että kapitalismia ei saisi kritisoida?

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Joskus kyllä käy mielessä, että rap meni tasan siinä kohtaa pihalle, kun valkonaamainen markkinamies sen kekkasi, tosin Cheek on formaattikopio kai lähinnä Kanye Westistä ja (myöhemmästä, elämäänsä tilittävästä, ei aikaisemmasta, häiriintynyttä neroutta hipovasta) Eminemistä koittaen matkia DMX:n ulosantia siinä melko vaisusti onnistuen. 2000-luvun tällä puolella suunta on yleisesti ollut alaspäin lyyrisesti kuin esiintyjien substanssin suhteen, johtuen siitä, että hommaa on täytynyt tyhmentää suuren yleisön tarpeisiin. Eli toisin sanoen myydä niillekin, jotka eivät muuten paskaakaan koko musiikista, sen sisällöstä tai perintäistä nakkaa. Tahatonta hupailua ja parodiaa.

Asia ei tietenkään ole niin yksioikoinen mm. juuri Kanye Westin takia. Westilläkin oli hetkensä, vaikka vähäisiksi jäivät. Toisaalta UG:ssa ja perinteitä pitää tälläkin hetkellä hengissä iso määrä tällaisia allekirjoittaneen ikäisiä ja näköisiä 90-luvun häröjä. Myöhässä aikaisesta haudasta, sano.

Cheekistä voi toki jauhaa sontaa rauhassa, mutta minä olen sitä mieltä, että jos "oikeistolaistuminen" ja koruilla koreilu niin nyppii, niin ante up vaan, mikki on vapaa. En silti ymmärrä miksi se niin sieppaa, jos joku paikkaa sisäistä tyhjyyttään ulkoisilla asioilla, arvottaa itsensä omistamisensa asioiden kautta. Melko yksinäiseltä tyypiltähän tuo vaikuttaa pohjimmiltaan. Sen toki ymmärrän, että hänen saamansa suosio peilaa koko yhteiskuntaa ja se toki jonkin verran pistää kulmia kurtistamaan, mutta vika ei ole myyjässä, vaan ostajassa. Pari vuosikymmentä televisiomainontaa, internettiä ja typerää viihdettä on tehnyt tehtävänsä. Onneksi olkoon vaan, se on meidän elämä. Kaikkitanssiva ja kaikkilaulava ryönä.

Niinhän ne intissäkin sanoi, että lopulta se on niin, että pellet vaihtuu, mutta sirkus pysyy samana.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Niinhän se rock'kin aikanaan aloitti: vastakulttuurina, jonka kapitalisti otti haltuun haistettuaan sen menestys"reseptin", ja niinpä rock on tällä hetkellä viihdevaltakulttuuria.

Kyllä ilmiötä raiskaukseksi voi hyvällä omallatunnolla kutsua.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Vasemmistolaiset eivät kumma kyllä ole politisoineet muita suosittuja artisteja kuin tämän Cheekin. Kokoomuksen esikuvaksi ? Jos asia on näin niin kyllä Kokoomuksen kannatus on huikeaa tulevien äänestäjien keskuudessa. Missä on vasemmiston stadionin täyttävä artisti?

No, ainakaan kukaan näistä kevyemmän musiikiin suoikkiesittäjistä ei ole tunnustautunut julkisesti yhdenkään puolueen kannattajaksi.

Se on suurin syy, että konsertit ja kiertueet ovat täynnä. Suosittujen artistien esitysten seuraaminen on viihdettä. Ei politiikkaa.

Jere Partanen

Eikö kunnon oikeistolaisen pitäisi ennemmin fanittaa vaikka Dave Mustainea kuin hajutonta ja mautonta räppäriä?

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Patrick Bateman, tuo kaikkien oikeistolaisolkiukkojen äiti, kuunteli Whitney Houstonia.

Tarja Aflecht

Tekstin alussa haukutaan suomalaiset mainoksentwkijät ja graafikot. Myös tunteiden näyttäminen ja runkkaaminen on väärin. Brasilian suosituin kirjailija, jonka teoksia on käännetty 69 kielelle ja julkaistu 160 maassa kirjoittaa tyhjää liibalaabaa? Cheek on ärsyttävä, tyhjäpäinen ja vaarallinen, mitä hän on tarkalleen tehnyt? Mainokset ei toimi? Miksi niitä sitten tehdään valtavasti, suurenevassa määrin ja kaikki lukemani tutkimukset kertovat toista? Rappia saa tehdä vain tietyn väriset, tiettyä puoluetta kannattavat ja tietyn verran rahaa omistavat? Vaikka et suvi kapitalismista mitään halua tietää, kuuluu varmasti tleissivistykseen tietää että lipputulot ei ole sama kuin voiton tekeminen? Cheek hyväksikäyttää? Millä tavalla? Sinäkö määräät mitä musiikkia kukin saa kuunnella? Rap on vastarintaa? Kai kommunismia vastaa kun saa olla vastarintaa? Lehdissä ja mediassa pitäisi mielestäsi olla vain negatiivisia uutisia? Annan Suvi neuvon. Kerta sinun kirjoituksesi, musiikkisi, mainoksedi, ulkonäkösi, ja mielipiteesi ovat niin hyviä ja parempia kuin muiden, niin kirjoita, kirja, lähde politiikkaan vaikuttamaan, ei tarvitse tehdä enää oätkätöitä ja käydä sossunluukulla?

Niko Sillanpää

Nää deminuoret sosialistit on kato niin henkistyneitä, että he tietävät, mikä on "aito" ja mikä "sell-out".

Käyttäjän Karileppanen kuva
Kari Leppänen

Sosialismi lienee sympaattiselle lääkärillemme kirosana.
Sosialismi rahoitti sinun lääkäri-opinnot.
Mille olet nyt katkera, vai jäikö sielujono käymättä?

Minulle sosialismi on koulutuksen, terveyspalvelujen, turvallisuuspalveluiden takaaja.
Toki, sosialismia ei enää ole, on vain kansan ryöstämistä.

Suomen kansalainen voi toki tehdä meidän yhteiseksi hyväksi muutakin, kun
rahallista arvoa. Lowlife voi olla ryöstämättä minua, jos sille annetaan
sossusta elämäänsä tarvittavat varat. Heikompi aineskin kokee nälän tunteen.

Niko Sillanpää: Olet vastenmielinen henkilö! Lääkäri, yeah!

Niko Sillanpää

Ai, minä luulin, että olen opiskellut Jumalan sallimuksesta. Että se olikin sosialismi, jota kiittäminen. Kun elää, oppii.

Tää on kyllä huvittavaa. Eilen laitaoikeiston "maakuntien miehet" lupasivat laittaa "veivikaulan kuriin", nyt laitavasemmiston pöyristyjät vuorostaan kertovat, miten olen heille ym. syville riveille velkaa koulutuksestani jne. Näitä mystisiä "velkoja" alkaa olla hieman joka paikkaan. Yhteistä näille "veloille" on, että ne eivät ole mitään konkreettista, vaan moralisointia.

Käyttäjän Karileppanen kuva
Kari Leppänen

Sinä et opi.
Cheekille nostan hattua! Omalla työllä ja lahjakkuudella menestynyt.
Toisin kun monet yhteiskunnan loiset, kuten nämä "lääkärit" joita rahastus kiehtoo enemmän, kun potilaiden hoitaminen.

Niko Sillanpää

Tuota noin, olen millä tahansa mittarilla jopa professioni keskuudessa huomattavan oppinut henkilö. Että tuo ei oikein pidä paikkaansa.

"Yhteiskunnan loiset", eikö tuo ole äärioikeiston retoriikkaa? Oletko varma, että olet valinnut oikean vasemman laidan?

Samaa mieltä Cheekistä, vaikka en hänen taidettaan erityisemmin diggaile.

Käyttäjän Karileppanen kuva
Kari Leppänen

Miksi minut vasemmalle sijoitat? Miksi ihminen ei voi omata samaan aikaan
vasemmistolaisia et oikeistolaisia arvoja?

Niko Sillanpää

Ilmoitit yllä diggailevasi sosialismia, johtuisiko siitä. Toki nykyään on muotia poimia mitä sattuu aatteiden valintamyymälän hyllyiltä, ei siinä mitään.

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Ihmisistä kasvaa erilaisia. Toisista tulee sellaisia, joilla on kritiikki päällä kaikkeen koko ajan. Luulen, tuon kritisoinnin vievän mennessään, eikä sitten ole enää mahdollista vaan antaa toisten nauttia mistä ikinä nauttivatkaan.

Viha on aika voimakas sana tässä yhteydessä, mutta yhtä kaikki hyvin kirjoitettua vasemmistopopulismia.

Käyttäjän Karileppanen kuva
Kari Leppänen

Sanoin myös, että sosialismi on nykyään kansalaisten ryöstämistä.
Toimi ehkä ennen, ei nykyään.
Kuka Nikon palkat maksaa kun Suomi romahtaa?
Verotulot loppuu, niin lääkärit joutunevat, ehkä pienpalkalla hoitamaan
heikompaa ainesta. Vai saatteko palkkanne maailmalta, eli yksityiseltä sektorilta?

Niko Sillanpää

Ymmärsin, että sosialismi loppui ja nykyään on kansan ryöstämistä. Mutta aha okei.

Puhtaasti henkilökohtaisesta vinkkelistä minulle käy vallan mainiosti terveydenhuoltopalveluiden kokonaisvaltainen yksityistäminen vaikka huomisesta alkaen. Monessa maassa kyseinen palvelutuotanto toteutetaankin sillä tavalla. Työskentelen on nykyäänkin osittain yksityisellä puolella.

Yksityistämisen merkittävin vaikutus olisi, että "heikompi aines" - edelleen muuten laitaoikeistolaista retoriikkaa - tuskin saisi hoitoa ollenkaan. Kaikella todennäköisyydellä minusta taas tulisi huomattavasti nykyistä varakkaampi. Eli en usko, että kaipaat tervedenhuoltosektorin kokonaisvaltaista yksityistämistä. "Yksityinen sektori" ei muuten ole sama kuin vientiteollisuus, jota asiayhteyttä ilmeisesti tavoittelit. Miksipä terveydenhuoltopalveluita voitaisi myydä ulkomaisillekin, tehdään niin jo nytkin.

Tarja Aflecht

Karilla on huono päivä? Tarkoitatko että kenenkään ei tulisi lukea itseään lääkäriksi vaan muusikoksi? Mielestäni jokaisen kannattaisi vähän analysoida ja testata itseään ja sen mukaan kouluttaa itsestään hyvin toimeentuleva. Miten Se Suomi romahtaa?

Niko Sillanpää

Jotain vanhempia patoumia tässä yllä selvästikin puretaan. Olen vain todennäköisesti väärä henkilö vastaamaan, koska professiostani huolimatta olen terapiatyyppisessä toiminnassa täysi maallikko. No, katsotaan.

Käyttäjän Karileppanen kuva
Kari Leppänen

Yksityinen sektori myy vientiin, ja myy sisämarkkinoille tuotteita, joita sinäkin ostat. Yksityistäminen lääkäripalveluille, no ok. Kuka palkat silloin maksaa? Sossurahat kiertää, julkisen sektorin palkat kiertää. Mitä eroa? On jos tohtori löytää sydämen ja hoitaa tiedoillaan, jotka on saatu Suomen ilmaisesta koulutusjärjestelmästä.
Ahneus vaivaa sosialismin kasvatteja!

Niko Sillanpää

"Kuka palkat silloin maksaa?"

Vakuutetut maksavat vakuutusmaksuissaan tai sitten sitten palvelun ostajat maksavat suoraan jollain likvidillä maksuvälineellä kassalla tai pankissa. Firma maksaa sitten näin kertyneestä katteesta palkkaa/osinkoa.

Käyttäjän Karileppanen kuva
Kari Leppänen

Kirjoituksiesi perusteella, olet Niko epäpätevä toimimaaan vastuullisessa virassa.
Joskus on hyvä pitää suu kiinni, ettei aivan paljasta tyhmyyttään.

Niko Sillanpää

No sittenhän on pirun hyvä, että en ole virassa.

Janne Hilden

Ihan hyvä valinta kenties. Virassa joutuisi hoitamaan sitten heikompaakin ainesta.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #69

Pääsekö siitä joutumisesta, jos eroaa virasta?

Janne Hilden Vastaus kommenttiin #71

En minä tiedä, kerro sinä.
Kai sossun varassa elävä roskasakki käyttää yksityisiä palveluita vähemmän.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #72

Ei julkisella puolella välttämättä virassa tarvitse olla.

Janne Hilden Vastaus kommenttiin #73

Ok, otan osaa puolestasi jos joudut tekemään töitä myös julkisella.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #75
Veikko Nurminen

Ihanasti tulee mieleen 70-luvun opiskeluvuodet. Jos et ole puolellamme, olet meitä vastaan. Joko-tai asettelu puri jo silloin. Kaikkien ismien syvin tavoite on nostaa niiden avulla tai varjolla johtohenkilöiden statusta ja taloudellista asemaa. Juice jo sanoi, että jos johtajaks otst sä jonkun muun, hänen puolestaan joudut sä taisteluun..... Mutta näitä yrittäjiä riittää, ikuisesti. Fiksuimmat ajattelevat itse. Suvaitsevaisuuteni kattaa kaiken inhimillisen toiminnan, kunhan ei tahallisesti aiheuteta fyysistä tai psyykkistä pahoinvointia kenellekään. Antaa kaikkien kukkien kukkia, tykätköön kuka vaan mistä vaan, kunhan ei mulle tyrkytä mieltymyksiään. Tehkää tekin rakkaat kommentoijat samoin. Kiitos.

Iikka Aura

Luin pari kommenttia ja mietin että nyt ihmiset voi jumalauta :DD
Te väitätte ihan tosissanne että cheekin suosio on joku poliitikkojen salajuoni? Kyllä se yhtäkkinen suosio lähti enneminki vain elämää-sarjasta.
Aikuiset ihmiset kirjottelee täällä niiku vauva.fi sivulla.
Heti ku joku pärjää ni pittää alkaa keksimää tällästä, menkää ja tienatkaa ite rahanne ja suosionne tollee niiku cheek ja tehkää elämällenne jotain jos teillä ei oo parempaa tekemistä ku tämä..:D

Käyttäjän Karileppanen kuva
Kari Leppänen

Kysymys:
Saako oikeistolainen miettiä vasemmistolaisen lailla?
Hemmetti, lukeeko otsassani kommari? Lukeeko otsassani mitään?
Ehkä älykkäimmät yksilöt ottavat rusinat pullasta, hyvää kai molemmissa aatteissa, jos se ihmiskunnan noinkin jakaa. Hieman ymmärrystä erilailla miettivääkin kohtaan. Kiitos ja kumarrus.

Pekka Pylkkönen

Minua henkilökohtaisesti ärsyttää eniten blogin kaltainen urpoilu jossa Suhtaudutaan omaan roskalössin alakulttuuriin niin elitistisen suojelevasti ettei moiseen päästä edes snobioopperan intohimoisimmat harrastajat.

Anarkiaa jossa sääntöjä on enemmän kuin EUssa yhteensä.

Vali Vali ja nyyh. Joku tienaa elantonsa itse omalla kulttuurintekemisellään. Sekös kommaria risoo. Taidetta on vain niin paska taide että se joutuu elääkseen ujuttamaan toverinsa jakamaan avustuksia itselleen.

Käyttäjän Karileppanen kuva
Kari Leppänen

Pylkkösen Pekka, aivan tarpeetomasti näytti, kuinka hölmöt miettii.
Aina oppii uutta, kun lukee ihmisten, jopa tarpeettomia kommenttejä.

Käyttäjän Karileppanen kuva
Kari Leppänen

Uskonmiehet, eli nämä pedofiili-papit, edustanevat
samaa saastaa, mitä nämä kansanparantajat eli lääkärit ovat nykyään.
Aate, jos joskus oli, liihottaa kaukana kaukaisuudessa.

Valakin velvoittaa, palvele komeaa rikasta, sylje ruman köyhän päälle.

Käyttäjän Karileppanen kuva
Kari Leppänen

Joudut kohta Niko myymään terveyspalvelujasi, kuten esim. parturi jatkossa. Loppuu ne kiskontapalvelut, jopa hyvin koulutetulla tohtorilla.

Jos Suomen sukellus tulee yllätyksenä, damn, kuinka sait paperisi?

Jopa lapsenuskoni luuli, että lääkärit omaavat sympaattisen luonteen.

Käyttäjän JarkkoPesonen1 kuva
Jarkko Pesonen

Ai, että kultaketjuihin vuorautuneet ja ökyautoilla lesoilevat huumekauppiaat ovat vastalause kapitalismille? Noh, voihan sitä omissa päiväunissaan kuvitella mitä vain.

Käyttäjän Karileppanen kuva
Kari Leppänen

Olipa tyhmä kommentti Pesoselta.

Käyttäjän Karileppanen kuva
Kari Leppänen

Kommenttiketjussa Janne Hilden lienee ainukainen sielun omaava.

Niko Sillanpää

Kyllä mää pojjaat teitä halaan, *halihali*, kun mualima kerran on runnellut.

Janne Hilden

Jack Kevorkiankin oli innokas potilaidensa "halaaja".

Niko Sillanpää

Jep jep, tosimies ei puhu eikä pussaa.

Tuo nyt aika laimeaa, kun Mengele ja Karadžićin olisivat olleet tarjolla. Kervorkian on muuten muutoinkin monimutkaisempi juttu kuin hyvä/paha.

Käyttäjän Karileppanen kuva
Kari Leppänen

Kuka sanoo, että maailma on minua runnellut?
Minua on tykätty halata, harmi että halaajille piti maksaa pikku-Nikon koulutuksen verran.

Niko Sillanpää

Eli ei kovinkaan paljon. Sehän on hyvä.

Käyttäjän Karileppanen kuva
Kari Leppänen

Joo-o.
Rahamies tämä tohtori. Hyvä.
Parantuuko potilaat, vai muutenko vaan yhteiskunnan varoilla esität lääkäriä?

Olet hemmetin hyvä lääkäri, koska minäkin liityin tähän joukkoon, koska asenteesi vatutti.

Käyttäjän Karileppanen kuva
Kari Leppänen

No, et ole oikeasti lääkäri.
Olet vaan surkimo, joka valehteli ammattinsa.

Netissä on helppo höpistä, mutta mutta, en jaksa uskoa, että Suomen kaltaisessa valtiossa, moinen henkilö voisi suorittaa ylemmän tason korkeakoulututkintoa.

Voisitko mennä jonnekin muualle esittämään lääkäriä.

Niko Sillanpää

Valelääkärinä saa ihan samaa liksaa, joten miksi vaivautua.

Eiköhän tämä "verokeskustelu" näiden IPU:n herrojen kanssa ollut tässä.

Ja anteeksi Suvi blogisi roskaamisesta.

Käyttäjän CataMansikka-aho kuva
Cata Mansikka-aho

Cheek herättää aitoja tunteita kuten kunnon artistin kuuluukin! Kirjoittaja kuvailee jopa itkevänsä verta! Mahtavaa ; tämähän on juuri koko taiteen idea! Huolimatta siitä että soitan autossa edelleen itselleni ainuita oikeita rap tähtiä Gurua ja Tubac Shakuria (RIP) on tämä aito Cheek viha ja kalabaliikki tekemässä minusta Cheek fania! Tää kundi rokkaa stadionin täydeltä ja haistattaa huilut tällaiselle katkeralle panettelulle. Cheek on Suomen suosituin artisti ja Kokoomus Suomen suurin puolue; missä vasemmistolaisilla meni vikaan?? Varmaan harmittaa kun kommunismi on kuollut??

Käyttäjän anttiknuuttila kuva
Antti Knuuttila

Luin juuri jonkun blogitekstin tuolta ylärekisteristeristä, missä joku väsynyt, teennäinen alakulttuurien "edustaja" purkaa patoutumiaan. Hymähdin, otin kulauksen bissestä, kirjoitin tämän kommentin ja ajattelin että mä olen sentään vieläkin punk, mutta en katkera alakulttuuripuristanisti.

Nyt menen tyytyväisenä nukkumaan.

peace out

A

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Suomalainen kapitalisti mahdollisti sen että sait tämänkin mielipiteesi julkisuuteen. Ilman kapitalistia ei tätä sivustoa olisi.

Käyttäjän samihaukka kuva
Sami Haukka

Heti jos on rahaa, on myös vasemmiston vihollinen... Kirjoittajankin kannattaisi käydä töissä, niin ei tarvitse kadehtia ihmistä ,joka on tienannut työllä nuo rahat. Steen1 kannustaa rikollisuuteen ja sehän vasemmistolaista väkeä kiinnostaa..

Käyttäjän kapavalimaki kuva
Kari Välimäki

"Suomalaisen ihmisen musiikkimakua on mahdotonta aliarvioida liikaa" -Toivo Kärki

Heikki Kiviluoto

ottamatta kantaa kirjoituksen yleiseen sisältöön korjaan pari hip hopin historiaan liittyvää faktaa.

kirjoituksessa:
"Hip-hop-kulttuuri syntyi vastalauseena kapitalismille, sorrolle ja politiikan epätasa-arvolle. Siihen kuuluivat olennaisina osina graffitit, paremmin breakdancena tunnettu b-boy-tanssityyli ja rap. Poliittiset sanoitukset ovat olleen keskeinen osa rap-musiikkia sen syntyhetkistä saakka."

bölö bölö.

hip hop ei ollut syntyessään 60-70-luvun taitteessa vasemmistolainen poliittinen liike vaan bronxissa syntynyt biletysmusan ja meiningin muoto. kolumnin kirjoittajan kannattaisi lukea vaikkapa jeff changin 'can't stop won't stop'-historiikki tai ziljoona muuta kirjaa aiheesta. ja ihan parilla klikkauksella löytyy netistäkin originaattorien kuten dj kool hercin, bambaataan ym haastiksia.

mityä poliittiseen rapiin tulee, eka tietoisesti poliittinen rap oli grandmaster flashin 'message', v. 1982 (n. 10 + v hip hopin synnyn jälkeen..) ja senkin flash & co julkaisivat aavistuksen vastentahtoisesti - flash, melle mel ja kumppanit kun ei halunneet olla poliitikkoja vaan bilehemmoja.

toki oli poliittista proto-räpiä kuten bronxilainen the last poets, joka oli mustiin panttereihin ja malcolm x:ään kytköksissä ollut runous- musaryhmä tai kalifornialainen kollektiivi co-real artists, mutta ne olivat oma kuviopnsa eivätkä varsinaisissa kytköksissä aikansa bronxilaiseen teiniliikehdintään. ja 'poliittinen soul' gil scott heron, curtis mayfield jne on sitten ihan oma juttunsa.

nämä vaikuttivat (musiikillisesti) hiphopiin mutta eivät olleet sitä. eivätkä myöskään tietoisesti kapitalismin vastaisia.kuten ei myöskään flashin 'message', joka on toki sosiaalista kommentaaria, mutta ei aja tietoista (vasemmisto)agendaa.

kirjoittaja syyttää lisäksi keekkiä 'kulttuurisesta haltuunotosta' ja rapin valjastamisesta kapitalismin palvelukseen.

just.

jo ihan ensimmäiset levyttäneet rap-artistit ihan sugarhill gangista alkaen (joka oli yhtä poliittinen kuin kolmivuotiaan lapsen polkupyörä) ovat yrittäneet ottaa kapitalismia haltuun ts. tienata fyrkkaa.

ihan samaa jeesustelemaansa kulttuurista haltuunottoa harjoittaa yllä olevan artikkelin kirjoittaja perusteettomilla väitteillääm rapin syväluotaavasta poliittisuudesta. tämä vasemmistolle ominainen pyrkimys ärsytti jo 70-80-luvuilla kun vasurit yrittivät omia punkin itselleen.

ja. jottei kokoomus-natsikortteja tartvitsisi alkaa nostella voin mainita, että itseäni ärsyttää kokoomuss-stubb-chhek-suomi ihan yhtä lailla kuin tämän artikkelin kirjoittajaa. haluan vain korjat muutaman poliittisesti väritetyn väärän musahistoriallisen tosiasian.

end of.

Tarja Aflecht

Tää sivusto näyttää olevan täynnä patoutunutta vihaa kaikkea kohtaan. Itse ehdottaisin korvaamaan tuon haukkumisen rakentavalla kritiikillä. Aina olisi myös korektia kertoa mikä olisi omasta mielestä Se parempi vaihtoehto. En voi ymmärtää, miten kukaan pystyy vihaamaan ketään? Että olisi sen kautta vihan kohdetta yhtään parempi? Tai mihin hyvään tuo viha voisi johtaa? Vaikka ollaan netissä piilossa aidoilta kohtaamisilta niin yritetään kuitenkin hiven kunnioittaa kanssaeläjiä oli ne minkä puolueen kannattajia tahansa tai kuuntelivat mitä musiikkia hyvänsä. Aikuiset ihmiset.

Ulla-Kristiina Salmi

Katselin "Vain elämää" tv-ohjelman, missä tämä Cheek oli. Siinä näki kuinka tyhjä tyyppi hän on. Mihinkään hän ei uskaltanut mennä mukaan, ettei vaan mokais. Mistä se kertoo muusta kuin suunnattomasta epävarmuudesta, ja sisäisestä tyhjyydestä. Minä en kestä häntä kuunnella. Onneksi ei tartte. Ne jotka haluaa haaskata rahansa hänelle, niin onnea vaan!

Samuli Maliniemi

On kyllä tosiaan vaikea löytää keekin musiikista mitään aitoa tai syvällistä sanomaa... Tuntuu aika egoistiselta "minä minä minä" -meiningiltä.. ihme lastenlallatuksia muutenkin... No onneks räpin aitoutta ei rahassa mitata ;)

Käyttäjän pekkavuorela1 kuva
Pekka Vuorela

"Cheek edustaa materialistista ja kapitalismikeskeistä ajattelutapaa ja käyttää vastakulttuurin keinoja häikäilemättä oman egonsa korostamiseen ja vaurautensa kartuttamiseen."

Noh, ei Cheek kuitenkaan tuota keksinyt, kun jo 70-luvun lopulla perustettiin tuottajan kasaama rap-posse, jonka sanoituksista on melko vaivalloista alkaa etsiä mitään viiltävää yhteiskuntakritiikkiä:

I said, a hip hop the hippie the hippie
To the hip hip hop, a you don't stop
The rock it to the bang, bang boogie
Say up jumped the boogie
To the rhythm of the boogie, the beat

https://www.youtube.com/watch?v=HGj1RvOo-2g
Sugar Hill Gang: Rapper's Delight

Käyttäjän TuomoGren kuva
Tuomo Gren

Itsekin näen, että "Cheekistä" kaikki oleellinen analyysi on kyllä tehty. Ja että tämän taustana ei kenties synny ajatus siitä että Cheekin musiikkia voisi vihata vain sen poliittisten syiden vuoksi. (Joka vihjaisi että sitä ei voisi vihata musiikillisista, esteettisistä, filosofian pinnallisuuteen viittaavista jne. syistä. Joka on mielestäni kohtuutonta. Jos Cheekin fanittaminen on tyylitajun kriteeriattribuutti, toivon että koko maailma tekeee itsemurhan. Olisi vähemmän julmaa sillai, kato.)

Kuitenkin samalla muistutan, että koko rap ei ole samaa kuin alkuperänsä.

Jostain syystä moni asia menee siten että jokin asia on sama kuin alkuperäinen. (Mallia "Aidoin kristinusko on alkuperäistä. Ja jos tieteen kehittäjät olivat kristittyjä niin sitten tiede on kristillistä ja ateisti tekemässä tiedettä nojaa kristilliseen perinteeseen eli lainaa/varastaa kristityiltä.) Nähdäkseni koko rap -kenttä pitää sisällään myös ihan samanlaista materiaalia kuin Cheekillä. bling bling. Vastakulttuuri ei omista lajityyppiä. Teoksia omistetaan, lajityypit elävät omaa elämäänsä.

No, vihjaavat että countrymusiikkikin liittyisi taustoiltaan mm. taustoiltaan mm. vakuutusten myymiseen. Ja aika vaikeaa on vakuutuskauppausta nähdä kaikessa countryssä. (Vaikka tässä.)

Toimituksen poiminnat